Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/1993 z dne 11. 6. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/1993 z dne 11. 6. 1993

Kazalo

1334. Sklep o uvedbi samoprispevka v Krajevni skupnosti Šmartno ob Dreti, stran 1720.

Na podlagi 3. in 8. člena Zakona o samoprispevku (Uradni list SRS. št. 35/85), 12. člena Zakona o referendumu in drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni list SRS, št. 23/77 in 18/88), Sklepa o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka v Krajevni skupnosti Šmartno ob Dreti (Uradni list RS. št. 21/93). izida referenduma in določil Statuta Krajevne skupnosti Šmartno ob Dreti je svet Krajevne skupnosti Šmartno ob Dreti na seji dne 25. 5. 1993 sprejel
SKLEP
o uvedbi samoprispevka v Krajevni skupnosti Šmartno ob Dreti
1. člen
Na območju Krajevne skupnosti Šmartno ob Dreti se v skladu z odločitvijo krajanov na referendumu dne 16. 5. 1993 uvede samoprispevek za obdobje petih let. in sicer od 22. 5. 1993 do 22. 5. 1998.
2. člen
Sredstva, zbrana s samoprispevkom, se bodo v celoti uporabljala za izvajanje referendumskega programa:
– rekonstrukcija ceste v Rovt,
– razširitev PTT omrežja,
– izboljšanje električne energije.
– razširitev in posodobitev mrliške vežice,
– izgradnja športnega igrišča,
– posodobitev in vzdrževanje krajevnih cest,
– obnova vodovodov,
– ureditev javne razsvetljave,
– pomoč društvom in organizacijam.
3. člen
Vrednost programa Krajevne skupnosti Šmartno ob Dreti znaša 60.000.000 SIT s samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 12.000.000 SIT.
Dinamika izvajanja programa samoprispevka se bo določala z letnimi programi dela krajevne skupnosti.
4. člen
Zavezanci za samoprispevek so krajani s stalnim prebivališčem v Krajevni skupnosti Šmartno ob Dreti in lastniki počitniških hišic na območju Krajevne skupnosti Šmartno ob Dreti.
Samoprispevek se plačuje v naslednji višini:
1. vsi zaposleni krajani po stopnji 1% od bruto osebnih dohodkov, bruto nadomestil ter plačil po pogodbah o delu od osnove, od katere se odvede davek po odbitku.
2. upokojenci po stopnji 1% od bruto pokojnin, ki so višje od najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo.
3. zavezanci, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost, po stopnji 2,4% od bruto zavarovalne osnove, od katere se plačujejo prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.
4. lastniki zemljišč po stopnji 5% od katastrskega dohodka gozdnih in negozdnih površin.
5. lastniki počitniških hišic plačajo vsako leto 100 DEM v tolarski protivrednosti po tečaju Ljubljanske banke na dan izdaje odmerne odločbe.
5. člen
Plačila samoprispevka so oproščeni zavezanci, ki jih določa 12. člen Zakona o samoprispevku (Uradni list SRS. št. 38/85).
6. člen
Samoprispevek, ki se plačuje od osebnih dohodkov, nadomestil in pokojnin, obračunava in odteguje izplačevalec osebnih dohodkov oziroma nadomestil in pokojnin.
Samoprispevek, ki ga plačujejo zavezanci, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost, lastniki gozdnih in negozdnih zemljišč in lastniki počitniških hišic, obračunava in odteguje Republiška uprava za javne prihodke – izpostava Mozirje.
7. člen
Zavezanci samoprispevka so dolžni poravnati zapadle obveznosti iz samoprispevka v določenem roku, sicer se obveznosti izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov.
8. člen
Samoprispevek se nakazuje na žiro račun Krajevne skupnosti Šmartno ob Dreti 52810-645-65074.
9. člen
Krajanom je zagotovljen neposredni in trajni nadzor nad zbiranjem in uporabo sredstev, zbranih s samoprispevkom.
Svet krajevne skupnosti je odgovoren za zbiranje in namensko uporabo sredstev ter je dolžan o zbranih in porabljenih sredstvih letno poročati.
10. člen
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira SDK in Republiška uprava za javne prihodke, izpostava Mozirje.
11. člen
Ta sklep se objavi na krajevno običajen način in v Uradnem listu RS ter začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Šmartno ob Dreti, dne 25. maja 1993.
Predsednik
Sveta Krajevne skupnosti
Šmartno ob Dreti
Ivan Purnat l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti