Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/1993 z dne 11. 6. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/1993 z dne 11. 6. 1993

Kazalo

1331. Odlok o ustanovitvi Sveta za varstvo pravic najemnikov stanovanj v občini Ljutomer, stran 1718.

Na podlagi 67. člena Stanovanjskega zakona (Uradni list RS, št. 18/91) ter 2. člena Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o pristojnostih in načinu dela zborov SO Ljutomer (Uradni list RS, št. 18/90, 17/91 in 9/93) je Skupščina občine Ljutomer na skupni seji zbora združenega dela, zbora krajevnih skupnosti in družbenopolitičnega zbora dne 25. maja 1993 sprejela
ODLOK
o ustanovitvi Sveta za varstvo pravic najemnikov stanovanj v občini Ljutomer
1. člen
S tem odlokom se" ustanavlja Svet za varstvo pravic najemnikov stanovanj v občini Ljutomer (v nadaljevanju: svet) in določa način, sestavo in pristojnosti sveta.
2. člen
Svet ima predsednika in šest članov, ki jih za dobo 4 let imenuje skupščina občine na predlog Komisije za volitve, imenovanja in kadrovska vprašanja.
3. člen
Člane sveta se imenuje izmed najemnikov stanovanj, ki imajo pri občinskem upravnem organu registrirano pogodbo o najemu stanovanja.
Pri imenovanju članov sveta se upošteva sorazmerna zastopanost najemnikov posameznih kategorij stanovanj (profitna, neprofitna, službena in socialna stanovanja) in zastopanost večjih krajev v občini, kjer se v večjem obsegu nahajajo najemna stanovanja.
4. člen
Svet opravlja naslednje naloge:
– spremlja uresničevanje obveznosti lastnikov stanovanj v zvezi z določanjem najemnine za neprofitna in socialna ter profitna in službena stanovanja,
– predlaga sprejem občinskega odloka, s katerim se v občini začasno predpiše najvišje dopustne najemnine,
– spremlja uresničevanje obveznosti lastnikov stanovanj v zvezi s sklepanjem najemnih pogodb za nedoločen ali za določen čas,
– spremlja uresničevanje medsebojnih obveznosti lastnikov in najemnikov stanovanj, še posebej v zvezi z uporabo stanovanja in skupnih prostorov, delov objektov in naprav, pobiranjem oziroma plačevanjem najemnine, opravljanjem dovoljene dejavnosti v stanovanju, oddajo dela stanovanja v podnajem, odpovedmi podnajemnih razmerij, varstvom pravic sostanovalcev, zagotavljanjem ustreznega vzdrževanja in popravil, ki so jih dolžni izvajati lastniki stanovanj,
– spremlja uresničevanje vseh drugih obveznosti lastnikov in najemnikov stanovanj skladno z določbami stanovanjskega zakona.
5. člen
Svet posreduje pobude in stališča skupščini občine in drugim pristojnim organom.
Skupščina občine oziroma njen organ mora obravnavati in o svojih stališčih obvestiti svet najkasneje v 60 dneh.
Svet predstavlja in na sejah skupščine zastopa predsednik sveta. V njegovi odsotnosti ga nadomešča eden izmed članov sveta.
6. člen
Administrativno strokovna opravila za svet opravlja Odsek za družbene dejavnosti in občo upravo občine Ljutomer.
7. člen
Članu sveta preneha funkcija v svetu, če izgubi status najemnika stanovanja.
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 361-1/93
Ljutomer, dne 25. maja 1993.
Predsednik
Skupščine občine Ljutomer
Mirko Prelog l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti