Uradni list

Številka 7
Uradni list RS, št. 7/1993 z dne 4. 2. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 7/1993 z dne 4. 2. 1993

Kazalo

295. Zakon o prevzemu določenih obveznosti podjetij, ki so družbeni kapital prenesla na Sklad Republike Slovenije za razvoj in o prevzemu določenih obveznosti Slovenskih železarn, stran 266.

Na podlagi prvega odstavka 107. in prvega odstavka 91. člena Ustave Republike Slovenije izdajam
UKAZ
o razglasitvi zakona o prevzemu določenih obveznosti podjetij, ki so družbeni kapital prenesla na Sklad Republike Slovenije za razvoj
Razglašam zakon o prevzemu določenih obveznosti podjetij, ki so družbeni kapital prenesla na Sklad Republike Slovenije za razvoj, ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 26. januarja 1993.
Št. 0100-11/93
Ljubljana, dne 3. februarja 1993.
Predsednik
Milan Kučan l. r.
ZAKON
O PREVZEMU DOLOČENIH OBVEZNOSTI PODJETIJ, KI SO DRUŽBENI KAPITAL PRENESLA NA SKLAD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ
1. člen
Republika Slovenija prevzame obveznosti podjetij, ki so družbeni kapital s pogodbo prenesla na Sklad Republike Slovenije za razvoj (v nadaljnjem besedilu: podjetja), do pravnih oseb v sistemu Elektrogospodarstva Slovenije v znesku 4. 211 mio tolarjev in do pravnih oseb v sistemu Železniškega gospodarstva Slovenije v znesku 221 mio tolarjev.
Obveznosti podjetij iz prejšnjega odstavka so za Železniško gospodarstvo Slovenije, ugotovljene po stanju na dan 30. 9. 1992, za Elektrogospodarstvo pa po stanju na dan 27. 8. 1992.
Podatke o višini obveznosti podjetij iz prvega odstavka tega člena ugotovi ministrstvo, pristojno za finance, in o tem poroča Državnemu zboru Republike Slovenije.
2. člen
Prevzem obveznosti se opravi s pogodbo, ki jo s posameznimi podjetji sklene Sklad Republike Slovenije za razvoj (v nadaljnjem besedilu: sklad) v imenu in za račun Republike Slovenije.
3. člen
Za prevzete obveznosti pridobi Republika Slovenija trajno vlogo v posameznem podjetju.
Z vlogami iz prejšnjega odstavka upravlja sklad v imenu in za račun Republike Slovenije.
4. člen
Republika Slovenija poravna prevzete obveznosti tako, da jih pobota s svojimi terjatvami do pravnih oseb v sistemu Elektrogospodarstva Slovenije in Železniškega gospodarstva Slovenije iz naslova regresne pravice za plačane obveznosti teh podjetij, ki jih je poravnala Republika Slovenija kot porok.
Naloge v zvezi z izvedbo pobota po prejšnjem odstavku opravi ministrstvo, pristojno za finance.
5. člen
Sredstva za poravnavo dela prevzetih obveznosti, ki jih ni mogoče pobotati po prejšnjem členu, zagotovi sklad.
Sredstva iz prejšnjega odstavka se plačajo pravnim osebam v sistemu Elektrogospodarstva Slovenije in Železniškega gospodarstva Slovenije v šestih enakih mesečnih zneskih, ki dospejo v plačilo vsakega 25. v mesecu, začenši z januarjem 1993.
6. člen
Ta zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 435-02/93-2/1-1
Ljubljana, dne 26. januarja 1993.
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
mag. Herman Rigelnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti