Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/1994 z dne 8. 1. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/1994 z dne 8. 1. 1994

Kazalo

67. Sklep o uvedbi samoprispevka, stran 41.

Na podlagi 8. člena Zakona o referendumu in o drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni list SRS, št. 23/77), in 3. in 7. člena Zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in na podlagi uspelega referenduma je svet KS Sorica na seji dne 25. 12. 1993 sprejel
SKLEP
o uvedbi samoprispevka
1. člen
Referendum za uvedbo samoprispevka je bil izveden v delu KS-Sorica, za vas Sp. Danje v nedeljo 19. 12. 1993.
2. člen
Sredstva krajevnega samoprispevka se namenijo za izgradnjo vodovoda po projektu v Sp. Danjah in komunalno ureditev vasi po projektu št. 4757 Projektivnega podjetja Kranj.
3. člen
Samoprispevek se uvede za obdobje treh let, to je od 1. 2. 1994 do 1. 2. 1997.
4. člen
Za realizacijo referendumskega programa je potrebno zbrati ca. 15.000.000 SIT, od tega zneska bo iz samoprispevka zagotovljeno 5.000.000 SIT, preostali del pa bo KŠ zbrala s sredstvi širše družbene skupnosti.
5. člen
Zavezanci plačila za samoprispevek so občani, ki stalno prebivajo na območju dela KS, za katerega je razpisan referendum in lastniki nepremičnin na tem območju, ki tu nimajo stalnega prebivališča. Seznam zavezancev je potrdil zbor krajanov 27. 11. 1993. Zavezanci bodo plačevali samoprispevek po naslednjih merilih:
1. vsi zaposleni v družbenem in zasebnem sektorju prispevajo 4% od bruto mesečnih osebnih dohodkov,
2. vsi upokojenci prispevajo 4% od pokojnine,
3. kmetje in drugi lastniki zemljišč prispevajo letno 45% celotnega katastrskega dohodka izračunanega za tekoče leto,
4. lastniki nepremičnin na tem območju (stanovanjska hiša, počitniška hiša, zemljišče za stanovanjsko ali počitniško hišo), ki nimajo stalnega prebivališča na tem območju, prispevajo tolarsko protivrednost 600 DEM po srednjem tečaju Banke Slovenije.
6. člen
Zavezanci iz 5. člena tega sklepa plačujejo samoprispevek takole:
1. zavezancem iz 1. in 2. točke 5. člena obračunavajo in odtegujejo samoprispevek izplačevalci OD in pokojnin ob vsakokratnem izplačilu OD oziroma pokojnine.
2. zavezancem iz 3. točke 5. člena zaračunava in odteguje samoprispevek Uprava za družbene prihodke RS ob priliki obračuna akontacije davka, zavezancem iz 4. točke 5. člena zaračunava samoprispevek računovodska služba KS Sorica v šestih obrokih.
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem žiro računu št. 51510-842-052-82292.
7. člen
Zavezanci samoprispevka postanejo vsi občani, ki se bodo na novo zaposlili od pričetka veljavnosti referenduma do izteka, občani, ki se v času veljavnosti referenduma naselijo na območju KS, kjer je samoprispevek uveden ter občani, ki tu nimajo stalnega prebivališča, pa bodo v obdobju plačevanja samoprispevka pridobili nepremičnine (stanovanjska ali počitniška hiša, zemljišče).
8. člen
Samoprispevek se ne plačuje od osebnega dohodka delavcev in drugih občanov, ki ne presega zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca, določenega z zakonom.
9. člen
Zavezanci so dolžni poravnati zapadlo obveznost v roku, ki je določen v tem sklepu, sicer se jih bremeni z zamudnimi obrestmi po veljavnih predpisih. Morebitna izterjava bo opravljena v skladu z Zakonom o davkih občanov preko davkoizterjevalca oziroma izplačevalca osebnih dohodkov ali pokojnin.
10. člen
Zbiranje in uporabo zbranih sredstev bo nadziral gradbeni odbor. Gradbeni odbor, ki je odgovoren tudi za izvajanje del, ki se financirajo iz sredstev zbranega samoprispevka, je dolžan po končanem zbiranju samoprispevka dati poročilo zboru krajanov vasi Sp. Danje o višini in porabi teh sredstev.
11. člen
Za vse ostalo, kar ni s tem sklepom posebej določeno, se smiselno uporabljajo določila Zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
12. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Predsednik
sveta Krajevne skupnosti
Sorica Stane Čufer l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti