Uradni list

Številka 32
Uradni list RS, št. 32/1992 z dne 30. 6. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 32/1992 z dne 30. 6. 1992

Kazalo

37. Uredba o ratifikaciji sporazuma med Republiko Slovenijo in Republiko Makedonijo o vzpostavitvi diplomatskih odnosov med državama, stran 77.

Na podlagi tretjega odstavka 63. člena zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja Vlada Republike Slovenije
UREDBO
o ratifikaciji sporazuma med Republiko Slovenijo in Republiko Makedonijo o vzpostavitvi diplomatskih odnosov med državama
1. člen
Ratificira se sporazum med Republiko Slovenijo in Republiko Makedonijo o vzpostavitvi diplomatskih odnosov med državama, podpisan v Skopju, dne 17. marca 1992 v Skopju.
2. člen
Sporazum se v izvirniku v slovenskem* jeziku glasi:
SPORAZUM
med Republiko Slovenijo in Republiko Makedonijo o vzpostavitvi diplomatskih odnosov med državama
Člen 1
Republika Slovenija in Republika Makedonija sta se skladno z določbami Dunajske konvencije o diplomatskih odnosih iz leta 1961 sporazumeli o vzpostavitvi diplomatskih odnosov med državama na ravni veleposlanikov.
Člen 2
Državi bosta razvijali prijateljstvo in sodelovanje v skladu z načeli in določbami, vsebovanimi v Ustanovni listini Združenih narodov, Sklepni listini KVSE iz Helsinkov in Pariški listini za Novo Evropo.
Člen 3
Državi bosta čim prej imenovali svoja veleposlanika, dotlej pa se bodo odnosi odvijali neposredno preko zunanjih ministrstev obeh držav.
Člen 4
Ta sporazum mora biti odobren na način predviden v zakonodaji obeh držav in prične veljati z dnem izmenjave obvestil o njegovi odobritvi.
 
Sklenjeno v Skopju, dne 17. marca 1992 v dveh istovetnih izvirnikih v slovenskem in makedonskem jeziku.
za Republiko Slovenijo
Dr. Dimitrij Rupel l. r.
 
za Republiko Makedonijo
dr. Denko Maleski l. r.
3. člen
Ta uredba prične veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije – Mednarodne pogodbe.
Št. 900-03/92-34/1-8
Ljubljana, dne 4. junija 1992.
Vlada Republike Slovenije
Predsednik
dr. Janez Drnovšek l. r.
* Izvirnik v makedonskem jeziku je na vpogled v Službi za mednarodnopravne zadeve Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti