Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/1992 z dne 24. 12. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/1992 z dne 24. 12. 1992

Kazalo

2807. Uredba o izvedbi privatizacije stanovanjskih hiš in stanovanj, prevzetih od organov in organizacij bivše SFRJ in JLA, stran 3498.

Na podlagi 21. člena ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) ter 1. in 4. člena ustavnega zakona za izvedbo ustave Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 33/91-I) izdaja Vlada Republike Slovenije
UREDBO
o izvedbi privatizacije stanovanjskih hiš in stanovanj, prevzetih od organov in organizacij bivše SFRJ in JLA
1. člen
S to uredbo se ureja izvedba privatizacije stanovanjskih hiš in stanovanj (v nadaljevanju: stanovanja), ki so kot državno premoženje bivše SFRJ na ozemlju Republike Slovenije na podlagi tretjega odstavka I. točke temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije ter 1. člena, prvega odstavka 6. člena in 9. člena ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni lisi RS, št. 1/91-I) v skladu z načeli mednarodnega prava o nasledstvu držav glede državnega premoženja, vsebovanimi v 18. členu dunajske konvencije, o nasledstvu držav glede državnega premoženja, arhivov in dolgov iz leta 1983, prešla v državno premoženje Republike Slovenije.
2. člen
Privatizacija stanovanj iz 1. člena te uredbe se izvede v skladu s stanovanjskim zakonom (Uradni list RS, št. 18/91-I).
Stanovanja, prevzeta od JLA, ki so bila dodeljena po 6. januarju 1991, se privatizirajo, če so bila dodeljena v skladu s predpisi, ki so veljali v Republiki Sloveniji.
Roka iz 123. in 147. člena stanovanjskega zakona pričneta teči z dnem uveljavitve te uredbe.
3. člen
Privatizacijo stanovanj iz 1. člena te uredbe izvedejo organi in organizacije Republike Slovenije, ki so na podlagi 1. člena, drugega odstavka 4. člena, 6. in 9. člena ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije prevzeli pristojnosti organov in organizacij bivše SFRJ in premoženje, s katerim so na ozemlju Republike Slovenije do uveljavitve tega ustavnega zakona upravljali organi in organizacije bivše SFRJ ter poveljstva, enote in zavodi JLA.
Privatizacijo stanovanj, prevzetih od JLA, lahko Ministrstvo za obrambo izvede tudi preko pooblaščenih podjetij.
4. člen
Sredstva, pridobljena s prodajo stanovanj po tej uredbi, so prihodek proračuna Republike Slovenije.
5. člen
V postopkih za denacionalizacijo, kjer so predmet denacionalizacije stanovanja iz 1. člena te uredbe, je zavezanec Republika Slovenija.
6. člen
Ta uredba prične veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 360-03/92-20/1-8
Ljubljana, dne 17. decembra 1992.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti