Uradni list

Številka 21
Uradni list RS, št. 21/1993 z dne 29. 4. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 21/1993 z dne 29. 4. 1993

Kazalo

1013. Spremembe in dopolnitve statuta občine Postojna, stran 1102.

Na podlagi 23. člena Statuta občine Postojna so družbenopolitični zbor, zbor združenega dela in zbor krajevnih skupnosti Skupščine občine Postojna na 27. skupnem zasedanju dne 15. 4. 1993 sprejeli
SPREMEMBE IN DOPOLNITVE STATUTA
občine Postojne
1. člen
V prvi vrstici 12, člena Statuta občine Postojna (Uradni list RS, št. 21/91) se črtajo besede "posamezni zbor občinske skupščine" in se nadomestijo z besedama "občinska skupščina".
2. člen
V 23. členu se v tretji alinei za besedo "priznanj" postavita besedi "in nagrad", beseda "in" pa se nadomesti z besedo "ter".
Besedilo dvanajste alinee se spremeni tako, da se glasi: "daje avtentično razlago statuta, odlokov in drugih predpisov, ki jih sprejema."
Med dvajseto in enaindvajseto alineo se doda nova, ki se glasi: "lahko prenaša določene zadeve iz svoje pristojnosti na izvršni svet, če takšen prenos ni v nasprotju z zakonom, njenim odlokom ali tem statutom."
V štiriindvajseti alinei se za besedo "voli" postavi vejica, beseda "in" se črta, za besedo "razrešuje" pa se dodajo besede "in glasuje o zaupnici."
V šestindvajseti alinei se v prvi vrstici za besedo "voli" postavi vejica, beseda "in" se črta, za besedo "razrešuje" se dodajo besede "in glasuje o zaupnici", za besedo "podpredsednika" se postavi vejica in črta beseda "in", v drugi vrstici pa se za besedo "sveta" dodajo besede "ter funkcionarjev občinskih upravnih organov."
Besedilo enaintridesete alinee se spremeni tako, da se glasi: "imenuje in razrešuje člane organov upravljanja v javnih zavodih, skladih, agencijah in drugih organizacijskih oblikah ter poslovodne organe, če tako določa zakon,' njen odlok ali ta statut."
Med enaintrideseto in dvaintrideseto alineo se doda nova, ki še glasi: "sprejema deklaracije ter protestne in druge javne izjave."
3. člen
V 24. členu se v prvem odstavku črta drugi stavek.
4. člen
Besedilo 25. člena se spremeni tako, da se glasi: "Delegati skupščine odločajo na skupni seji (v nadaljnjem besedilu: seja).
Skupščina je sklepčna, če je na njej prisotnih večina delegatov, odločitev pa je sprejeta, če je zanjo glasovala, večina na seji navzočih delegatov.
5. člen
Za 26. členom se črtajo naslov "3. Pristojnosti zborov skupščine občine" ter člena 27. in 28.
6. člen
V 29. členu se črta četrta alinea.
7. člen
30. člen se črta.
8. člen
V 31. členu se v drugi vrstici prvega odstavka črta beseda "zbor".
9. člen
V 33. členu se v drugi alinei črtajo beseda "skupne" in besedi "vseh zborov" ter četrta alinea.
V peti alinei se črta tek^t "razen poročil, stališč in predlogov, ki jih sprejme posamezni zbor".
10. člen
V 40. členu se v prvem stavku beseda "imenujejo" nadomesti z besedo "imenuje", beseda "zbori" se črta, besedi "občinske skupščine" se nadomestita z besedo "skupščina", besede "na skupni seji" se črtajo.
11. člen
V 42. členu se doda novi tretji odstavek, ki se glasi:
"Mnenje iz drugega odstavka tega člena izvršni svet poda le k tistim predpisom, ki urejajo področja katera direktno posegajo v pristojnost in odgovornost izvršnega sveta za stanje v družbenopolitični skupnosti".
12. člen
V 45. členu se v četrti vrstici črtata besedi "predsedniki zborov".
13. člen
V 46. členu se v četrti alinei pred besedo "daje" doda besedilo "v skladu s tretjim odstavkom 42. člena tega statuta."
14. člen
V 49. členu se v drugem odstavku za besedo "sveta" dodajo besede "in člani izvršnega sveta", za besedo "tajne" se doda nov stavek, ki se glasi: "Podrobneje opredeljuje volitve članov izvršnega sveta poslovnik skupščine."
15. člen
V 50. členu se črta prvi odstavek.
Besedilo drugega odstavka se. spremeni tako, da se glasi: "Mandat predsednika, podpredsednika in članov izvršnega sveta traja štiri leta in je omejen s trajanjem mandata delegatov skupščine."
Novi drugi odstavek postane 50. člen.
16. člen
51. člen se črta.
17. člen
"Povsod, kjer se v tekstu tega statuta pojavlja beseda "delegat", se le-ta zamenja z besedo "poslanec", besedi "politična organizacija" pa z besedama "politična stranka", oboje v ustreznih sklonih.
18. člen
Spremembe in dopolnitve tega statuta se objavijo v Uradnem listu Republike Slovenije in začnejo veljati osmi dan po objavi.
Št. 013-1/91-10
Postojna, dne 15. aprila 1993.
Predsednik
Skupščine občine Postojna
Igor Bratina, dipl. jur. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti