Uradni list

Številka 65
Uradni list RS, št. 65/1993 z dne 3. 12. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 65/1993 z dne 3. 12. 1993

Kazalo

2383. Odlok o nadomestilu za kritje stroškov za vzdrževalna dela na skupnih objektih in napravah na melioracijskem območju Farovščice, stran 3201.

Na podlagi 114. člena zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 17/86) in 4. člena statutarnega odloka občine Cerknica (Uradni list SRS, št. 1/90 in Uradni list RS, št. 9/90) je Skupščina občine Cerknica na seji družbenopolitičnega zbora, zbora združenega dela in zbora krajevnih skupnosti dne 18. 11. 1993 sprejela
ODLOK
o nadomestilu za kritje stroškov za vzdrževalna dela na skupnih objektih in napravah na melioracijskem območju Farovščice
1. člen
Na podlagi tega odloka zagotavljajo lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč na melioracijskem območju, opredeljenem z odlokom o uvedbi melioracijskega postopka na območju potoka Farovščica z dne 21. 3. 1986 (Uradni list SRS, št. 10/86) nadomestilo za kritje stroškov za vzdrževalna dela na skupnih objektih in napravah.
2. člen
Višino nadomestila določi Skupščina občine Cerknica in je odvisna od programa vzdrževalnih del, ki ga za vsako leto na predlog investitorja melioracije v sodelovanju s
Kmetijsko svetovalno službo sprejme občina Cerknica, najpozneje do 31. 1. v tekočem letu in od površine zemljišč, ki jih ima posamezni lastnik oziroma uporabnik v lasti oziroma uporabi na melioracijskem območju.
3. člen
Program vzdrževalnih del iz prejšnjega člena pripravi investitor melioracije v sodelovanju s Kmetijsko svetovalno službo in v skladu z 10. členom odloka o uvedbi melioracijskega postopka na Farovščici. Program obsega vzdrževalna dela na skupnih objektih in napravah, za katere se po tem odloku štejejo melioracijski jarki ter drugi objekti, ki so bili narejeni zaradi melioracije. Za vzdrževalna dela, ki jih je treba opraviti, se štejejo:
a) pri vzdrževanju melioracijskih jarkov:
– preprečitev prekomernega zaraščanja,
– vzdrževanje brežine jarkov in preprečitev njihovega drsenja,
– odstranitev naplavin in mulja na dnu jarkov in morebitnih odpadkov,
– sprotno čiščenje cestnih propustov na melioracijskem sistemu
b) pri vzdrževanju cest in cestnih objektov:
– redno vzdrževanje in gramoziranje utrjenih cest,
– redno vzdrževanje poljskih poti s košnjo in zasipanjem jam
– košnja bankin,
– vzdrževanje mostov in cestnih propustov,
– čiščenje zarasti.
V skladu s programom vzdrževalnih del investitor melioracije odda vzdrževalna dela najugodnejšemu ponudniku. Investitor melioracije sklene z izvajalcem vzdrževalnih del pogodbo, s katero se dogovorita zlasti o obsegu vzdrževalnih del, času, v katerem morajo biti posamezna dela opravljena in o ceni za ta dela.
Investitor melioracije je odgovoren za izvedbo programa vzdrževalnih del, o čemer poda do konca tekočega leta poročilo Skupščini občine Cerknica.
4. člen
Na podlagi vsakoletnega odloka o višini nadomestila za kritje stroškov za vzdrževalna dela na skupnih objektih in napravah na melioracijskem območju izda Republiška uprava za javne prihodke, izpostava Cerknica lastnikom in uporabnikom kmetijskih zemljišč odločbo o obračunu nadomestila za kritje stroškov za vzdrževalna dela na skupnih objektih in napravah na melioracijskem območju Farovščice.
Nadomestilo stroškov iz prejšnjega odstavka morajo plačati tisti lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč, ki vzdrževalnih del niso izvedli z osebnim delom, v roku določenem v odločbi, na račun Mercator/Kmetijska zadruga Cerknica.
Melioracijski odbor je dolžan opozarjati in organizirati lastnike in uporabnike kmetijskih zemljišč, da opravijo vzdrževalna dela.
Izterjavo nadomestila iz prvega odstavka tega člena od lastnikov in uporabnikov kmetijskih zemljišč, ki so zavezanci za plačilo davka iz kmetijske dejavnosti, opravi Republiška uprava za javne prihodke, izpostava Cerknica po predpisih o davkih občanov.
5. člen
V letu 1993 znaša nadomestilo za kritje stroškov za vzdrževalna dela na skupnih objektih in napravah na melioracijskem območju Farovščica 402 SIT po hektarju.
6. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 321-53/90
Cerknica, dne 18. novembra 1993.
Predsednik
Skupščine občine Cerknica
Janez Okoliš l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti