Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/1993 z dne 9. 4. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/1993 z dne 9. 4. 1993

Kazalo

839. Odlok o uvedbi agromelioracijskih postopkov na območju občine Mozirje, stran 859.

Na podlagi 150. člena Zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 1/86, ter RS, št. 9/90 in 5/91), ter 3. člena Odloka o pristojnosti zborov Skupščine občine Mozirje in postopku za izvolitev predsednika, podpredsednika in predsednikov zborov SO Mozirje, ter predsednika in članov Izvršnega sveta Skupščine občine Mozirje (Uradni list RS, št. 10/90) so vsi trije zbori SO Mozirje na skupnem zasedanju dne 19. 3. 1993 sprejeli
ODLOK
o uvedbi agromelioracijskih postopkov na območju občine Mozirje
1. člen
S tem odlokom se na predlog M – Zgornjesavinjske kmetijske zadruge Mozirje uvedejo agromelioracijski postopki za izvajanje agromelioracijskih del na kmetijskih zemljiščih na območju občine Mozirje.
Agromelioracijski postopki se uvedejo na kmetijskih zemljiščih, katerih lastniki oziroma uporabniki so:
Meje območij agromelioracij so vrisane v preglednih katastrskih kartah, ki so sestavni del investicijsko tehnične dokumentacije, katero je izdelala Kmetijska svetovalna služba pri ZVZ Celje, Enota za kmetijsko svetovanje občine Mozirje, pod naslednjimi številkami:
– C 35 A – I – 1 – 3                                  Ag 92
– C 35 B – I – 1 – 27                                 Ag 92
– C 35 C – I – 1 – 17                                 Ag 92
– C 35 D – I – 1 – 11                                 Ag 92
– C 35 C – I – 1 – 2                                  Tn 92
– C 35 BD – I – 1 – 8                                  N 92
– C 35 BD – I – 1 – 5                                 Ap 92
Dokumentacija je na vpogled pri tej strokovni službi (en izvod pa je v prilogi odloka).
2. člen
Zemljišča na agromelioracijskih območjih so z družbenim planom občine Mozirje trajno namenjena za kmetijsko rabo. Agromelioracija je v skladu z družbenim planom občine Mozirje za obdobje 1986-90 in usklajena z elementi družbenega plana urejanja kmetijskih zemljišč za obdobje 1991-1995.
3. člen
Agromelioracija obsega ureditev kmetijskih površin za racionalnejšo rabo. V ta sklop agromelioracije je zajeto:
– agromelioracija (A), ki zajema čiščenje zaraslih površin, izravnava zemljišč, zasipanje depresij, kalcifikacija in založno gnojenje po gnojilnem načrtu, zatiranje plevela, dosetev TDM, izdelava čredink, ureditev napajanja, kanadske vrate;
– osuševanje manjših zamočvirjenih površin (O), ki se vključuje v program A;
– namakanje nekaterih površin (N);
– formiranje trajnih nasadov hmelja (Tn).
4. člen
Investitor agromelioracijskih del je M- Zgornjesavinjska kmetijska zadruga Mozirje.
Investitor zagotovi sredstva pri Ministrstvu za kmetijstvo in gozdarstvo Republike Slovenije iz programa finančnih intervencij za celostno urejanje podeželja in obnove vasi za leto 1992.
Razliko sredstev od priznane predračunske vrednosti iz omenjenega programa zagotavlja lastnik oziroma upravljalec zemljišča.
5. člen
Lastniki oziroma uporabniki zemljišč na teh agromelioracijskih območjih so dolžni opraviti očiščevalna dela na kmetijskih površinah, setev oziroma saditev, pripravljalna dela za postavitev čredink in trošenje mineralnih gnojil.
V primeru, da lastniki oziroma uporabniki zemljišč ne opravijo del v roku, določenem v programu, odredi upravni organ pristojen za kmetijstvo v skladu s 113. členom Zakona o kmetijskih zemljiščih izvedbo potrebnih ukrepov na stroške lastnika oziroma uporabnika kmetijskega zemljišča.
6. člen
Kultura in način rabe melioriranih zemljišč mora ustrezati kvaliteti zemljišč po izvedenih agromelioracijah. Dolgoročne in letne programe sprejema investitor del in Kmetijska svetovalna služba pri ZVŽ Celje. Lastniki oziroma uporabniki kmetijskih zemljišč so pri rabi teh zemljišč vezani na sprejeti ureditveni program. Prav tako so dolžni redno vzdrževati vse objekte in naprave na melioriranih zemljiščih.
7. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu.
Št. 012-5/93-08
Mozirje, dne 19. marca 1993.
Predsednik
Skupščine občine Mozirje
Andrej Presečnik, dipl. inž. agr. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti