Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/1994 z dne 6. 5. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/1994 z dne 6. 5. 1994

Kazalo

1051. Odlok o preimenovanju, preoštevilčbi in spremembi območja naselja Vinski vrh pri Slivnici, stran 1498.

Na podlagi 8. člena zakona o imenovanju in evidentiranju naselij, ulic in stavb (Uradni list SRS, št. 5/80, 42/86 in 5/90), 13. člena pravilnika o določanju imen naselij in ulic, ter o označevanju naselij, ulic in stavb (Uradni list SRS, št. 11/80) ter 11. člena statuta občine Šmarje pri Jelšah (Uradni list RS, št. 63/93) je Skupščina občine Šmarje pri Jelšah na seji dne 14. 4. 1994 in korespondenčni seji dne 15. 4. 1994 sprejela
ODLOK
o preimenovanju, preoštevilčbi in spremembi območja naselja Vinski vrh pri Slivnici
1. člen
S tem odlokom se preimenuje naselje Vinski vrh pri Slivnici v Sveti Štefan. Hkrati se preimenuje KS Vinski vrh pri Slivnici v KS Sveti Štefan.
2. člen
Spremeni se območje naselja tako, da se vanj vključi stanovanjska stavba Glavak Veronike, Grobelce 2a iz naselja Grobelce ter hiše s številkami Cerovec 33, Cerovec 34 in Cerovec 35 iz naselja Cerovec pri Šmarju. Skladno s temi spremembami se spremenijo meje območij naselij Grobelce in Cerovec pri Šmarju.
3. člen
Stavbe v naselju Sveti Štefan se zaradi nepregledne oštevilčbe, spremembe območja naselja in preimenovanja preoštevilčijo v skladu z veljavnimi predpisi.
4. člen
Spremembo območja naselja evidentira Geodetska uprava Šmarje pri Jelšah. Meja območja naselja Sveti Štefan poteka po parcelnih mejah in je prikazana v osnovnem kartografskem prikazu registra območij teritorialnih enot (ROTE), preoštevilčba v okviru naselja pa je prikazana v osnovnem kartografskem prikazu evidence hišnih številk (EHIŠ) v merilu 1:5000.
Kartografski prikaz ROTE in EHIŠ s prikazano spremembo območja naselja in preoštevilčbo je sestavni del tega odloka.
5. člen
Geodetska uprava občine Šmarje pri Jelšah v sodelovanju s KS Sveti Štefan naroči in posreduje nove tablice s hišno številko.
Stroške za zamenjavo tablic s hišno številko nosi občina Šmarje pri Jelšah.
6. člen
Lastniki oziroma upravljalci oštevilčenih stavb morajo nove tablice s hišno številko namestiti najkasneje v 8. dneh po prejemu obvestila, daje tablica izdelana. Stare tablice lahko ostanejo nameščene največ eno leto po namestitvi novih.
7. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 451-2/94 1
Šmarje pri Jelšah, dne 15. aprila 1994.
Predsednik
Skupščine občine
Šmarje pri Jelšah
Jože Čakš l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti