Uradni list

Številka 25
Uradni list RS, št. 25/1994 z dne 13. 5. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 25/1994 z dne 13. 5. 1994

Kazalo

1073. Odlok o ustanovitvi Direkcije javnih služb občine Grosuplje, stran 1578.

Na podlagi 30. člena statuta Skupščine občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 20/93), 19., 32. in 45. člena zakona o sistemu državne, uprave in o Izvršnem svetu Skupščine SR Slovenije ter o republiških upravnih organih (Uradni list SRS, št. 24/79, 12/82, 39/85, 37/87 in 18/88), 95. člena zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93), 11. in 12. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93) ter 20. člena odloka o gospodarskih javnih službah v občini Grosuplje (Uradni list RS, št. 16/94) je Skupščina občine Grosuplje na seji dne 20. 4. 1994 sprejela
ODLOK
o ustanovitvi Direkcije javnih služb občine Grosuplje
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se ustanovi Direkcija javnih služb občine Grosuplje (v nadaljevanju: direkcija), določa delovno področje direkcije ter urejajo druge zadeve, pomembne za delovanje direkcije.
Direkcija se ustanovi kot samostojna občinska upravna organizacija v okviru občinske uprave.
Direkcija je pravna oseba.
II. DELOVNO PODROČJE DIREKCIJE
2. člen
Direkcija opravlja strokovnotehnične, organizacijske in razvojne naloge na področju gospodarskih javnih služb ter naloge v zvezi z gospodarjenjem z objekti lokalne gospodarske infrastrukture v občini Grosuplje in sicer:
1. strokovne naloge na področju razvoja javnih služb,
2. upravljanje objektov in naprav gospodarske infrastrukture in javnih površin,
3. vodenje investicij v javne objekte, površine in naprave gospodarske infrastrukture in gradbeni nadzor,
4. določanje komunalnih standardov, normativov, cen in predlogov za prispevke,
5. nadzor nad ekonomičnostjo poslovanja gospodarskih javnih služb,
6. naloge strokovnega nadzora nad izvajalci javnih služb in osebami, na katere so prenesene posamezne naloge iz tega člena, v zadevah izvajanja teh nalog,
7. strokovne, tehnične in organizacijske naloge v zvezi z načrtovanjem in vzdrževanjem objektov in naprav, potrebnih za izvajanje javnih služb, če s posebnim aktom ne bodo prenesene na izvajalske organizacije občinskih javnih služb,
8. naloge v zvezi z informatizacijo in informacijsko bazo za potrebe javnih služb,
9. strokovne, tehnične in organizacijske naloge v zvezi z javnimi razpisi in izbiro izvajalcev za koncesionirane javne službe ter naloge v zvezi razpisi za vlaganje kapitala ter pripravo pogodb,
10. strokovne, tehnične in organizacijske naloge v zvezi s financiranjem javnih služb,
11. določanje pogojev in dajanje soglasij k dovoljenjem za posege v prostor, če ti zadevajo infrastrukturne objekte in naprave, če ni to kot javno pooblastilo preneseno na izvajalca javnih služb,
12. dajanje predpisanih dovoljenj za priključitev na infrastrukturne objekte in naprave, namenjene za izvajanje javnih služb, če ni to Kot javno pooblastilo preneseno na izvajalce javnih služb,
13. administrativna opravila za svet uporabnikov,
14. pobiranje in odvajanje komunalnih in ekoloških taks, prispevkov in nadomestil, če ni to kot javno pooblastilo preneseno na izvajalce javnih služb,
15. druge naloge, določene z zakonom, predpisom občine in programom dela direkcije,
16. lahko opravlja strokovne haloge s področja dejavnosti stanovanjskega sklada in sklada stavbnih zemljišč.
Kadar to narekujejo razlogi racionalnosti in ekonomičnosti ali če so potrebna posebna strokovna znanja ali oprema, lahko direkcija s soglasjem izvršnega sveta s pogodbo poveri izvajanje posameznih nalog iz prejšnjega odstavka tega člena za opravljanje takšnih nalog registrirani organizaciji ali posamezniku.
III. SREDSTVA ZA DELO
3. člen
Sredstva za delo direkcije določi Skupščina občine Grosuplje na predlog Izvršnega sveta Skupščine občine Grosuplje.
Sredstva za delo direkcije se zagotavljajo v proračunu občine Grosuplje.
IV. UPRAVLJANJE IN VODENJE DIREKCIJE
4. člen
Direkcijo predstavlja in vodi direktor, ki vodi in organizira delo delavcev ter odloča v skladu z zakonom o pravicah, obveznostih in odgovornostih delavcev.
Delo direkcije upravlja in nadzira izvršni svet občine.
5. člen
Direktorja direkcije imenuje Izvršni svet Skupščine občine Grosuplje na način in pod pogoji, opredeljenimi z ustreznim zakonom.
V. NOTRANJA ORGANIZACIJA DIREKCIJE
6. člen
Notranja organizacija ter sistemizacija del in nalog direkcije se uredi z aktom o organizaciji in delu direkcije oziroma z aktom o sistemizaciji del in nalog, ki ju izda direktor direkcije s soglasjem Izvršnega sveta Skupščine občine Grosuplje.
VI. PREHODNE DOLOČBE
7. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka prenehajo veljati določbe 3., 4. in 6. alinee 11. člena odloka o organizaciji in delovnem področju upravnih organov občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 2/91) in sicer v delu, ki se nanaša na področje gospodarske infrastrukture in ga ureja ta odlok.
8. člen
Sredstva za delo direkcije v tekočem proračunskem letu se zagotovijo iz sredstev, ki so po proračunu občine Grosuplje namenjeni za opravljanje komunalnih, cestnih in stanovanjskih nalog v okviru Oddelka za prostor občine Grosuplje.
9. člen
Direktorja direkcije se imenuje najkasneje v treh mesecih po uveljavitvi tega odloka.
Do imenovanja direktorja direkcije, v skladu s prejšnjim odstavkom tega člena opravlja dolžnosti direktorja direkcije član Izvršnega sveta Skupščine občine Grosuplje odgovoren za področje gospodarske infrastrukture.
10. člen
Vse interne akte potrebne za delo direkcije, se sprejme najkasneje v šestih mesecih po začetku veljavnosti tega odloka.
11. člen
Do sprejetja akta o organizaciji in delu direkcije oziroma akta o sistemizaciji del in nalog iz 6. člena odloka opravljajo strokovne naloge za direkcijo vsi delavci, ki v okviru upravnega organa opravljajo naloge s področja gospodarske infrastrukture.
Po sprejetju akta o sistemizaciji se v tem aktu opredeljena dela in naloge prenesejo s sklepom Izvršnega sveta Skupščine občine Grosuplje iz upravnega organa na direkcijo.
12. člen
Ta odlok prične veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 02800-0027/94
Grosuplje, dne 20. aprila 1994.
Predsednik
Skupščine občine Grosuplje
Rudolf Rome l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti