Uradni list

Številka 21
Uradni list RS, št. 21/1993 z dne 29. 4. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 21/1993 z dne 29. 4. 1993

Kazalo

1014. Spremembe in dopolnitve poslovnika Skupščine občine Postojna, stran 1103.

Na podlagi 23. člena Statuta občine Postojna so družbenopolitični zbor, zbor združenega dela in zbor krajevnih skupnosti Skupščine občine Postojna na 27. skupnem zasedanju dne 15. 4. 1993 sprejeli
SPREMEMBE IN DOPOLNITVE POSLOVNIKA
Skupščine občine Postojna
1. člen
V 1. členu Poslovnika Skupščine občine Postojna (Uradni list RS, št. 21/92) se za besedo "Postojna" postavi pika, besede "in njenih zborov" pa se črtajo.
2. člen
V 2. členu se besedi "zbori skupščine" črtata in se nadomestita z besedo "skupščina".
3. člen
V 3. členu se v drugem odstavku besede "predsedujoči zbora ali" črtajo in se nadomestijo z besedo "predsednik".
4. člen
V 18. členu se doda novi četrti odstavek, ki se glasi: "Če je na glasovnici samo en kandidat, se za kandidata glasuje tako, da se obkroži beseda "za" ali "proti".
5. člen
Besedilo 29. člena se spremeni tako, da se glasi: "Predsednika in člane komisije voli skupščina s tajnim glasovanjem, lahko pa tudi javno, če le-ta tako odloči."
6. člen
V 35. členu se črtata drugi in tretji odstavek.
7. člen
V 36. členu se v zadnji vrstici črtajo besede "na skupni seji", za besedo "skupščina" pa se postavi pika.
8. člen
V 37. členu se drugi odstavek črta, novi pa se glasi: "O imenovanjih skupščina glasuje javno."
9. člen
Besedilo 38. člena se spremeni tako, da se glasi: "O izvolitvi drugih funkcionarjev skupščina glasuje javno, razen če le-ta sklene, da se glasuje tajno."
10. člen
Besedilo 39. člena se. spremeni tako, da se glasi: "Člani organov upravljanja v javnih zavodih, skladih, agencijah in v drugih organizacijskih oblikah ter poslovodni organi, za katere je tako določeno z zakonom, odlokom ali drugim aktom skupščine se imenujejo na predlog komisije za volitve, imenovanja in kadrovske zadeve, po predhodnem mnenju izvršnega sveta."
11. člen
V 40. členu se črtajo besede "na skupni seji".
12. člen
V 41. členu se besedi "organizacij in skupnosti" nadomestita z besedilom, ki se glasi: "v javnih zavodih, skladih, agencijah in v drugih organizacijskih oblikah ter poslovodni organi."
13. člen
V 43. členu se v drugi vrstici črta. beseda "skupni", beseda "zborov" pa se nadomesti z besedo "skupščine."
14. člen
V 46. členu se v prvi vrstici beseda "zbora" nadomesti z besedama "skupščine in zbora."
15. člen
Besedilo 60. člena se spremeni tako, da se glasi: "Delegat v skupščini uživa imuniteto."
16. člen
V 65. členu se v prvi vrstici beseda "zborov." nadomesti z besedo "skupščine", v točki 1: pa se besedi "zbori odločajo" nadomestita z besedama "skupščina odloča."
17. člen
V 69. členu se za besedo "reda" dodata besedi "seje skupščine", besedilo "za prvo naslednjo sejo ali zasedanje skupščine" pa se črta.
18. člen
Za 69. členom se črta naslov: "8. Delegati zborov republiške skupščine" in se" nadomesti z novim, ki se glasi: "Člani državnega zbora in državni svetniki Skupščine Republike Slovenije."
19. člen
Besedilo 70. člena se spremeni tako, da se glasi: "Člani Državnega zbora in državni svetniki Skupščine Republike Slovenije iz občine Postojna se lahko udeležujejo sej občinske skupščine in njenih delovnih teles, kjer lahko enakopravno sodelujejo v razpravi brez pravice odločanja.
Le-ti imajo tudi pravico zahtevati od izvršnega sveta pojasnila, mnenja in stališča ter strokovne ocene o vprašanjih, ki so v pristojnosti Državnega zbora'in Državnega sveta Skupščine Republike Slovenije."
20. člen
Besedilo 72. člena se spremeni tako, da se glasi: "Sklepčnost skupščine ugotavlja predsedstvo skupščine."
21. člen
V 76. členu se črta točka 2, besedilo točke 4 pa se spremeni tako, da se glasi: "ureja gradivo za seje skupščine, seje zborov ter njihovih delovnih teles."
22. člen
V 87. členu se v prvem odstavku črtata besedi "predsedniki zborov".
23. člen
V 79. členu se v prvi vrstici črtata besedi "v Skupščini", beseda "zborov" se nadomesti z besedo ''skupščine", za besedo "in" pa se doda beseda "njenih."
24. člen
V 80. členu se v drugi vrstici beseda "zborov" nadomesti z besedo "skupščine."
25. člen
V 81. členu se v peti vrstici drugega odstavka besedi "določijo zbori" nadomesti z besedama "določi skupščina."
26. člen
V 82. členu se v drugi vrstici prvega odstavka in v drugi vrstici drugega odstavka črta beseda "zborov."
27. člen
V 83. členu se besedili prvega in drugega odstavka spremenita tako, da se glasita:
"Komisije in odbori so delovna telesa skupščine, katere le-ta ustanovi z odlokom. Z odlokom o ustanovitvi delovnih teles skupščina določi tudi njihovo sestavo in naloge."
"Predsednike in člane komisij ter odborov voli skupščina."
V tretjem odstavku se besedi "z odlokom" nadomestita z besedama "s sklepom."
28. člen
V 88. členu se v drugi vrstici besedi "seje zborov" nadomestita z besedama "sejo skupščine."
29. člen
Naslov VII. poglavja poslovnika: "Seje skupščine (zasedanje skupščine)" se spremeni tako, da se glasi: "Seje skupščine."
30. člen
V 108. členu se besedilo prvega odstavka spremeni tako, da se glasi:
"Skupščina je sklepčna, če je na seji prisotna večina delegatov."
31. člen
Besedilo prvega odstavka 113. člena se spremeni tako, da se glasi:
"Skupščina veljavno sprejema odločitve z večino navzočih delegatov, če ni z zakonom določena višja stopnja soglasja".
Drugi in tretji odstavek se črtata.
32. člen
V 116. členu se besedilo iz prve vrstice spremeni tako, da se glasi: "Skupščina sprejema."
Za točko 4. se doda nova 5. točka, ki se glasi: "pravilnike".
Peta točka postane šesta, šesta sedma, sedma osma, osma deveta in deveta deseta.
33. člen
Besedilo 119. člena se spremeni tako, da se glasi: "V mejah iz svojega delovnega področja lahko skupščina s sklepi ugotavlja stanje in zavzema stališča v zvezi z vprašanji, ki jih je obravnavala, nalaga obveznosti izvršnemu svetu in občinskim upravnim organom in organizacijam glede priprav in sprememb odlokov in drugih aktov ali opravljanja drugih zadev z njihovega delovnega področja."
34. člen
V 122. členu se v drugem odstavku besede "sejah pristojnih zborov" nadomestijo z besedama "seji skupščine."
V tretjem odstavku se za besedo "hrani" dodata besedi "strokovna služba", beseda "skupščina" pa se nadomesti z besedo "skupščine".
35. člen
V 126. členu se v zadnji vrstici za besedo "skupščini" črta pika in se nadomesti z vejico, za vejico pa se doda besedilo, ki se glasi: "V skladu s tretjim odstavkom 42. člena Statuta občine Postojna.
36. člen
V 132. členu se v drugi vrstici za besedo "skupščine" črtata vejica in beseda "zbora".
37. člen
Besedilo 135. člena se spremeni tako, da se glasi: "Kadar skupščina v načelu podpira osnutek odloka, pri tem pa oceni, da posamezne rešitve še niso dovolj natančno opredeljene,.lahko predlagatelju s sklepom naloži, da pripravi nov osnutek, upoštevaje njene pripombe."
38. člen
Za 135. členom se črtajo naslov: "2. 1. Usklajevalni postopek, kadar osnutek odloka ni bil sprejet v enem ali dveh zborih" in členi 136., 137. in 138.
39. člen
Črta se drugi odstavek 152. člena, novi pa se glasi: "V primeru, ko predlagatelj ni izvršni svet, je le-ta dolžan podati mnenje v skladu s tretjim odstavkom 42. člena Statuta občine Postojna."
40. člen
Za 155. členom se črtata naslov: "4. Sprejem odloka" in 156. člen.
41. člen
Za 156. členom se črtajo naslov: "5. Usklajevalni postopek" in členi 157., 158., 159., 160. in 161.
42. člen
V 162. členu se beseda "zborov" nadomesti z besedo "skupščini", beseda "obravnavajo" se nadomesti z besedo "obravnava", beseda "sprejmejo" pa se nadomesti z besedo "sprejme".
43. člen
V 167. členu se besedilo drugega odstavka spremeni tako, da se glasi:
"Skupščina obravnava in sprejema akte iz prvega odstavka tega člena v enofaznem postopku, lahko pa sklene, da katerega od navedenih aktov obravnava v dvofaznem postopku, razen, če ni s statutom občine drugače določeno."
44. člen
Besedilo 169. člena se spremeni tako, da se glasi: "Skupščina obravnava akte javnih zavodov, skladov, agencij in drugih organizacijskih oblik, za katere je z zakonom ali drugim predpisom določeno, da jih potrjuje ali daje k njim svoje soglasje.
45. člen
V 171. členu se v prvem odstavku beseda "akt" nadomesti z besedo "akte", besedi "organizacije ali skupnosti" pa se črtajo.
Besedilo drugega odstavka se spremeni tako, da se glasi: "O svoji odločitvi skupščina obvesti predlagatelje aktov."
V tretjem, četrtem in petem odstavku se črtajo besede "organizacije oziroma skupnosti."
46. člen
V 180. členu se v prvem odstavku črta drugi stavek, novi pa se glasi:
"Predsedstvo skupščine z odstopno izjavo predsednika ali posameznih članov izvršnega sveta seznani skupščino. O odstopnih izjavah skupščina ne glasuje ampak jih sprejme na znanje."
47. člen
181. člen se spremeni tako, da se glasi: "Izvršni svet, njegov predsednik, podpredsednik in člani opravljajo tekoče naloge iz svoje pristojnosti do izvolitve novega izvršnega sveta.
Predsedstvo skupščine lahko začasno zaustavi vsako odločitev, če meni, da je v nasprotju z odločitvami skupščine. Predsedstvo lahko sprejme takšno odločitev najkasneje v sedmih dneh po sprejemu sklepa in jo mora poslati v dokončno presojo skupščini na njeno prvo sejo. Skupščina odloči ali se takšna odločitev razveljavi ali pa jo potrdi.
Skupščina na predlog Predsedstva lahko odloči, da izvršni svet oziroma njegovi člani sprejemajo tudi odločitve, ki presegajo tekoče naloge in istočasno odloči ali in katere odločitve je treba pošiljati v presojo skupščini."
48. člen
V prvi vrstici 187. člena se črtajo besede "in njeni zbori", v drugi vrstici pa se beseda "zahtevajo" nadomesti z besedo "zahteva".
V drugi alinei se beseda "jih" nadomesti z besedo "jo".
V peti alinei se beseda "jim" nadomesti z besedo
"jo".
V. šesti alinei se beseda "jim" nadomesti, z besedo
"jo".
49. člen
V 194. členu se v prvi alinei besedi "zbori skupščine" nadomestita z besedo "skupščina".
V drugi alinei se besedilo "zbori skupščine niso mogli sestati" nadomestijo z besedami "skupščina ni mogla sestati."
V tretji alinei se črta beseda "zborov". Črta se peta alinea.
V šesti alinei se črtajo besede "v zvezi z volitvami in imenovanji."
50. člen
V 197. členu se v drugi vrstici za besedo "seji" postavi pika, beseda "zborov" pa se črta.
51. člen
V 203. členu se v prvi vrstici črtata besedi "ali zborov".
V petem odstavku se v drugi alinei črtata besedi "po zborih".
52. člen
Povsod, kjer se v tekstu tega poslovnika pojavlja beseda "delegat", se le-ta zamenja z besedo "poslanec", besedi "politična organizacija" z besedama "politična stranka", beseda "predsedujoči" pa z besedama "predsednik skupščine", vse v ustreznih sklonih.
53. člen
Spremembe in dopolnitve tega poslovnika se objavijo v Uradnem listu Republike Slovenije in začnejo veljati osmi dan po objavi.
Št. 021-3/91-10
Postojna, dne 15. aprila 1993.
Predsednik
Skupščine občine Postojna
Igor Bratina, dipl. jur. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti