Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/1993 z dne 18. 2. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/1993 z dne 18. 2. 1993

Kazalo

422. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o pristojnostih in načinu dela zborov Skupščine občine Ljutomer, stran 444.

Na podlagi 1. in 5. člena Ustavnega zakona za izvedbo Ustave Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 33/91) ter 5. člena Odloka o pristojnostih in načinu dela zborov Skupščine občine Ljutomer (Uradni list RS, št. 18/90 in 17/91) je Skupščina občine Ljutomer na skupni seji zbora krajevnih skupnosti, zbora združenega dela in družbenopolitičnega zbora dne 4. 2. 1993 sprejela
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah odloka o pristojnostih in načinu dela zborov Skupščine občine Ljutomer
1. člen
S tem odlokom se spremenijo členi Odloka o pristojnostih in načinu dela zborov Skupščine občine Ljutomer (Uradni list RS, št. 18/90 in 17/91), kjer je opredeljena pristojnost zborov in način odločanja na skupnem zasedanju ter sklepanje na skupni seji.
2. člen
Besedilo 2. člena osnovnega odloka se spremeni, tako da se glasi:
»Vprašanja iz pristojnosti skupščine občine obravnavajo in o njih odločajo zbor krajevnih skupnosti, zbor združenega dela in družbenopolitični zbor na skupni seji.
Zbori skupščine sklepajo, če je na skupni seji navzoča večina delegatov od skupnega števila izvoljenih delegatov v vseh zborih.
Zbori sprejemajo pravne predpise in druge odločitve z večino opredeljenih glasov navzočih delegatov, kadar ni s statutom ali odlokom določena drugačna večina.
Kadar zbori občinske skupščine odločajo o sprejemanju statuta, spremembah statuta, poslovnika in njegovih sprememb, veljavno sklepajo z večino glasov vseh delegatov.«
3. člen
Črta se 3. člen odloka, 4. člen pa postane 3. in se na koncu dopolni z drugim odstavkom, ki se glasi:
»Zbori skupščine občine odločajo o vprašanjih iz pristojnosti občinske skupščine na skupni seji, razen o tistih, katere obravnavajo in o njih odločajo zbori samostojno.«
4. člen
5. člen odloka postane 4., 6. člen postane 5., 7. člen postane 6, 8. člen pa postane 7. in se spremeni, tako da se glasi:
»Delegati zborov lahko odločijo, da bodo oblikovali stališča, ugotovitve in priporočila ter jih kot usmeritev za delo posredovali poslancem državnega zbora in predstavniku lokalnih interesov v državnem svetu za območje volilne enote.«
5. člen
Odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 061-1/93
Ljutomer, dne 11. februarja 1993.
Predsednik
Skupščine občine Ljutomer
Mirko Prelog l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti