Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/1994 z dne 6. 5. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/1994 z dne 6. 5. 1994

Kazalo

1049. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka, stran 1495.

Na podlagi 8. člena zakona o referendumu in o drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni list SRS, št. 23/77), 3. in 7. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) je zbor občanov Krajevne skupnosti Javorje 10. 4. 1994 sprejel
SKLEP o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo samoprispevka na področju KS Javorje, in sicer za vsa naselja, razen naselja Krivo Brdo, izvzeta so tudi gospodinjstva v Dolenji Žetini: hišne št. 11, 12, 13 in 16.
Istočasno se za isti namen razpiše tudi referendum na območju KS Poljane in KS Log (območje šolskega okoliša Poljane).
Samoprispevek se uvede v primeru, da referendum uspe tudi v KS Poljane.
2. člen
Sredstva samoprispevka vseh treh KS se namenijo za dograditev šole v Poljanah v popolno osemletko.
3. člen
Referendum bo v nedeljo, 29. 5. 1994 od 7. do 19. ure na voliščih, ki so določena za izvedbo referenduma za ustanovitev občin.
4. člen
Samoprispevek se uvede za obdobje petnajstih mesecev; to je od 1. 7. 1994 do 30. 9. 1995.
5. člen
Za realizacijo referendumskega programa je potrebno skupaj zbrati 75,000.000 SIT, od tega zneska bo iz samoprispevka vseh treh KS (Javorje, Poljane in Log) zagotovljeno 16,000.000 SIT, preostali del pa bodo KS Poljane, Javorje in Log zbrale s sredstvi širše družbene skupnosti.
6. člen
Zavezanci plačila za samoprispevek so občani, ki stalno bivajo na območju KS Javorje, razen naselja Krivo Brdo in hišne št. 11, 12, 13 in 14 v Dolenji Žetini. Zavezanci bodo plačevali samoprispevek po naslednjih merilih:
1. vsi zaposleni v družbenem in zasebnem sektorju prispevajo 1% od bruto plač,
2. vsi upokojenci 1% od pokojnin,
3. kmetje prispevajo 7,5% od katastrskega dohodka, izračunanega za leto 1994, s tem da ga plačajo v 5 obrokih. Kmetje, ki imajo katastrski dohodek nižji od 30.000 SIT, ne zapadejo samoprispevku.
7. člen
Zavezanci iz 6. člena tega sklepa plačujejo samoprispevek takole:
1. zavezancem iz 1. in 2. točke 6. člena obračunavajo in odtegujejo samoprispevek izplačevalci plač oziroma pokojnin ob vsakokratnem izplačilu plače oziroma pokojnine,
2. zavezancem pod 3. točko 6. člena tega sklepa odmerja samoprispevek Uprava za javne prihodke, Izpostava Škofja Loka skupaj z ostalimi obveznostmi iz kmetijske dejavnosti.
8. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem žiro računu, ki bo odprt pri KS Poljane.
9. člen
Zavezanci samoprispevka postanejo vsi občani, ki se bodo na novo zaposlili od pričetka veljavnosti referenduma do izteka in občani, ki se v času veljavnosti referenduma naselijo na območju KS Javorje, za katerega se razpiše referendum.
10. člen
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialno varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnine in od drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, ki ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine, priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov ter od OD delavcev in drugih občanov, ki ne presega zneska OD, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca, določenega z zakonom.
11. člen
Zavezanci so dolžni poravnati zapadlo obveznost v roku, ki je določen v tem sklepu, sicer se jih bremeni z zamudnimi obrestmi po veljavnih predpisih. Morebitna izterjava bo opravljena v skladu z določbami zakona o davkih občanov.
12. člen
Zbiranje in uporabo zbranih sredstev bo nadziral poseben nadzorni odbor, sestavljen iz predstavnikov KS Poljane, KS Javorje in KS Log, ki jih potrdijo zbori krajanov. Nadzorni odbor je dolžan po končanem zbiranju samoprispevka dati poročilo zboru krajanov vseh treh KS o višini in porabi teh sredstev.
13. člen
Pravico glasovanja na referendumu imajo občani KS Javorje, razen Krivega Brda in Dol. Žetina 11, 12, 13 in 16, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku in zaposleni občani, mlajši od 18 let, ki imajo stalno bivališče na tem območju KS Javorje.
14. člen
Na referendumu se glasuje neposredno in tajno z glasovnico, na kateri je naslednje besedilo:
                            Krajevna skupnost Javorje
                                    Glasovnica
 
    Za referendum dne 29. maja 1994 o uvedbi krajevnega samoprispevka na
območju KS Javorje, razen Krivega Brda in Dol. Žetine h. št. 11, 12, 13 in 16,
za dobo 15 mesecev, od 1. 7. 1994 do 30. 9. 1995, za financiranje dograditve
šole v Poljanah v popolno osemletko glasujem
 
                                  ZA       PROTI
 
    Glasujete tako, da obkrožite besedo ZA, če se strinjate z uvedbo
krajevnega samoprispevka, oziroma obkrožite besedo PROTI, če se z uvedbo
samoprispevka ne strinjate.
15. člen
Za vse ostalo, kar ni s tem sklepom posebej določeno, se smiselno uporabljajo določila zakona o samoprispevku (Uradni 1. SRS, št. 35/85).
16. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Predsednik sveta KS Javorje
Marjan Možina l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti