Uradni list

Številka 60
Uradni list RS, št. 60/1992 z dne 18. 12. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 60/1992 z dne 18. 12. 1992

Kazalo

2750. Odlok o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju občine Slovenj Gradec, stran 3441.

Na podlagi 177. in 214. člena Statuta občine Slovenj Gradec (MUV, št. 8/78, 8/82 in Uradni list SRS, št. 47/87 in 34/89) in na podlagi 105. člena Zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 17/86 ter RS, št. 9/90 in 5/91) ter na predlog Kmetijsko gozdarske zadruge Ledine Slovenj Gradec je Skupščina občine Slovenj Gradec na skupnem zasedanju vseh zborov dne 25. julija 1992 sprejela
ODLOK
o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju občine Slovenj Gradec
1. člen
S tem odlokom se na predlog Kmetijsko gozdarske zadruge Ledine Slovenj Gradec uvede agromelioracijski postopek za izvajanje agromelioracijskih del na kmetijskih zemljiščih v delih k.o. Šentvid nad Valdekom, Paka, Mislinja, Kozjak, Gornji Dolič, Sele; Završe, Vrhe, Šentilj pod Turjakom, Brde in Golavabula.
2. člen
Agromelioracijsko območje iz 1. člena tega odloka obsega 200 ha. Meje območja so vrisane v preglednih katastrskih načrtih v merilu 1:5000. Pregledni katastrski načrti in seznam parcel so sestavni del odloka in so na vpogled v prostorih občine Slovenj Gradec.
3. člen
Zemljišča na agromelioracijskem območju bodo po izvedenih delih v družbenem planu občine Slovenj Gradec trajno namenjena za kmetijsko proizvodnjo. Agromelioracija zemljišč je v skladu s srednjeročnim družbenim planom občine Slovenj Gradec za obdobje 1986 do 1990.
4. člen
Agromelioracija obsega odstranjevanje kamenja, grmovja, izravnavo terena, urejanje poti, založno gnojenje, dosejavanje travno deteljnih mešanic in sanacije izvirov na pašnikih.
5. člen
Dela se bodo izvajala po terminskem planu, ki ga bo potrdilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Slovenije.
6. člen
Investitor del za izvedbo agromelioracije je KGZ Ledina Slovenj Gradec. Investitor zagotovi del sredstev od Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, ostalo pa je udeležba lastnikov oziroma imetnikov pravice uporabe zemljišč.
7. člen
Lastniki in uporabniki zemljišč na agromelioracijskem območju so dolžni posekati in odstraniti drevesno in grmovno zarast ter uporabljati zemljišče v skladu z investicijskim programom izvedbe agromelioracije. Če lastnik oziroma uporabnik kmetijskega zemljišča ne izvede potrebnih agromelioracijskih del v roku. določenim s programom, odredi občinski upravni organ pristojen za kmetijstvo v skladu s 113. členom Zakona o kmetijskih zemljiščih izvedbo potrebnih ukrepov na stroške lastnika oziroma uporabnika kmetijskega zemljišča.
8. člen
Kultura in način rabe melioracijskih zemljišč mora ustrezati kvaliteti zemljišč po izvedbi agromelioracij.
Lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč so pri rabi teh zemljišč vezani na določbe sprejetega proizvodnega programa.
9. člen
Lastniki zemljišč oziroma imetniki pravice uporabe zemljišč so po končani melioraciji dolžni sami vzdrževati urejene pašnike in jih varovati pred zaraščanjem.
10. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojna inšpekcijska služba za kmetijstvo.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 321-58/92-3/8
Slovenj Gradec, dne 17. julija 1992.
Predsednik
Skupščine občine
Slovenj Gradec
Ivan Uršič, dipl. inž. agr. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti