Uradni list

Številka 15
Uradni list RS, št. 15/1994 z dne 18. 3. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 15/1994 z dne 18. 3. 1994

Kazalo

578. Odlok o spremembi odloka o določitvi pomožnih objektov za potrebe občanov in njihovih družin, stran 864.

Na podlagi drugega odstavka 51. člena Zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93), navodila o merilih za to kaj se šteje za objekte oziroma posege v prostor, za katere po zakonu ni potrebno lokacijsko dovoljenje in kaj se lahko šteje za pomožne objekte (Uradni list SRS, št. 27/85) ter 31. člena statuta Skupščine občine Ribnica (Uradni list RS, št. 5/92) je Skupščina občine Ribnica na seji zbora združenega dela, zbora krajevnih skupnosti in družbenopolitičnega zbora dne 2. 3. 1994 sprejela
ODLOK
o spremembi odloka o določitvi pomožnih objektov za
potrebe občanov in njihovih družin
1. člen
2. člen odloka o določitvi pomožnih objektov za potrebe občanov in njihovih družin (Skupščinski Dolenjski list št. 9/86) se spremeni tako, da se glasi:
Pomožni objekti za potrebe občanov in njihovih družin so:
1. Lesene ali zidane pritlične drvarnice, vrtne ute, steklenjaki, če ne presegajo v skupni površini 30 m2 tlorisne površine in ležijo v sklopu individualnih in gospodarskih objektov.
2. Leseni ali zidani perutninski hlevi in zajčniki, če ne presegajo v skupni površini 10 m2 tlorisne površine in ležijo v sklopu individualnih stanovanjskih in gospodarskih objektov na območjih, kjer reja ni prepovedana s posebnimi predpisi.
3. Vrtne in dvoriščne ograje pod pogojem, da niso polno zidane ali grajene iz odpadnih materialov in da so upoštevani odmiki upravljalcev cest in drugih infrastrukturnih objektov, kolikor se vrtne in dvoriščne ograje grade v njihovi neposredni bližini.
4. Nadstreški nad dostopom oziroma dovozom v objekte in nadstreški za potrebe parkiranja in garažiranja osebnih avtomobilov, traktorjev, koles, mopedov, motorjev ter avtomobilskih prikolic pri individualnih stanovanjskih hišah.
5. Pergole, dimniki, sončni kolektorji, zasteklitve balkonov, vetrolovi, zunanje stopnice in podobno pri individualnih stanovanjskih hišah.
6. Garaže za en osebni avtomobil, če ne presegajo 20 m2 tlorisne površine in ležijo v sklopu individualnih stanovanjskih hiš ali gospodarskih objektov.
7. Leseni in zidani pritlični svinjaki in hlevi za drobnico, če ne presegajo v skupni površini 20 m2 tlorisne površine in ležijo v sklopu gospodarskih objektov.
8. Leseni ali montažni kozolci, kašče, lope za shrambo sena, krme, stelje, poljščin, orodja in začasna zaklonišča za živino brez zidanih pasovnih temeljev.
9. Lesene lope brez zidanih pasovnih temeljev za vrtno orodje, če ne presegajo 6 m tlorisne površine in 2,5 m višine.
10. Tipski silosi za shranjevanje živinske krme z atestom, če ne presegajo v skupni kubaturi 90 m3 prostornine in ležijo v sklopu gospodarskih objektov.
11. Leseni pritlični čebelnjaki brez zidanih pasovnih temeljev z manj kot 20 panji in če v skupni površini ne presegajo 16 m tlorisne površine.
12. Kolesnice (stojala za kolesa v nadstrešnico) ob stanovanjskih hišah in javnih zgradbah v obsegu in izvedbi, ki ne ovira prometnih ureditev.
13. Dodatna oprema obstoječih parkov, počivališč, otroških igrišč in objektov ter naprav za rekreacijo.
14. Označbe na zgradbah in javnih površinah, svetlobni napisi, markize, reklamni napisi in podobno.
15. Jame za odpadke kubature do 20 m3, ki jih uporabljajo kmetovalci za zalivanje in škropljenje.
16. Izgradnja instalacij za vodo, elektriko, centralno kurjavo in kanalizacijo v že obstoječih objektih in pri katerih izgradnji se ne spreminjajo konstrukcijski elementi.
17. Greznice, gnojišča in gnojnične jame pri obstoječih stanovanjskih hišah in obstoječih hlevih.
18. Mali plinski kontejnerji za prodajo gospodinjskega plina, ter rezervarji za utekočinjeni plin z izvedbo priključka na objekt.
19. Pisarniški prostori in obrtni objekti za storitveno dejavnost v obstoječih stanovanjskih stavbah.
20. Ureditev manjših smučišč z vlečnicami.
2. člen
Na posamezni gradbeni parceli je možno graditi samo en pomožni objekt.
3. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01-FM-1-061-94
Ribnica, dne 2. marca 1994.
Predsednik
Skupščine občine Ribnica
Franc Mihelič, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti