Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/1994 z dne 1. 4. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/1994 z dne 1. 4. 1994

Kazalo

702. Odredba o preventivnih cepljenjih živali in diagnostičnih preiskavah na območju občine Laško za leto 1994, stran 988.

Izvršni svet Skupščine občine Laško je na podlagi 3. točke 40. člena Zakona o zdravstvenem varstvu živali (Uradni list SRS, št. 73/85) in drugega odstavka Odredbe o izvajanju preventivnih ukrepov zaradi odkrivanja in preprečevanja živalskih kužnih bolezni v letu 1994 (Uradni list RS, št. 72/93), na seji dne 7. 3. 1994 sprejel
ODREDBO
o preventivnih cepljenjih živali in diagnostičnih preiskavah
na območju občine Laško za leto 1994
1. člen
S to odredbo se določijo preventivna cepljenja živali in diagnostične preiskave, ki jih je treba opraviti na območju občine Laško v letu 1994.
2. člen
Za izvajanje preventivnih cepljenj živali in diagnostičnih preiskav po tej odredbi se pooblasti Zavod za živinorejo in veterinarstvo Celje PE Laško.
3. člen
Vsa preventivna cepljenja živali in diagnostične preiskave morajo biti opravljena v skladu z določili Odredbe o izvajanju preventivnih ukrepov zaradi odkrivanja in preprečevanja živalskih kužnih bolezni v letu 1994 (Ur list RS, št. 72/93).
4. člen
Pse starejše od 4 mesecev je treba cepiti proti steklini do 15. 4. 1994. Zaščitno cepljenje mladih psov proti steklini pa se mora opraviti takoj, ko dopolnijo 4 mesece starosti.
Pred pričetkom paše je treba cepiti proti steklini živali, ki se pasejo brez nadzorstva.
5. člen
Proti atipični kokošji kugi je treba cepiti vso perutnino v farmskih rejah in perutnino v prostih rejah neposredno v okolici farm.
6. člen
Proti prašičji kugi je treba preventivno cepiti prašiče v gospodarstvih, ki imajo nad 10 plemenskih svinj ali več kot 50 pitancev.
Proti tej bolezni je treba cepiti tudi prašiče, ki se krmijo s pomijami ali odpadki živalskih tkiv.
Podjetja oziroma zasebniki, ki oddajajo pomije ali ostanke živalskih tkiv za krmljenje prašičev, morajo sporočiti Veterinarski postaji Laško naslove rejcev prašičev katerim oddajajo pomije oziroma ostanke živalskih tkiv.
7. člen
Tuberkulinizirati je treba:
– 50% vseh krav in brejih telic
– vse plemenske merjasec
– vse plemenske svinje v vzrejališčih Močilno, Svibno in Vrhovo.
8. člen
Na brucelozo je treba preiskati enkrat letno 10% rej. krav in brejih telic v hlevih individualnih proizvajalcev z 10 ali več krav in brejih telic s serološkim pregledom krvi.
9. člen
Na mehurčasti izpuščaj pri govedu (IBR/IPV) je treba preiskati bika plemenjaka za naravni pripust.
10. člen
Na kužno malokrvnost in theileriozo kopitarjev je treba preiskati žrebce plemenjake.
11. člen
Proti goveji trihiotitiji je treba opraviti vakcinacijo govedi na farmi Pohorje Mirna – SKP HOTEMEŽ.
12. člen
Na hudo gnilobo čebelje zalege je treba preiskati vse čebelje družine v območju 3 km okrog Kosem Ivana, Jagnjenica 34 (Jagnjenica, del Počakovega, del Svibnega, del Žebnika in Stari dvor).
13. člen
Na vrtoglavost in virusno hemoragično septikemijo postrvi je treba preiskati ribe v ribogojnicah v Lokavcu in v Zgornji Rečici.
Na spomladansko viremijo, eritrodermatitis in vnetje ribjega mehurja pri krapih je treba preiskati ribe v ribnikih na Marofu.
14. člen
Vsi stroški preventivnih cepljenj in diagnostičnih preiskav se plačajo s posebnega računa za zdravstveno varstvo živali, stroške cepljenja živali proti steklini, cepljenja proti prašičji kugi prašičev-, ki jih rejci krmijo s pomijami oziroma odpadki živalskih tkiv in cepljenja govedi proti trihofitiji plačajo lastniki živali.
15. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 333-010/94-11
Laško, dne 17. marca 1994.
Podpredsednik
Izvršnega sveta SO Laško
Boško Šrot, dipl. jur. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti