Uradni list

Številka 36
Uradni list RS, št. 36/1993 z dne 3. 7. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 36/1993 z dne 3. 7. 1993

Kazalo

1519. Navodilo za uveljavljanje finančnih intervencij za zagotavljanje primerne in uravnotežene ponudbe osnovnih živil na trgu, stran 1898.

Na podlagi tretjega odstavka 3. člena Zakona o finančnih intervencijah v kmetijstvo, proizvodnjo in ponudbo hrane (Uradni list RS, št. 5/91) in 8. člena Uredbe o uvedbi finančnih intervencij za zagotavljanje primerne in uravnotežene ponudbe osnovnih živil na trgu v letu 1993 (Uradni list RS, št. 34/93) izdaja minister za ekonomske odnose in razvoj
NAVODILO
za uveljavljanje finančnih intervencij za zagotavljanje primerne in uravnotežene ponudbe osnovnih živil na trgu
1. člen
S tem navodilom se določajo podrobnejši pogoji za pridobitev in način izplačila finančnih intervencij, določenih v Uredbi o uvedbi finančnih intervencij za zagotavljanje primerne in uravnotežene ponudbe osnovnih živil na trgu v letu 1993.
2. člen
Pogoji, na podlagi katerih so vlagatelji zahtevkov za pridobitev finančnih intervencij upravičeni do nadomestila pri odkupni ceni mleka, so opredeljeni v navodilu za uveljavljanje finančnih intervencij za ohranjanje in razvoj kmetijstva in proizvodnje hrane, ki ga izda Ministrstvo za kmetijstvo in gozdarstvo.
Pogoji, na podlagi katerih bodo upravičenci vlagali zahtevke za uveljavljanje kakršnegakoli drugega ukrepa v okviru 1. točke prvega člena Uredbe o uvedbi finančnih intervencij za zagotavljanje primerne in uravnotežene ponudbe osnovnih živil na trgu v letu 1993, bodo določeni za vsak ukrep posebej s pogodbo med Ministrstvom za ekonomske odnose in razvoj in vlagateljem zahtevka.
3. člen
Do sredstev iz naslova »regresiranje določenih proizvodov« je upravičena Republiška direkcija za blagovne rezerve, če so bila osnovna živila dana na trg po cenah, nižjih od cen blaga v republiških tržnih blagovnih rezervah.
V primeru iz prvega odstavka tega člena je Republiška direkcija za blagovne rezerve dolžna Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj predložiti zahtevek za izplačilo sredstev. Zahtevku mora vbiti priložena kalkulacija in navedena vrsta živila, višina nadomestila na enoto proizvoda, skupna količina sproščenega blaga ter skupni znesek intervencije.
Minister za ekonomske odnose in razvoj bo v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili z odredbo določil ceno, po kateri bodo živila oziroma kmetijski pridelki prodani, količino tega blaga, ter določil višino nadomestila za kritje negativnih razlik med tržno ceno in ceno blaga iz republiških tržnih blagovnih rezerv.
4. člen
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 012-00-001/93-89-7/06
Ljubljana, dne 28. junija 1993.
Minister
za ekonomske odnose in razvoj
dr. Davorin Kračun l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti