Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/1993 z dne 11. 6. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/1993 z dne 11. 6. 1993

Kazalo

1327. Sklep o določitvi prispevka za graditev in obnovo vodovodnih objektov in naprav na območju občine Lenart, ki so v upravljanju javnih (vodovodnih) podjetij, stran 1714.

Na podlagi 367. člena Statuta občine Lenart (Uradni list SRS, št. 4/81, 13/82, 1/83 in 9/86), 12. člena Ustavnega zakona za izvedbo ustavnih amandmajev IX. do LXXXIX. k Ustavi Socialistične republike Slovenije (Uradni list SRS, št. 32/89) ter 8. in 11. točke 14. člena in 5. alinee 33. člena Zakona o komunalnih dejavnostih (Uradni list SRS, št. 8/82) ter skladno z dolgoročnim in srednjeročnim programom razširitve in posodobitve vodooskrbnega sistema na območju občine Lenart, ki ga je sprejela Skupščina občine Lenart dne 24. 12. 1992, po dogovoru z Mariborskim vodovodom Maribor in Komunalnim podjetjem Ptuj, ki kot javni podjetji upravljata z vodovodom na območju občine Lenart, je Izvršni svet Skupščine občine Lenart na seji dne 9. marca 1993 sprejel
SKLEP
o določitvi prispevka za graditev in obnovo vodovodnih objektov in naprav na območju občine Lenart, ki so v upravljanju javnih (vodovodnih) podjetij
1. člen
Za priključitev na vodovodno omrežje po javnih podjetjih organiziranega enotnega vodovodnega sistema na območju občine Lenart se določi prispevek.
Prispevek plačujejo predvideni uporabniki vodovoda pred priključitvijo na vodovodno omrežje.
2. člen
V območjih, kjer se bodo gradili objekti in naprave vodovodnega sistema na novo. plačajo zainteresirani uporabniki prispevek praviloma pred pristopom h gradnji oziroma začetkom realizacije investicijskega programa, ki omogoča uresničitev vodooskrbe na tem območju.
Določba 1. odstavka tega člena se uporablja tudi za celovite obnove obstoječega krajevnega vodovodnega sistema, s katerimi se omogoči uresničitev navezave na enotni vodovodni sistem.
3. člen
Prispevek znaša:
a) za priključitev novih uporabnikov:
– 100.000 SIT za uporabnika, ki priključuje družinsko stanovanjsko hišo in (ali) delavnico za osebne in podobne obrtne storitve in (ali) počitniško hišico:
– 150.000 SIT za uporabnika, ki priključuje družinsko stanovanjsko hišo in kmečko gospodarsko poslopje in (ali) delavnico za proizvodno obrtno dejavnost:
b) za priključitev na obnovljeno krajevno vodovodno omrežje, ki se vključi v vodovodni sistem:
– 30.000 SIT za uporabnika, ki ima priključeno družinsko stanovanjsko hišo in (ali) delavnico za osebne in podobne obrtne storitve in (ali) počitniško hišico;
– 50.000 SIT za uporabnika, ki ima priključeno družinsko stanovanjsko hišo in kmečko gospodarsko poslopje in-(ali) delavnico za proizvodno^ obrtno dejavnost;
c) za uporabnike, ki potrebujejo večje količine vode iz javnega vodovoda (večja farma, rastlinjak, proizvodne dejavnosti, ki so vezane s tehnologijo z večjo uporabo vode, itd.), se prispevek dogovori s posebno pogodbo med upravljalcem oziroma investitorjem vodovoda in predvidenim uporabnikom.
4. člen
Prispevek po tem sklepu plačujejo vsi uporabniki oziroma interesenti za vodo kot pogoj za priključek na novo zgrajeno oziroma obnovljeno omrežje, ki ga upravljajo oziroma gradijo javna vodovodna podjetja.
Kolikor se z naložbo, ki jo izvaja javno vodovodno podjetje s sofinanciranjem občine, omrežje javnega vodovoda ne zgradi do posameznih krajevno oddaljenih predvidenih uporabnikov, in se le-ti dogovorijo, da bodo v okviru krajevne skupnosti sami zgradili ta del omrežja, se prispevek iz 3. člena lahko refundira do višine 80% za stroške, ki so jih uporabniki imeli z izgradnjo tega omrežja na podlagi predložitve obračunske dokumentacije oziroma ki jih bodo imeli za predvideno gradnjo na podlagi sklenjenih pogodb z izvajalci.
5. člen
Prispevek določa oziroma odmerja za komunalne zadeve pristojni upravni organ občine Lenart na podlagi neposrednih zahtevkov predvidenih uporabnikov, ob predhodnem mnenju javnih vodovodnih podjetij in pristojne krajevne skupnosti, da je priključek možen.
6. člen
Kadar se bo gradilo novo vodovodno omrežje oziroma druge naprave in objekti, se lahko o odmeri prispevka dogovorijo vsi zainteresirani uporabniki v okviru pristojne krajevne skupnosti, ki sklene s pristojnim upravnim organom občine Lenart ustrezen dogovor o načinu plačila prispevka.
7. člen
Prispevek plača uporabnik v enkratnem znesku na ustrezen račun občine Lenart, na katerem se zbirajo sredstva za financiranje oziroma sofinanciranje gradnje in obnove vodovodnih objektov in naprav v občini Lenart.
V primeru plačevanja prispevkov po posebnem dogovoru med občino, krajevno skupnostjo in uporabniki, se lahko, prispevki plačujejo tudi obročno, če to ustreza pogojem financiranja gradnje.
8. člen
Na podlagi potrdila o plačanem prispevku izda javno vodovodno podjetje predvidenemu uporabniku soglasje za priključitev na vodovodni sistem, če pa se objekti in naprave gradijo po posebnem dogovoru, se vsem. ki so plačali prispevek, priključek izvede po končani izgradnji.
9. člen
Ta sklep se ne uporablja za priključevanje na vodovodno omrežje v območjih, kjer je investitor izgradnje Sklad stavbnih zemljišč občine Lenart.
10. člen
Ta sklep se tudi ne uporablja za uporabnike, ki se priključujejo na krajevno vodovodno omrežje, ki ni neposredno priključeno na enotni vodovodni sistem v upravljanju javnih komunalnih podjetij. V tem primeru določi način plačila prispevka upravljalec oziroma investitor krajevnega vodovodnega omrežja (krajevna skupnost).
11. člen
Višina prispevka, določena s 3. členom tega sklepa, se valorizira, praviloma vsaj enkrat letno, na podlagi gibanja cen gradbenih storitev – ostala nizka gradnja.
Sklep o valorizaciji prispevka sprejme Izvršni svet Skupščine občine Lenart na podlagi strokovno utemeljenih predlogov za komunalne zadeve pristojnega upravnega organa.
12. člen
Z dnem, ko začne veljati ta sklep, prenehajo veljati merila in kriteriji, ki jih je sprejela Skupščina komunalne SIS občine Lenart (Uradni list SRS, št. 25/86), ki se nanašajo na priključnine na vodovodno omrežje.
13. člen
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati osmi dan po objavi.
Št. 353-3/93
Lenart, dne 26. maja 1993
Predsednik
Izvršnega sveta
Avgust Zavernik, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti