Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/1993 z dne 25. 2. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/1993 z dne 25. 2. 1993

Kazalo

467. Odlok o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju "Tlaka", stran 479.

Na podlagi 105. člena Zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 17/86 in Uradni list RS, št. 9/90 in 5/91) in 35. člena Statuta občine Litija (Uradni list RS, št. 5/93), je Skupščina občine Litija na skupnem zasedanju družbenopolitičnega zbora, zbora krajevnih skupnosti in zbora združenega dela dne 11. 2. 1993 sprejela
ODLOK
o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju »Tlaka«
1. člen
S tem odlokom se na predlog HP – Kmetijsko gozdarske zadruge Gabrovka-Dole, 61274 Gabrovka, uvede agromelioracijski postopek za izvajanje agromelioracijskih del na kmetijskih zemljiščih, ki obsegajo 76,33 ha, v delih katastrskih občin Okrog. Pečice, Tihaboj, Moravče, Vodice in Prelesje.
Meja agromelioracijskih območij je vrisana v preglednih katastrskih kartah v merilu 1:5000, ki so na vpogled pri Oddelku za urejanje prostora občine Litija.
2. člen
Zemljišča na agromelioracijskih območjih so z Družbenim planom občine Litija trajno namenjena za kmetijsko proizvodnjo.
Agromelioracije zemljišč so v skladu s programom usposabljanja kmetijskih zemljišč v Republiki Sloveniji do leta 2000 in z Dolgoročnim planom občine Litija za obdobje 1986-2000.
3. člen
Agromelioracije obsegajo odstranjevanje drevesne zarasti in grmovja ter kamenja z obdelovalnih površin, poravnava depresij, ureditev poti, založno gnojenje in apnenje v skladu z gnojilnim načrtom.
4. člen
Za racionalno opravljanje agromelioracijskih del in organizacijo kmetijske proizvodnje na agromelioracijskih območjih, ustanovijo lastniki oziroma uporabniki zemljišč melioracijsko skupnost.
5. člen
Investitor del je HP – Kmetijsko gozdarska zadruga Gabrovka-Dole, ki mora za izvedbo agromelioracijskih del pridobiti lokacijsko dovoljenje.
6. člen
Lastniki oziroma uporabniki zemljišč na agromelioracijskih območjih so dolžni izvesti agromelioracijska dela v skladu z investicijskim programom in ureditvenim načrtom agromelioracije.
Če lastnik oziroma uporabnik zemljišča ne izvede potrebnih del v roku, odredi občinski upravni organ, pristojen za kmetijstvo, v skladu z 113. členom zakona o kmetijskih zemljiščih, izvedbo ukrepov na stroške lastnika oziroma uporabnika zemljišča.
7. člen
Lastniki oziroma uporabniki zemljišč na agromelioracijskih območjih so dolžni uporabljati zemljišča v skladu z investicijskim programom izvedbe agromelioracije.
Kultura in način rabe agromelioracijskih zemljišč mora ustrezati kvaliteti zemljišč po izvedeni agromelioraciji.
8. člen
Odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 32P-86/92
Litija, dne 11. februarja 1993.
Predsednik
Skupščine občine Litija
Mirko Kaplja l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti