Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/1993 z dne 10. 12. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/1993 z dne 10. 12. 1993

Kazalo

2446. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka, stran 3268.

Na podlagi 8. člena Zakona o referendumu in o drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni list RS, št. 23/77), 3. in 7. člena Zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in zbora krajanov vasi Sp. Danje dne 27. 11. 1993 ter sklepa sveta KS dne 3. 12. 1993
SKLEP
o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo samoprispevka v delu KS Sorica za vas Sp. Danje.
2. člen
Sredstva krajevnega samoprispevka se namenijo za izgradnjo vodovoda po projektu v Sp. Danjah in komunalno ureditev vasi po projektu št. 4757 Projektivnega podjetja Kranj.
3. člen
Referendum bo v nedeljo, 19. 12. 1993 od 8. do 16. ure v prostorih stanovanjske hiše Egart Vikota.
4. člen
Samoprispevek se uvede za obdobje 36 mesecev, to je od 1. 2. 1994 do 1. 2. 1997.
5. člen
Za realizacijo referendumskega programa je potrebno zbrati ca. 15.000.000 SIT, od tega zneska bo iz samoprispevka zagotovljeno 5,000.000 SIT, preostali del pa bo KS zbrala s sredstvi širše družbene skupnosti.
6. člen
Zavezanci plačila za samoprispevek so občani, ki stalno prebivajo na območju dela KS, za katerega je razpisan referendum in lastniki nepremičnin na tem območju, ki tu nimajo stalnega prebivališča. Zavezanci bodo plačevali samoprispevek po naslednjih merilih:
1. vsi zaposleni v družbenem in zasebnem sektorju prispevajo 4% od bruto mesečnih osebnih dohodkov,
2. vsi upokojenci prispevajo 4% od pokojnine,
3. kmetje in drugi lastniki zemljišč letno 45% celotnega katastrskega dohodka izračunanega za tekoče leto,
4. lastniki nepremičnin na tem območju (stanovanjska hiša, počitniška hiša, zemljišče za stanovanjsko ali počitniško hišo), ki nimajo stalnega prebivališča na tem območju prispevajo tolarsko protivrednost 600 DEM po srednjem tečaju Banke Slovenije.
7. člen
Zavezanci iz 6. člena plačujejo samoprispevek takole:
1. zavezancem iz 1. in 2. točke 6. člena zaračunavajo in odtegujejo samoprispevek izplačevalci osebnih dohodkov oziroma pokojnin,
2. zavezancem iz 3. točke 6. člena zaračunava in odteguje samoprispevek Uprava za družbene prihodke RS ob priliki obračuna akontacije davka,
3. zavezancem iz 4. točke 6. člena zaračunava samoprispevek računovodska služba KS Sorica v 6. obrokih.
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem žiro računu.
8. člen
Zavezanci samoprispevka postanejo vsi občani, ki se bodo na novo zaposlili od pričetka veljavnosti referenduma do izteka, občani, ki se v času veljavnosti referenduma naselijo na območju KS kjer je samoprispevek uveden, ter občani, ki tu nimajo stalnega prebivališča, pa bodo v obdobju plačevanja samoprispevka pridobili nepremičnine, navedene v 4. točki 6. člena.
9. člen
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialno varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnine in od drugih prejemnikov po predpisih o vojaških in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, ki ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov.
Samoprispevek se ne plačuje od OD delavcev in drugih občanov, katerih OD ne zagotavljajo materialno in socialno varnost delavca, ki je določena z zakonom.
10. člen
Zavezanci so dolžni poravnati zapadlo obveznost v roku, ki je določen v tem sklepu, sicer jih bremeni z zamudnimi obrestmi po veljavnih predpisih. Morebitna izterjava bo opravljena v skladu z Zakonom o davkih občanov.
11. člen
Zbiranje in uporabo zbranih sredstev bo nadziral gradbeni odbor. Gradbeni odbor, ki je odgovoren tudi za organizacijo in izvajanje del, ki se financirajo iz zbranih sredstev, je dolžan po končanem zbiranju samoprispevka dati poročilo zboru krajanov vasi Sp. Danje. Poročilo mora vsebovati podatke o višini zbranih sredstev in njihovi porabi.
12. člen
Pravico glasovanja na referendumu imajo občani vasi Sp. Danje, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku in zaposleni občani mlajši od 18 let. Lastniki nepremičnin bodo glasovali po pošti.
13. člen
Na referendumu se glasuje neposredno in tajno z glasovnico, na kateri je naslednje besedilo:
                              KRAJEVNA SKUPNOST SORICA
                                      GLASOVNICA
    Na referendumu dne 12. 12. 1993 o uvedbi krajevnega samoprispevka za dobo
treh let od 1. 2. 1994 do 1. 2. 1997 v vasi Sp. Danje za sofinanciranje
izgradnje vodovoda in komunalne ureditve vasi
 
                                        glasujem
 
    ZA                                                              PROTI
Če se strinjate z uvedbo krajevnega samoprispevka obkrožite ZA, če se z uvedbo krajevnega samoprispevka ne strinjate, obkrožite besedo PROTI.
14. člen
Za vse drugo, kar ni s tem sklepom posebej določeno, se smiselno uporabljajo določila Zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
15. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema sklepa na svetu KS Sorica. Sklep se pred izvedbo objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Za Svet KS Sorica
Stane Čufer l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti