Uradni list

Številka 69
Uradni list RS, št. 69/1993 z dne 23. 12. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 69/1993 z dne 23. 12. 1993

Kazalo

2543. Odlok o spremembi območja ulice Podgorje in Popovičeve ulice v naselju Celje, stran 3516.

Na osnovi 8. člena Zakona o imenovanju in evidentiranju naselij, ulic in stavb (Uradni list SRS, št. 5/80), 13. člena Pravilnika o določanju imen naselij in ulic ter o označevanju naselij, ulic in stavb (Uradni list SRS, št. 11/80) in 4. člena Odloka o sestavi in pristojnosti zborov Občinske skupščine Celje ter o izvolitvi funkcionarjev Občinske skupščine (Uradni list RS, št. 13/90, 23/90, 22/90, 37/90, 13/91 in 14/92) je Skupščina občine Celje na skupni seji vseh zborov dne 8. 12. 1993 sprejela
ODLOK
o spremembi območja ulice Podgorje in Popovičeve ulice v naselju Celje
1. člen
V naselju Celje se spremeni območje ulice Podgorje in Popovičeve ulice tako, da se območje ulice Podgorje razdeli na naslednje nove ulice:
1. Brezova ulica
2. Vrtna ulica
3. Borova ulica
4. Javorjeva ulica
5. Smrečna ulica
6. Osojna ulica
7. del območja ulice še naprej nosi ime Podgorje Območje Popovičeve ulice se razdeli na naslednje nove ulice:
1. del območja Popovičeve ulice nosi še naprej ime Popovičeva ulica (Žiga Popovič, 1705 -1774, naravoslovec in jezikoslovec)
2. Friderikova ulica (Friderik II, grof Celjski)
3. Seliškarjeva ulica (Tone Seliškar, 1900-1969, slovenski pesnik in pisatelj)
4. Ulrikova ulica (Ulrik II, grof Celjski).
2. člen
Brezova ulica poteka vzhodno od celjskega mestnega pokopališča pri sedanji hišni številki Podgorje 75 proti vzhodu do občinske ceste, ki pelje v Teharje.
Vrtna ulica obsega območje vzhodno od mestnega pokopališča, južno od Brezove ulice do občinske ceste na jugu, ki pelje v Teharje.
Borova ulica obsega območje ob cesti, ki se na križišču pri sedanji hišni številki Podgorje 10 odcepi proti jugu do meje naselja Celje.
Javorjeva ulica obsega območje ob cesti, ki se na križišču pri hišni številki Podgorje 40 odcepi od občinske ceste, ki pelje v Teharje, na desno proti jugu do ceste, ki pelje v Zvodno.
Smrečna ulica obsega območje ob cesti, ki se pri sedanji hišni številki Podgorje 22 odcepi od občinske ceste skozi Podgorje proti jugu, do križišča s cesto, ki pelje v Zvodno.
Osojna ulica obsega območje ob cesti, ki se pri sedanji hišni številki Podgorje 43 odcepi od občinske ceste skozi Podgorje in poteka proti jugu vzporedno s Smrečno ulico do občinske ceste, ki vodi v Zvodno.
Območje ob občinski cesti skozi Podgorje zadrži prvotno ime ulice, in sicer Podgorje.
Območje ob cesti, ki se pri sedanji hišni številki Popovičeva ulica 2 odcepi od Teharske ceste proti jugovzhodu do križišča s Cesto na grad pri sedanji hišni številki Popovičeva ulica 95, zadrži prvotno ime in sicer Popovičeva ulica.
Friderikova ulica obsega območje ob cesti, ki se na križišču pri sedanji hišni številki Popovičeva ulica 60 odcepi in poteka vzporedno s Popovičevo ulico proti jugozahodu do sedanje hišne številke Popovičeva ulica 57.
Seliškarjeva ulica obsega območje južno od Friderikove ulice do meje z naseljem Zagrad.
Ulrikova ulica obsega območje ob cesti, ki se pri sedanji hišni številki Popovičeva ulica 51 odcepi proti jugu, do meje z naseljem Zagrad.
3. člen
Območja in imena novih ulic v naselju Celje so razvidni iz osnovnega kartografskega prikaza evidence hišnih številk, ki ga vodi Geodetska uprava občine Celje.
4. člen
Geodetska uprava občine Celje v sodelovanju s krajevno skupnostjo Aljažev hrib izvede preoštevilčbo stavb ter naroči in posreduje nove tablice s hišno številko. Stroške za izdelavo novih tablic nosi občina Celje.
5. člen
Lastniki oziroma upravljalci preoštevilčenih stavb morajo nove tablice s hišno številko namestiti najkasneje osem dni po prejemu obvestila, da je tablica izdelana. Stara tablica lahko ostane poleg nove nameščena največ eno leto po namestitvi nove.
6. člen
Upravni organi občine Celje izvedejo v uradnih evidencah, za katere so pristojni, vse potrebne spremembe, ki jih določa ta odlok.
7. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01600-3/92
Celje, dne 8. decembra 1993.
Predsednik
Skupščine občine Celje
Anton Rojec, dipl. jur. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti