Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/1993 z dne 10. 12. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/1993 z dne 10. 12. 1993

Kazalo

2404. Zakon o začasni ureditvi izdajanja dovoljenj za prirejanje posebnih iger na srečo ter za razširitev ali preselitev dejavnosti oziroma dela dejavnosti prirejanja posebnih iger na srečo (ZZUIDP), stran 3219.

Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena ustave Republike Slovenije izdajam
UKAZ
o razglasitvi zakona o začasni ureditvi izdajanja dovoljenj za prirejanje posebnih iger na srečo ter za razširitev ali preselitev dejavnosti oziroma dela dejavnosti prirejanja posebnih iger na srečo
Razglašam zakon o začasni ureditvi izdajanja dovoljenj za prirejanje posebnih iger na srečo ter za razširitev ali preselitev dejavnosti oziroma dela dejavnosti prirejanja posebnih iger na srečo, ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 25. novembra 1993.
Št. 0100-134/93
Ljubljana, dne 3. decembra 1993.
Predsednik
Republike Slovenije
Milan Kučan l. r.
ZAKON
o začasni ureditvi izdajanja dovoljenj za prirejanje posebnih iger na srečo ter za razširitev ali preselitev dejavnosti oziroma dela dejavnosti prirejanja posebnih iger na srečo
1. člen
Do uveljavitve novega zakona o igrah na srečo sme prireditelj posebnih iger na srečo razširiti obseg dejavnosti ali preseliti dejavnost oziroma del dejavnosti v druge prostore:
– ko dobi dovoljenje, ki ga izda ministrstvo, pristojno za finance po prostem preudarku, v soglasju z ministrstvom, pristojnim za gospodarstvo in ministrstvom, pristojnim za notranje zadeve,
– ko izpostava Republiške uprave za javne prihodke z odločbo ugotovi, da so izpolnjeni pogoji iz 40. člena zakona o igrah na srečo (Uradni list SRS, št. 32/80 in 29/86).
2. člen
Pri izdaji dovoljenja iz prve alinee prejšnjega člena za razširitev ali preselitev dejavnosti oziroma dela dejavnosti v druge prostore (v nadaljnjem besedilu: dovoljenje za razširitev ali preselitev) ministrstvo, pristojno za finance upošteva zlasti ekonomsko, kadrovsko in tehnično upravičenost razširitve ali preselitve dejavnosti, kar vključuje povečanje števila igralcev, povečanje prihodka igralnice, znižanje stroškov na zaposlenega, povečanje števila zaposlenih, strokovno usposobljenost in zanesljivost zaposlenih, zagotovilo, da zaposleni ne bodo finančno podpirali igralcev, tehnične in organizacijske pogoje za opravljanje razširjene ali preseljene dejavnosti, trajno razpolaganje s prostori, zagotovljena lastna sredstva za pokrivanje stroškov razširitve ali preselitve, razmere z vidika razširjenosti posebnih iger na srečo na posameznem območju, čas, potreben za razširitev ali preselitev dejavnosti.
3. člen
Prošnji za izdajo dovoljenja za razširitev ali preselitev je treba priložiti:
– dovoljenje za prirejanje posebnih iger na srečo;
– sklep pristojnega organa prireditelja, ki se nanaša na razširitev ali preselitev dejavnosti oziroma dela dejavnosti v druge prostore;
– investicijski program ter vire financiranja investicije;
– elaborat o pričakovanih rezultatih poslovanja najmanj za triletno obdobje (za igralnico kot celoto in posebej za preseljeni del);
– kraj (naslov) opravljanja dejavnosti;
– pregled posebnih iger na srečo po vrsti in obsegu, ki se bodo prirejale v obstoječem igralnem prostoru ali na novi lokaciji;
– predvideni datum začetka poslovanja.
4. člen
V dovoljenju za razširitev ali preselitev je treba navesti:
– firmo in sedež prireditelja,
– naslov objekta, kjer se bodo prirejale posebne igre na srečo,
– vrsto in obseg posebnih iger na srečo, ki se bodo prirejale v obstoječem ali novem igralnem prostoru.
5. člen
Ministrstvo, pristojno za finance lahko v soglasju z ministrstvom, pristojnim za gospodarstvo in ministrstvom, pristojnim za notranje zadeve odvzame dovoljenje za prirejanje posebnih iger na srečo, če ugotovi, da je prireditelj razširil ali preselil dejavnost oziroma del dejavnosti brez dovoljenja za razširitev ali preselitev ali, da je bilo dovoljenje za razširitev ali preselitev pridobljeno z navajanjem neresničnih podatkov.
6. člen
Določbe tega zakona veljajo tudi za zahtevke iz 46. člena zakona o igrah na srečo, ki so bili vloženi do uveljavitve tega zakona in še niso bili pravnomočno rešeni.
7. člen
Z dnem uveljavitve tega zakona prenehata veljati 46. člen in 4. točka prvega odstavka 55. člena zakona o igrah na srečo (Uradni list SRS, št. 32/80 in 29/86).
Do uveljavitve novega zakona o igrah na srečo, ministrstvo, pristojno za finance, ne bo izdajalo novih dovoljenj za prirejanje posebnih iger na srečo.
8. člen
Ta zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 470-02/93-2/1
Ljubljana, dne 25. novembra 1993.
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
mag. Herman Rigelnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti