Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/1994 z dne 15. 4. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/1994 z dne 15. 4. 1994

Kazalo

828. Sklep o razpisu referenduma za izvedbo samoprispevka na območju KS Krka, stran 1181.

Na podlagi 8. člena zakona o referendumu in drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni list SRS, št. 23/77 in 18/88), 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) je svet KS Krka na seji dne 21. 3. 1994 sprejel
SKLEP
o razpisu referenduma za izvedbo samoprispevka na območju KS Krka
I
Za območje KS Krka, ki obsega vasi Krka, Znojile, Podbukovje, Gradiček, Trebnja gorica, Gabrovčec, Krška vas, Velike Lese, Male Lese, Ravni dol in Laze, se razpiše referendum za uvedbo samoprispevka v denarju za rekonstrukcijo obstoječih asfaltnih cest v KS s fino prevleko, doasfaltiranje cest v KS, izgradnjo mrliške vežice na Krki in ureditev pokopališča ter dokončanje Družbenega centra.
II
Referendum bo v nedeljo 24. 4. 1994 od 7. ure do 19. ure na glasovalnih mestih v prostorih OŠ Krka, Krajevni skupnosti Krka in Velikih Lesah. Svet KS je imenoval volilno komisijo, ta pa bo imenovala 3 volilne odbore v katerih bo po šest članov.
III
Samoprispevek bo uveden za obdobje petih let in sicer od 1. 6. 1994 do 31. 5. 1999.
IV
Samoprispevek bodo plačevali občani, ki imajo stalno bivališče na območju KS Krka in so vpisani v volilni imenik ter občani, ki še nimajo splošne volilne pravice, so pa v delovnem razmerju in občani, ki imajo na območju KS Krka stanovanjsko ali počitniško hišo in nimajo stalnega prebivališča na območju KS, in sicer:
1. občani, ki prejemajo osebne dohodke iz delovnega razmerja pri pravnih osebah ali zasebnih delodajalcih oziroma nadomestila osebnega dohodka v višini 1,5% od osebnih dohodkov in nadomestil, zmanjšanih za davek od osebnih prejemkov in prispevkov za socialno varnost,
2. občani, ki prejemajo osebno ali družinsko pokojnino v višini 0,60% zmanjšano za davek od osebnih prejemkov in prispevkov za socialno varnost,
3. občani, ki so zavezanci davka od kmetijske dejavnosti, v višini 1,5% od letnega katastrskega dohodka negozdnih in gozdnih zemljišč,
4. občani, ki so zavezanci za davek od opravljanja dejavnosti,
– od zbrane bruto zavarovalne osnove, zmanjšane za prispevke za socialno varnost po stopnji 1,5%,
– od ugotovljenega dobička po stopnji 1,5%,
5. občani, ki prejemajo prejemke od priložnostno opravljanja storitev v višini 1,5% od posameznega bruto prejemka, zmanjšanega za plačani davek po 15. členu zakona o dohodnini,
6. 100 DEM v tolarski protivrednosti, letno plačujejo delavci, ki so začasno zaposleni v tujini in občani, kateri niso prijavljeni v naši KS in imajo zgrajene hiše ali počitniške hišice na območju KS Krka.
V
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialnovarstvenih pomoči, od priznavalnin, invalidnin in drugih prejemkov po predpisih o vojaških in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesne okvare, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnin, ki ne presegajo najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov, od štipendij učencev in študentov ter od nagrad, ki jih prejemajo študenti in učenci na proizvodnem delu oziroma na delovni praksi.
Samoprispevek se ne plačuje od osebnega dohodka delavcev in drugih občanov, ki ne presega zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavcev, določenega z zakonom. Znesek obračunanega in odtegnjenega od pokojnine, oziroma od osebnega dohodka delavcev in drugih delovnih ljudi, ne more biti večji od razlike med priznano pokojnino za polno pokojninsko dobo, oziroma med akontacijo osebnega dohodka in zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavcev določenega z zakonom.
VI
Plačane zneske samoprispevka se odšteje od osnove za dohodnino (9. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 71/93).
VII
S sredstvi samoprispevka, ki se bodo zbrala na posebnem računu KS bo upravljal svet KS, ki je odgovoren za zbiranje sredstev in izvajanje del.
Svet KS je dolžan enkrat letno poročati na zboru občanov o izvajanju programa za katerega je razpisan samoprispevek.
VIII
Pravico do glasovanja na referendumu imajo vsi občani KS Krka, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku, lastniki stanovanjskih in počitniških hišna območju KS in občani, ki niso vpisani v splošnem volilnem imeniku, so pa že zaposleni v družbenem ali zasebnem sektorju.
IX
Volilna komisija KS izvede referendum, ugotovi rezultate in izdela zaključno poročilo o izidu referenduma.
Glasovanje o referendumu na posameznem glasovalnem mestu vodijo volilni odbori, ki jih imenuje volilna komisija.
X
Izid referenduma se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
XI
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka pri izplačevalcih osebnega dohodka kontrolira pristojna Služba družbenega knjigovodstva in pristojna uprava za družbene prihodke Ministrstva za finance RS, plačilo zavezancev iz točke IV/6 tega sklepa pa svet KS.
XII
Na referendumu glasujejo delovni ljudje in občani neposredno s tajnim glasovanjem na glasovnici z naslednjim besedilom:
    Krajevna skupnost Krka
    Na referendumu za uvedbo samoprispevka KS Krka, dne 24. 4. 1994 za
rekonstrukcijo obstoječih asfaltnih cest v KS s fino prevleko, doasfaltiranje
cest v KS, izgradnja mrliške vežice na Krki in ureditev pokopališča ter
dokončanje družbenega centra glasujem
    ZA                                                          PROTI
    Delovni ljudje in občani izpolnijo glasovnice tako, da obkrožijo besedo
ZA, če se strinjajo z uvedbo samoprispevka, besedo PROTI, če se ne strinjajo z
uvedbo samoprispevka.
XIII
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi KS Krka.
XIV
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, ter na krajevno običajen način.
Krka, dne 21. marca 1994.
Predsednik
Krajevne skupnosti Krka
Tone Hočevar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti