Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/1994 z dne 1. 4. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/1994 z dne 1. 4. 1994

Kazalo

710. Sklep o uvedbi samoprispevka za vaško skupnost Kopriva-Brje v Krajevni skupnosti Dutovlje, stran 996.

Na podlagi 3. člena Zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85 in 48/86) je Svet Krajevne skupnosti Dutovlje na seji in na podlagi odločitve delovnih ljudi in občanov na referendumu dne 13. 3. 1994 sprejel
SKLEP
o uvedbi samoprispevka za vaško skupnost Kopriva-Brje v Krajevni skupnosti Dutovlje
1
Za VS Kopriva-Brje se uvede samoprispevek v denarju za izgradnjo mrliške vežice in ureditev pokopališča; za ureditev vaške poti Kopriva-Brje; za ureditev in sanacijo vaških prostorov; za popravilo vaških spomenikov in vodnjakov; za izgradnjo avtobusnega postajališča in drugih potreb v vaški skupnosti Kopriva-Brje.
Vrednost programa Vaške skupnosti Kopriva-Brje znaša 10,000.000 SIT, s samoprispevkom bo zbranih predvidoma 4,000.000 SIT, ki se bodo uporabljala v namene iz prvega odstavka tega člena.
Sredstva, ki bodo zaradi nominalne rasti prihodkov zbrana v višjem znesku, kot je določen v drugem odstavku tega člena, se bodo uporabljala v skladu s sprejetim programom koriščenja samoprispevka in planom krajevne skupnosti.
Dinamika izvajanja programa samoprispevka se bo določila v skladu s sprejetim programom oziroma letnimi plani.
2
Samoprispevek se uvede za dobo 3 let, od 1. 4. 1994 do 31. 3. 1997.
3
Zavezanci za samoprispevek so delovni ljudje in občani, ki imajo stalno prebivališče v Vaški skupnosti Kopriva-Brje in ga plačujejo:
– od osebnih dohodkov in nadomestil, ki presegajo najnižji znesek osebnega dohodka po stopnji 2%;
– od pokojnin, ki presegajo znesek najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo po stopnji 2%;
– občani, lastniki zemljišč v Vaški skupnosti Kopriva-Brje od katastrskega dohodka po stopnji 2%;
– zasebniki, ki dosegajo dobiček z opravljanjem dejavnosti.
Osnova za obračun je bruto zavarovalna osnova, od katere plačujejo zavezanci prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno varstvo in zaposlovanje.
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialno varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnine in od drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, ki ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov, od štipendij učencev in študentov ter od nagrad, ki jih prejemajo študenti in učenci na proizvodnem delu oziroma na delovni praksi.
Samoprispevek se ne plačuje od osebnega dohodka delavčev in drugih občanov, ki ne presega zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca, določenega z zakonom.
4
Samoprispevek se plačuje na žiro račun Vaške skupnosti Kopriva-Brje št. 51420-842-047-82271.
5
Od zavezancev, ki samoprispevka ne plačujejo v roku, se obveznosti izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov.
6
Za izvršitev del, določenih v 1. točki tega sklepa, je odgovoren Odbor Vaške skupnosti Kopriva-Brje, ki izvaja tudi nadzor nad pobiranjem in uporabo sredstev, zbranih s samoprispevkom.
7
O uporabi sredstev samoprispevka se sestavi zaključni račun. Zaključni račun sprejme organ, ki je uvedel samoprispevek.
8
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Dutovlje, dne 13. marca 1994.
Predsednik sveta
Krajevne skupnosti Dutovlje
Roman Trobec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti