Uradni list

Številka 12
Uradni list RS, št. 12/1993 z dne 5. 3. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 12/1993 z dne 5. 3. 1993

Kazalo

556. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o sestavi in pristojnosti zborov Skupščine občine Celje in izvolitvi funkcionarjev občinske skupščine, stran 535.

Skupščina občine Celje je na podlagi drugega odstavka 18. člena Ustavnega zakona za izvedbo ustavnih amandmajev IX-LXXXIX k Ustavi Republike Slovenije (Uradni list SRS, št 32/89) in Statuta občine Celje na skupni seji zborov dne 19. 2. 1993 sprejela
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah odloka o sestavi in pristojnosti zborov Skupščine občine Celje in izvolitvi funkcionarjev občinske skupščine
1. člen
V odloku o sestavi in pristojnosti zborov Skupščine občine Celje in izvolitvi funkcionarjev občinske skupščine (Uradni list RS, št. 13/90, 22/90, 23/90, 37/90, 13/91, 14/92) se povsod v tekstu izraz "delegat" nadomesti z izrazom "poslanec" v ustreznem sklonu in številu.
2. člen
V 4. členu se črta 12. alinea.
17. alinea se spremeni in glasi:
"vprašanjih obrambe in zaščite". V 18. alinei se besedi "javne varnosti" zamenjata z besedami "za notranje zadeve".
Črta se 19. alinea.
Črta se 20. alinea.
3. člen
V 6. členu se namesto drugega in tretjega odstavka vstavi nov odstavek, ki postane drugi odstavek 6. člena in se glasi:
"Na skupni seji sprejemajo poslanci odločitve z večino glasov navzočih poslancev v skupščini, vendar najmanj z 1/3 vseh poslancev skupščine, razen pri sprejemanju statuta občine Celje, odloka o sestavi in pristojnosti zborov Skupščine občine Celje in izvolitvi funkcionarjev občinske skupščine ter volitvah in razrešitvah funkcionarjev občinske skupščine in izvršnega sveta, ko občinska skupščina odloča z večino glasov vseh poslancev skupščine.".
Dosedanji četrti odstavek 6. člena postane tretji odstavek in se glasi:
"Če na začetku seje posamezni zbor z večino glasov vseh poslancev zbora, zahteva, da zbori o posamezni zadevi iz 4. člena, razen o volitvah in razrešitvah funkcionarjev OS in IS, enakopravno odločajo, se o tej zadevi glasuje ločeno po zborih. O statutu občine Celje in odloku o sestavi in pristojnosti zborov SO Celje in izvolitvi funkcionarjev občinske skupščine se odloča z večino glasov vseh poslancev zbora, o vseh drugih zadevah pa z večino glasov navzočih poslancev zbora."
4. člen
V prvem odstavku 7. člena se besede "sodeluje več zborov" zamenjajo z besedami "sodelujejo vsi trije zbori".
V prvem stavku drugega odstavka se besedi "posameznem zboru" nadomestita z besedami "enem ali dveh zborih".
Zadnji stavek drugega odstavka se spremeni in se glasi:
"Predlog ni sprejet, če se skupna komisija ne sporazume, ali če zbori s potrebno večino glasov v vsakem zboru ne sprejmejo njenega sporazumnega predloga."
5. člen
Drugi odstavek 10. člena se črta.
6. člen
V zadnjem odstavku 11. člena se na koncu stavka črta pika in doda besedilo "oziroma zbora.".
7. člen
V 13. členu se dodata dva nova odstavka, ki se glasita:
"Če dva ali več kandidatov dobijo enako število pisnih podpor, se uvrstijo na listo kandidatov po datumu vložitve kandidatur. V primeru, da tudi tako ni mogoče določiti vrstnega reda kandidatov, se kandidati uvrstijo na listo po strogem abecednem redu njihovih priimkov.
Vrstni red kandidatov na glasovnici je enak vrstnemu redu kandidatov na listi.".
8. člen
V 14. členu se drugi odstavek dopolni tako, da se za besedo "zborov" namesto pike postavi vejica in doda besedilo: "volitve predsednika in namestnika predsednika posameznega zbora pa na samostojni seji zbora.".
Tretji odstavek se spremeni tako, da nastaneta dva nova odstavka, ki se glasita:
"Volitve predsednika in podpredsednika skupščine vodi volilna komisija, ki ima predsednika in štiri člane ter se izvoli na seji občinske skupščine izmed poslancev. Volitve predsednika in namestnika predsednika zbora vodi volilna komisija, ki ima predsednika in dva člana ter se izvoli na seji zbora izmed poslancev.
Poslanec, ki je izvoljen v komisijo, ne more biti hkrati kandidat za katero od funkcij.".
Namesto dosedanjega šestega odstavka oziroma novega sedmega odstavka nastanejo novi trije odstavki, ki se glasijo:
"Če je predlaganih več kandidatov, pa noben kandidat ni dobil potrebne večine glasov, se glasovanje ponovi med kandidatoma, ki sta dobila največ glasov. Izvoljen je tisti kandidat, ki je dobil večino glasov vseh poslancev skupščine oziroma večino glasov vseh poslancev zbora.
Če noben kandidat ne dobi potrebne večine glasov, skupščina oziroma zbor s posebnim sklepom določi rok, v katerem se ponovi kandidacijski postopek.
Če zaradi enakega števila glasov na prvem glasovanju ni mogoče določiti kandidatov za drugi krog glasovanja, se za določitev teh glasovanje ponovi.".
Dosedanji sedmi odstavek oziroma nov deseti odstavek se črta.
9. člen
Za 14. členom se vstavi 14.a člen, ki se glasi:
"14.a člen
Sekretarja občinske skupščine predloži v imenovanje predsednik občinske skupščine.".
10. člen
Črtajo se 16., 17. in 18. člen.
11. člen
V 19. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi: "Za kandidacijski postopek in postopek volitev predsednika izvršnega sveta se smiselno uporabljajo določbe tega odloka o kandidacijskem postopku in postopku volitev predsednika in podpredsednika občinske skupščine.".
Dosedanji drugi, tretji in četrti odstavek se črta.
12. člen
V 20. členu se za drugim odstavkom doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
"Član izvršnega sveta, odgovoren za področje varstva okolja lahko opravlja svojo funkcijo poklicno ali nepoklicno. O tem odloča občinska skupščina ob njegovi izvolitvi.".
13. člen
V 20. g členu se za prvim odstavkom doda drugi odstavek, ki se glasi:
"Za izvedbo glasovanja o razrešitvi predsednika in namestnika predsednika zbora, imenuje zbor 3-člansko komisijo.".
Dosedanji drugi odstavek, ki postane tretji odstavek se dopolni tako, da se za besedilom "20.b člena" črta vejica in doda besedilo "in 20.e člena,".
14. člen
Predsedstvo občinske skupščine določi prečiščeno besedilo odloka o sestavi in pristojnosti zborov Skupščine občine Celje in izvolitvi funkcionarjev občinske skupščine ter ga pošlje v objavo v Uradni list Republike Slovenije najkasneje v roku 15 dni po pričetku veljavnosti tega odloka.
15. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01300-1/91
Celje, dne 19. februarja 1993.
Predsednik
Skupščine občine Celje
Anton Rojec, dipl. jur. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti