Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/1994 z dne 1. 4. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/1994 z dne 1. 4. 1994

Kazalo

684. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka na območju Krajevne skupnosti Mlačevo, stran 976.

SKLEP
o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka na območju Krajevne skupnosti Mlačevo
I
Za območje Krajevne skupnosti Mlačevo, ki obsega vasi Veliko Mlačevo, Malo Mlačevo, Zagradec in Lobček, se razpiše referendum za uvedbo samoprispevka v denarju, za dograditev sanitarij in čajne kuhinje na pokopališču Boštanj. razširitev cestišča in izdelava pločnika v vasi Veliko Mlačevo, sofinanciranje požarnega hidrantnega omrežja po vaseh, razširitev telefonske mreže, razširitev in obnovitev mostu na odcepu za vas Malo Mlačevo, redno vzdrževanje krajevnih poti v KS Mlačevo, obnova kanalizacijskih mrež v vseh vaseh KS, sanacija odlagališč odpadkov ter sofinanciranje javne razsvetljave – tokovine in zimske službe.
II
Referendum bo v nedeljo 10. 4. 1994 od 7. do 19. ure na običajnih glasovalnih mestih Krajevne skupnosti Mlačevo. Referendum bo izvedla tričlanska volilna komisija. ki jo bo imenoval svet KS.
III
S samoprispevkom zbrana sredstva bodo uporabljena na naslednji način:
– 70% zbranih sredstev bo namenjeno vzdrževanju že zgrajene infrastrukture,
– 30% zbranih sredstev se bo uporabilo za izgradnjo novega prizidka na pokopališču v Boštanju, razširitev cestišča v vasi Veliko Mlačevo in razširitev mostu v vasi Malo Mlačevo.
IV
Samoprispevek bo uveden za obdobje 5 let. in sicer od 1. 5. 1994 do 30. 4. 1999.
V
Samoprispevek bodo plačevali prebivalci krajevne skupnosti, ki stalno prebivajo na območju krajevne skupnosti Mlačevo in občani, ki imajo na območju Krajevne skupnosti Mlačevo stanovanjsko ali počitniško hišo in nimajo stalnega prebivališča na območju krajevne skupnosti, in sicer:
1. občani, ki prejemamo osebne dohodke iz delovnega razmerja pri pravnih osebah ali zasebnih delodajalcih, upokojenci oziroma nadomestilo osebnega dohodka, v višini 1% od osebnih dohodkov in nadomestil, zmanjšanih za davek od osebnih prejemkov in prispevkov za socialno varnost;
2. občani, ki so zavezanci davka od kmetijske dejavnosti, v višini 5% od letnega katastrskega dohodka negozdnih in gozdnih zemljišč;
3. občani, ki so zavezanci za davek od upravljanja dejavnosti:
– od zbrane bruto zavarovalne osnove, zmanjšane za prispevke za socialno varnost po stopnji 2%
– od ugotovljenega dobička po stopnji 1%.
4. občani, ki prejemajo prejemke za priložnostno opravljanje storitev v višini 2,5% od posameznega bruto prejemka, zmanjšanega za plačani davek po 15. členu zakona o dohodnini;
5. občani, ki imajo nepremičnine, to je stanovanjsko hišo ali počitniško hišo na območju krajevne skupnosti, nimajo pa v njej stalnega prebivališča, v dveh letnih obrokih za vsako leto uvedenega samoprispevka, in sicer 3% od poprečnega mesečnega osebnega dohodka za mesec januar in julij v posameznem letu, ugotovljenega po podatkih Zavoda RS za statistiko, za zaposlene v gospodarstvu, za leto 1994 in leto 1999 pa samo po 1 letni obrok.
VI
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialnovarstvenih pomoči, od priznavalnin, invalidnin in drugih prejemkov po predpisih o vojaških in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnin, ki ne presegajo zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo od starostne pokojnine, priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov, od štipendij učencev in študentov ter od nagrad, ki jih prejemajo študenti in učenci na proizvodnem delu oziroma na delovni praksi.
Samoprispevek se ne plačuje od osebnega dohodka delavcev in drugih občanov, ki ne presega zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavcev, določenega z zakonom. Znesek obračunanega in odtegnjenega samoprispevka od pokojnine, oziroma od osebnega dohodka delavcev in drugih delovnih ljudi, ne sme biti večji od razlike med priznano pokojnino za polno pokojninsko dobo, oziroma med akontacijo osebnega dohodka in zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavcev, določenega z zakonom.
VII
Plačane zneske samoprispevka se odšteje od osnove za dohodnino (7. člen Zakona o dohodnini Uradni list RS, št. 48/90).
VIII
S sredstvi samoprispevka, ki se bodo zbirala na posebnem računu krajevne skupnosti, bo v skladu s točko III. tega sklepa upravljal svet krajevne skupnosti, ki je odgovoren za zbiranje sredstev in izvajanje del.
Svet krajevne skupnosti je dolžan enkrat letno poročati na zboru občanov o izvajanju programa, za katerega je razpisan samoprispevek.
IX
Pravico do glasovanja na referendumu imajo vsi občani Krajevne skupnosti Mlačevo. ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku, lastniki stanovanjskih in počitniških hiš na območju krajevne skupnosti, ki nimajo stalnega prebivališča na območju krajevne skupnosti in občani, ki niso vpisani v splošnem volilnem imeniku, so pa že zaposleni v družbenem ali zasebnem sektorju.
X
Volilna komisija krajevne skupnosti izvede referendum. ugotovi rezultate in izdela zaključno poročilo o izidu referenduma.
Glasovanje o referendumu na posameznem glasovalnem mestu vodi volilni odbor, ki ga imenuje svet KS.
XI
Izid referenduma se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
XII
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka pri izplačevalcih osebnega dohodka kontrolira pristojna Služba družbenega knjigovodstva in pristojna uprava za družbene prihodke Ministrstva za finance RS, plačilo zavezancev iz točke V/5 tega sklepa pa svet krajevne skupnosti.
XIII
Na referendumu glasujejo delovni ljudje in občani neposredno s tajnim glasovanjem na glasovnici z naslednjimi besedilom:
Krajevna skupnost Mlačevo
 
Na referendumu za uvedbo samoprispevka v KS Mlačevo dne 10. 4. 1994 za tekoče
in redno vzdrževanje že zgrajene infrastrukture ter izgradnja novega prizidka –
sanitarij na pokopališču Boštanj, razširitev cestišča in izdelava pločnika v
vasi Veliko Mlačevo ter razširitev mostu v vasi Malo Mlačevo, glasujem
 
                       »ZA«                 »PROTI«
 
samoprispevek za obdobje od 1. 5. 1994 do 30. 4. 1999.
Delovni ljudje in občani izpolnijo glasovnico tako, da obkrožijo besedo »ZA«, če se strinjajo z uvedbo samoprispevka. besedo »PROTI« pa. če se ne strinjajo z uvedbo samoprispevka.
XIV
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Krajevna skupnost Mlačevo.
XV
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije ter na krajevno običajen način.
Mlačevo, dne 11. 3. 1994.
Predsednik
sveta Krajevne skupnosti Mlačevo
Leopold Kadunc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti