Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/1994 z dne 10. 3. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/1994 z dne 10. 3. 1994

Kazalo

533. Sklep o uvedbi dodatnega samoprispevka, v delu območja Krajevne skupnosti Izlake in sicer za del Valvazorjeve ulice v naselju Podlipovica, stran 772.

Na podlagi določil zakona o referendumu (Uradni list SRS, št. 23/77 in 18/88), zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85 in 48/86) in Statut krajevne skupnosti Izlake, izida referenduma dne 18. 2. 1994 je svet Krajevne skupnosti Izlake sprejel
SKLEP
o uvedbi dodatnega samoprispevka, v delu območja
Krajevne skupnosti Izlake in sicer za del Valvazorjeve
ulice v naselju Podlipovica
1. člen
Dodatni samoprispevek v denarju in delovni obveznosti se uvede za zavezance v Valvazorjevi ulici od vključno hišne številke 3 do vključno hišne številke 17.
Uvede se za sofinanciranje izgradnje ceste na Medijski grad, to je v Valvazorjevi ulici od odcepa pri ETI Elektroelement v dolžini 900 metrov in cestnega priključka v Podgradu v dolžini ca.. 100m, za stanovanjske hiše Valvazorjeva 3, 4 in 5.
2. člen
Dodatni samoprispevek v denarju se uvede za obdobje od 1. marca 1994 do 28. februarja 1997.
3. člen
Sredstva zbrana s tem samoprispevkom se bodo uporabila za:
– sofinanciranje izgradnje ceste v asfaltni izvedbi in ureditev ulične razsvetljave v Valvazorjevi ulici,
– sofinanciranje izgradnje cestnega priključka v Pod-gradu.
4. člen
Predračunska vrednost vseh del znaša 5,500.000 SIT. Samoprispevkom se bo zbralo 1,800.000 SIT, ostala sredstva se bodo zagotovila iz sredstev krajevnega samoprispevka, iz proračuna občine Zagorje in širše družbene skupnosti.
5. člen
Izgradnja ceste na Medijski grad se glede na kulturno zgodovinski kompleks gradu Medija, razmerji na dva odseka, katerih izgradnja se obravnava in financira ločeno in sicer:
1. odsek ceste od odcepa pri ETI Elektroelement do konca drevoreda gradu Medija, v vrednosti 2,000.000 SIT;
2. odsek ceste od drevoreda gradu Medija do zadnje stanovanjske hiše, Valvazorjeva ulica 17, v vrednosti 3,000.000 SIT;
3. cestni priključek v Podgradu v višini 500.000 SIT.
6. člen
Za realizacijo opredeljenega programa del, se bodo potrebna sredstva za posamezni odsek zagotavljala po naslednjem ključu:
Za prvi odsek
– 40% sredstva krajanov krajevne skupnosti, zbrana z II. krajevnim samoprispevkom ter sredstva zbrana z dodatnim tonamenskim samoprispevkom.
– 60% sredstva proračuna občine in širše družbene skupnosti
Za drugi odsek
– 40% sredstva proračuna občine Zagorje
– 60% sredstva krajanov krajevne skupnosti, zbrana. z II. krajevnim samoprispevkom ter sredstva zbrana z dodatnim tonamenskim samoprispevkom. Za cestni priključek v Podgradu
– 40% sredstva krajevnega samoprispevka in proračuna občine Zagorje
– 60% sredstva krajanov zbrana z dodatnim samoprispevkom.
7. člen
Izvajanje del bo vodila Krajevna skupnost Izlake.
Svet Krajevne skupnosti Izlake je na predlog krajanov tega dela krajevne skupnosti imenoval petčlanski gradbeni odbor, ki bo sodeloval in usklajeval potek del s strokovno službo občine in krajevno skupnostjo, kjer mu bo zagotovljen tudi popolen vpogled nad zbiranjem in porabo namenskih sredstev.
8. člen
Samoprispevek bodo plačevali
1. krajani, ki imajo v času uvedbe samoprispevka, na tem območju krajevne skupnosti stalno, ali začasno prijavljeno bivališče in sicer:
– tisti, ki imajo dohodek iz delovnega razmerja, v višini 3% od neto osebnega dohodka,
– tisti, ki prejemajo pokojnino, v višini 3%,
– tisti, ki z osebnim delom in z lastnimi sredstvi opravljajo obrtno, podjetniško, pogodbeno ali drugo dejavnost oziroma intelektualne storitve, po stopnji 3% od osnove za dohodnino,
2. krajani oziroma državljani, ki v času uvedbe in trajanja samoprispevka nimajo na tem območju stalnega, ali začasnega bivališča in na tem območju krajevne skupnosti imajo, ali pridobijo nepremičnino-gradbeno parcelo za namen novogradnje hiše, vikenda, oziroma poslovnega objekta, ali za namen katere druge pridobitne dejavnosti, so zavezanci plačila samoprispevka v višini 900 DEM do izteka samoprispevka v tolarski protivrednosti po srednjem tečaju Banke Slovenije na dan plačila,
3. krajani oziroma državljani, ki v času uvedbe in trajanja samoprispevka nimajo na tem območju stalnega, ali začasnega bivališča in na tem določenem območju krajevne skupnosti imajo, ali ustanovijo podjetje oziroma pridobijo obrt takšne narave, pri kateri se v pretežni meri in v povečanem obsegu za namen opravljanja dejavnosti koristijo skupni objekti in naprave, v tem primeru »predmetna cesta«, so zavezanci plačila prispevka v višini 900 DEM do izteka samoprispevka v tolarski protivrednosti po srednjem tečaju Banke Slovenije na dan plačila,
4. krajani oziroma zavezanci, ki imajo dohodke iz dveh ali več virov, navedenih v 1. točki tega člena, plačujejo samoprispevek za vsak vir dohodka posebej.
9. člen
Poleg zagotavljanja finančnih sredstev po določbah 8. člena tega sklepa, bodo krajani v fazi gradbeno pripravljalnih del sodelovali tudi z lastnim delom ter s prostovoljnimi odstopi zemljišč do 50 m2.
O višini in načinu povračila odškodnin za posege v kmetijska zemljišča nad 50m2, bosta z lastniki zemljišč zadeve urejala gradbeni odbor in svet krajevne skupnosti.
10. člen
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialnovarstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnine in od drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, ki ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine, priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov, od štipendij učencev in študentov ter od nagrad, ki jih prejemajo študenti in učenci na proizvodnem delu oziroma na delovni praksi.
Samoprispevek se ne plačuje od osebnega dohodka delavcev in drugih občanov, ki ne presega zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca, določenega z zakonom.
11. člen
Sredstva se bodo zbirala in knjigovodsko ločeno vodila na žiro računu Krajevne skupnosti Izlake, številka 52720-645-60195, pod oznako oziroma šifro št. 03-7103 za namen, določen v 4. in 6. členu tega sklepa in se bodo uporabljala v naslednjih razmerjih:
– za modernizacijo ceste, v višini 85%
– za ureditev ulične razsvetljave, v višini 15%
12. člen
Samoprispevek, ki ga bodo plačevali zavezanci od osebnih dohodkov, pogodbenih del in od pokojnin, obračunavajo in odtegujejo izplačevalci ob izplačilu teh dohodkov.
Od obrtnikov, intelektualnih storitev in drugih svobodnih poklicev bo prispevek obračunavala in odtegovala občinska Uprava za javne prihodke.
Krajani, katerim se samoprispevek ne bo odtegoval ob izplačilu osebnih prejemkov, se zavežejo, da bodo po predpisani stopnji samoprispevek plačevali sami in neposredno na sedežu krajevne' skupnosti, dvakrat letno in sicer v mesecu juniju in decembru.
13. člen
Od zavezancev, ki ne bodo izpolnjevali obveznosti iz samoprispevka v določenem roku, se bo samoprispevek izterjal po predpisih za izterjavo prispevkov in davkov občanov.
14. člen
Svet krajevne skupnosti je odgovoren za zbiranje sredstev, za gospodarjenje z njimi ter za njihovo porabo po sprejetem programu.
Svet krajevne skupnosti se obvezuje, da bo za realizacijo sprejetega programa zagotovil dogovorjeno višino dodatnih sredstev in zagotavlja, da bodo dela po sprejetem programu v celoti zaključena do izteka tega samoprispevka.
15. člen
Pravilnost obračunavanja in odvajanja dodatnega samoprispevka kontrolira SDK in RUJP Izpostava Zagorje ob Savi.
16. člen
Ta sklep se objavi na krajevno običajen način in v Uradnem listu RS, veljati začne naslednji dan po objavi, uporablja pa se od 1. marca 1945.
Izlake, dne 25. februarja 1994.
Predsednica
volilne komisije
Milena Lukmar l. r.

Predsednik
sveta Krajevne skupnosti Izlake
Janez Vidmar I. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti