Uradni list

Številka 5
Uradni list RS, št. 5/1993 z dne 22. 1. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 5/1993 z dne 22. 1. 1993

Kazalo

189. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Gorenje, stran 191.

Na podlagi 3. člena Zakona 6 samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in v skladu s statutom Krajevne skupnosti Gorenje je Svet Krajevne skupnosti Gorenje na svoji seji dne 8. decembra 1992 sprejel
SKLEP
o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Gorenje
1. člen
Na podlagi odločitve delovnih ljudi in občanov Krajevne skupnosti Gorenje na referendumu 6. 12. 1992, se uvede krajevni samoprispevek za realizacijo naslednjih programov:
– modernizacija cest
– širitev in ureditev pokopališča
– izgradnja in vzdrževanje vodovoda
– izgradnja gasilskega doma.
S samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 7,000.000 tolarjev. Skupna predračunska vrednost planiranih del po cenah iz drugega polletja 1992 znaša 16,000.000 tolarjev.
2. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za dobo petih let od 1. 1. 1993 do 31. 12. 1997.
3. člen
Krajevni samoprispevek plačujejo občani, ki imajo stalno prebivališče na območju Krajevne skupnosti Gorenje, v naslednji višini:
– delavci v rednem delovnem razmerju 2% od neto mesečnega osebnega dohodka, od nagrad, dopolnilnega dela in pogodb o delu
– krajani, ki opravljajo samostojno obrtno dejavnost 2% od zavarovalne osnove zavezancev
– upokojenci 2% od mesečne pokojnine
– od katastrskega dohodka, veljavnega za tekoče leto v višini 4%
– delavci, začasno zaposleni v tujini, 2% od letnega neto osebnega dohodka v Republiki Sloveniji
– občani, ki nimajo stalnega bivališča na območju Krajevne skupnosti Gorenje, imajo pa stanovanjsko hišo ali vikend, plačajo vsako leto 100 DEM v tolarski protivrednosti po- tečaju Ljubljanske banke v veljavnosti na dan plačila
– občani, ki opravljajo postransko dejavnost, 2% od neto dobička.
4. člen
Samoprispevka so oproščeni občani, ki izpolnjujejo pogoje iz 12. člena Zakona o samoprispevku.
5. člen
Samoprispevek, ki se plačuje od OD delavcev iz delovnega razmerja in pokojnin, obračunava in odteguje izplačevalec osebnih dohodkov oziroma pokojnin.
Samoprispevek, ki se plačuje od katastrskega dohodka in OD krajanov, ki opravljajo samostojno dejavnost, obračunava Republiška uprava za javne prihodke - Izpostava Slovenske Konjice.
Samoprispevek od delavcev, zaposlenih v tujini in od občanov, ki nimajo stalnega bivališča na območju krajevne skupnosti, odmeri krajevna skupnost in o višini ter roku plačila obvesti vsakega zavezanca.
6. člen
Sredstva, ki se zbirajo od samoprispevka, se nakazujejo na zbirni račun Krajevne skupnosti Gorenje, št. 50700-842-049-82112 pri SDK Slov. Konjice.
7. člen
Od zavezancev, ki ne izpolnjujejo obveznosti iz samoprispevka v določenem roku, se obveznosti prisilno izterja po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov in prispevkov. Izterjavo bo opravila Republiška uprava za javne prihodke – Izpostava Slov. Konjice.
8. člen
Nadzor nad zbiranjem in uporabo sredstev iz samoprispevka opravlja svet krajevne skupnosti in o tem najmanj enkrat letno poroča na zboru krajanov.
Po izteku obdobja, za katero se uvede samoprispevek, se sestavi zaključni račun in se predloži v obravnavo zboru krajanov.
9. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 10/92
Gorenje, dne 8. decembra 1992.
Predsednik
Sveta Krajevne skupnosti Gorenje
Anton Hren l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti