Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/1994 z dne 25. 3. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/1994 z dne 25. 3. 1994

Kazalo

654. Odredba o izvajanju preventivnih ukrepov zaradi odkrivanja in preprečevanja živalskih kužnih bolezni v letu 1994, stran 924.

Na podlagi 2. člena Odredbe o izvajanju preventivnih ukrepov zaradi odkrivanja in preprečevanja živalskih kužnih bolezni v letu 1994 (Uradni list RS, št. 72/93) ter 40. člena Statuta občine Črnomelj (Uradni list RS, Št. 3/93) in 282. člena Statuta Občine Metlika (SDL št. 5/79 in 14/82) sta izvršna sveta občine Črnomelj in Metlika sprejela
ODREDBO
o izvajanju preventivnih ukrepov zaradi odkrivanja in preprečevanja živalskih kužnih bolezni v letu 1994
1. člen
Da se odkrijejo in preprečijo v tej odredbi navedene živalske kužne bolezni, morajo pooblaščene veterinarske organizacije opraviti v letu 1994 s to odredbo predpisane ukrepe.
Imetniki živali morajo izvajati ukrepe iz te odredbe.
2. člen
Veterinarski zavodi in obratne veterinarske ambulante morajo pred vsakim začetkom izvajanja ukrepov iz te odredbe obvestiti o tem pristojni občinski organ veterinarske inšpekcije. O vakcinacijah se morajo medsebojno obveščati tudi veterinarski zavodi in obratne veterinarske ambulante. O opravljenem delu morajo poročati na predpisanih obrazcih.
3. člen
Veterinarski zavodi in obratne veterinarske ambulante, ki izvajata preventivne vakcinacije ali diagnostične preiskave, morata voditi evidenco o datumu vakcinacije oziroma preiskave, imenu in bivališču posestnika živali, opisu živali, o proizvajalcu, serijski in kontrolni številki vakcine ter o rezultatu vakcinacije in preiskave.
4. člen
Splošna vakcinacija psov proti steklini mora biti opravljena od 1. 2. do 15. 4. 1994.
Mladi psi morajo biti vakcinirani proti steklini takoj, ko dopolnijo štiri mesece starosti.
Peroralno vakcinacijo lisic je treba opraviti po programu, ki ga odredbi RVU.
Vakcinacijo lisic opravijo območni veterinarski zavodi in lovske organizacije v roku, ki ga določi RCU z vakcino, ki jo odobri MKG.
5. člen
Proti atipični kokošji kugi je treba vakcinirati kokoši, piščance, brojlerje, purane, japonske prepelice v perutninskih obratih organizacije in podjetij, v obratih zasebnih neorganiziranih rejcev, kjer je reja perutnine pomembnejša gospodarska dejavnost.
6. člen
Proti Marekovi bolezni, infekcioznemu bronhitisu in Gumboro bolezni je treba vakcinirati proizvodno jato, pri zasebnih neorganiziranih rejcih, kjer je reja perutnine pomembnejša gospodarska dejavnost.
7. člen
Proti prašičji kugi je treba preventivno vakcinirati prašiče v gospodarstvih, ki imajo deset ali več plemenskih svinj oziroma 50 ali več pitancev.
Proti prašičji kugi je treba preventivno vakcinirati vse prašiče, ki se krmijo s pomijami iz gostinskih obratov in obratov družbene prehrane.
8. člen
Tuberkulinizirati je treba 50% vseh krav in brejih telic (X. redna TBC).
9. člen
Na brucelozo je treba preiskati enkrat letno krave v hlevih individualnih proizvajalcev, ki oddajajo mleko za javno potrošnjo z metodo MPP. Ob sumljivi ali pozitivni reakciji je treba takim kravam odvzeti še kri za pregled na brucelozo.
Enkrat letno je treba pregledati kri vsem plemenskim ovnom na brucelozo.
10. člen
Na kužno malokrvnost kopitarjev je treba preiskati vse žrebce plemenjake, pregled opravi perutninska fakulteta v Ljubljani.
11. člen
Čebelarji, ki nameravajo prevažati čebele na pašo morajo do 31. marca poslati vzorce zimskih mrtvic na preiskavo na pršičavost in nosemavost čebel.
12. člen
Na vrtoglavost postrvi je treba v ribogojnicah pregledati enkrat letno postrvi, ki se vlagajo in prodajajo.
Na spomladansko viremijo, eritrodermatitis in vnetje ribjega mehurja pri krapih je treba do 15. maja preiskati krape, ki se vlagajo in prodajajo.
13. člen
Ta odredba začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 323-2/94
Črnomelj, dne 3. marca 1994.
Predsednik
IS SO Metlika
Jože Matekovič l. r
 
Predsednik
IS SO Črnomelj
Anton Horvat l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti