Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/1994 z dne 6. 5. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/1994 z dne 6. 5. 1994

Kazalo

1057. Odredba o prepovedi uvoza in tranzita lesa iglavcev v lubju zaradi preprečevanja vnosa in širjenja podlubnikov, stran 1502.

Na podlagi druge točke 59. člena zakona o varstvu rastlin pred boleznimi in škodljivci, ki ogrožajo vso državo (Uradni list SFRJ, št. 74/89) v povezavi s 1. in 4. členom ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja minister za kmetijstvo in gozdarstvo
ODREDBO
o prepovedi uvoza in tranzita lesa iglavcev v lubju zaradi preprečevanja vnosa in širjenja podlubnikov
1. Zaradi preprečevanja vnosa in širjenja podlubnikov na ozemlje Republike Slovenije sta prepovedana uvoz in tranzit lesa iglavcev v lubju iz vseh držav.
2. Ne glede na določbo prejšnje točke se lahko dovoli uvoz in tranzit lesa iglavcev v lubju, če je iz fitosanitarnega spričevala države izvoznice razvidno, da je bila pošiljka tretirana s fitofarmacevtskim sredstvom in je s tem onemogočeno širjenje podlubnikov. Pošiljke lesa iglavcev v lubju, ki se uvažajo, smejo biti tretirane le s fitofarmacevtskim sredstvom, ki ima dovoljenje za promet v Republiki Sloveniji.
3. Prepoved po tej odredbi se ne nanaša na les, ki je posušen na manj kot 20% vlage, izražene v odstotku suhe snovi (oznake »K. D.«, »Kilndried« inp.) ter impregniran les v lubju.
4. Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 321-14-05/94
Ljubljana, dne 4. maja 1994.
Minister
za kmetijstvo in gozdarstvo
dr. Jože Osterc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti