Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/1994 z dne 15. 4. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/1994 z dne 15. 4. 1994

Kazalo

878. Odlok o proračunu občine Sevnica za leto 1994, stran 1225.

Na podlagi zakona o financiranju javne porabe (Uradni list RS, št. 48/90, 34/91-I) ter 6. člena odloka o sestavi Skupščine občine Sevnica, pristojnosti zborov, o načinu odločanja in načinu volitev vodstva Skupščine, vodstva posameznih zborov in Izvršnega sveta Skupščine občine Sevnica (Uradni list RS, št. 1/90, 4/90 in Uradni list RS, št. 23/90, 27/90 in 61/93) je Skupščina občine Sevnica na skupni seji vseh zborov dne 5. 4. 1994 sprejela
ODLOK
o proračunu občine Sevnica za leto 1994
1. člen
S proračunom občine Sevnica (v nadaljnjem besedilu: proračun) se zagotavljajo finančna sredstva za financiranje skupnih in splošnih družbenih potreb v občini Sevnica.
2. člen
Predvideni prihodki v letu 1994 bodo znašali 629.272.000 SIT. Pregled prihodkov in njihova razporeditev je sestavni del proračuna.
3. člen
Sredstva rezerve se oblikujejo v višini 0,4% doseženih prihodkov proračuna za leto 1994.
4. člen
Za izvrševanje proračuna je odgovoren izvršni svet Skupščine občine Sevnica (v nadaljnjem besedilu: izvršni svet).
Sredstva proračuna se med letom enakomerno delijo med vse porabnike v okviru planiranih in doseženih prihodkov.
Izvršni svet sme, če nastanejo pri financiranju nalog nepričakovane težave, ali če se odloči za varnejšo ali bolj smotrno porabo sredstev zaradi ohranitve proračunskega ravnotežja, spremeniti namen in višino sredstev, ki so v proračunu razporejena za posebne namene. O tem mora obvestiti skupščino občine in predlagati ukrepe oziroma spremembe proračuna.
Izvršni svet v okviru obstoječih virov prihodkov med letom usklajuje postavke v bilanci prihodkov in odhodkov v okviru dovoljene rasti proračuna.
5. člen
Uporabniki sredstev proračuna morajo organizirati izvrševanje del in nalog iz svojega delovnega področja v mejah sredstev, ki so jim določena v tem proračunu.
Uporabniki ne smejo na račun proračuna prevzemati obveznosti, ki bi presegale zneske, določene za leto 1993 in tudi ne prevzemati obveznosti za proračun naslednjih let, razen, če s posebnim aktom izvršni svet ali skupščina ne določi drugače.
6. člen
Izvršni svet je pooblaščen, da odloča:
– o uporabi tekoče proračunske rezerve;
– o uporabi sredstev rezerv za namene iz 1. točke 31. člena zakona o financiranju javne porabe (Uradni list RS, št. 48/90, 34/91-I) do zneska 500.000 SIT;
– o uporabi sredstev rezerv za zagotovitev sredstev proračuna, kadar prihodki proračuna neenakomerno pritekajo;
– o prenosu sredstev med posameznimi skupinami proračuna;
– o začasni omejitvi proračuna v primeru, da prihodki ne pritekajo enakomerno;
– med letom usklajuje postavke v bilanci prihodkov in odhodkov v okviru dovoljene rasti proračuna.
7. člen
Prihodki, ki jih upravni organ in strokovna služba ustvarjajo s svojo dejavnostjo so prihodki proračuna, če ni s tem odlokom drugače določeno.
Prihodki, ki jih ustvari Geodetska uprava občine Sevnica iz plačil za storitve, se uporabljajo za modernizacijo opreme upravnih organov in za namene iz 104. člena zakona o sistemu državne uprave, oziroma dogovora o splošni porabi na ravni občin v letu 1994.
8. člen
Za zakonito in smotrno uporabo ter za spremljanje uporabe sredstev je odgovoren Sekretariat za gospodarstvo in finance, kateremu so porabniki dolžni pošiljati svoje finančne načrte in poročila o uporabi proračunskih sredstev. Po potrebi predlaga izvršnemu svetu sprejem ustreznih sklepov in ukrepov za izvrševanje proračuna.
9. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 40200-0013/94
Sevnica, dne 5. aprila 1994.
Predsednica
Skupščine občine Sevnica
Breda Mijovič, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti