Uradni list

Številka 69
Uradni list RS, št. 69/1993 z dne 23. 12. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 69/1993 z dne 23. 12. 1993

Kazalo

2557. Odredba o veterinarsko-sanitarnem redu na odkupnih mestih za živali, stran 3540.

V povezavi s 4. členom Ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni 1. RS, št. 1/91) in 1. člena Ustavnega zakona za izvedbo ustave Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 33/91) in na podlagi prvega odstavka 9. člena Zakona o varstvu živali pred kužnimi boleznimi, ki ogrožajo vso državo (Uradni list SFRJ, št. 43/86) in 35. člena statuta občine Šmarje pri Jelšah (Uradni list SRS, št. 63/93), izdaja Izvršni svet Skupščine občine Šmarje pri Jelšah
ODREDBO
o veterinarsko-sanitarnem redu na odkupnih mestih za živali
1. člen
Zaradi preprečevanja živalskih kužnih bolezni morajo veterinarska organizacija, kmetijska zadruga, živinorejske in druge organizacije in imetniki živali izvajati ukrepe iz te odredbe.
2. člen
Dovoljuje se organizirana prodaja živali na dogonskih mestih, ki so v času prodaje pod stalno veterinarsko-sanitarno kontrolo.
3. člen
Veterinarsko-sanitarno kontrolo v času odkupa mora zagotoviti organizator odkupa in o kraju, datumu in uri odkupa obvestiti občinsko veterinarsko inšpekcijo in pristojno veterinarsko službo najmanj 12 ur pred odkupom.
4. člen
Za opravljeno veterinarsko-sanitarno kontrolo plača organizator odkupa pristojbino po veljavnem ceniku veterinarskih storitev, povečano za 18%, namenjenih za zdravstveno varstvo živali.
Potnino plača organizator odkupa neposredno izvajalcu.
5. člen
Živali, ki se odpremljajo na dogonska mesta, morajo imeti veljavna zdravstvena spričevala in morajo biti označene tako, da je možna njihova identifikacija.
6. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 323-31/93-2
Šmarje pri Jelšah, dne 6. decembra 1993.
Predsednik
Izvršnega sveta
Skupščine občine
Šmarje pri Jelšah
Marjan Aralica l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti