Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/1992 z dne 4. 12. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/1992 z dne 4. 12. 1992

Kazalo

2680. Spremembe pravilnika o dodeljevanju posojil za ohranjanje delovnih mest v malem gospodarstvu občine Radovljica, stran 3329.

Na podlagi 3. člena Zakona o financiranju javne porabe (Uradni 1. RS, št. 48/90, 34/91, 30/92) in 163. člena Statuta občine Radovljica (U.V.G., št. 20/83, 3/89, 15/89, Uradni list RS, št. 23/91) je Izvršni svet Skupščine občine Radovljica na 79. seji dne 2. XI. 1992 sprejel
SPREMEMBE PRAVILNIKA
o dodeljevanju posojil za ohranjanje delovnih mest v malem gospodarstvu občine Radovljica
1. člen
V Pravilniku o dodeljevanju posojil za ohranjanje delovnih mest v malem gospodarstvu občine Radovljica (Uradni 1. RS, št. 21/92) se spremenijo naslednji členi tako, da se v spremenjenem besedilu glasijo:
"1. člen
Višino sredstev, namenjenih za dodeljevanje posojil za ohranjanje delovnih mest, določi Izvršni svet Skupščine občine Radovljica v okviru sredstev za intervencije v gospodarstvu. Izvršni svet pri določitvi višine sredstev upošteva potrebe malega gospodarstva po takih posojilih in tekočo likvidnostno situacijo občinskega proračuna.
4. člen
Kriteriji, ki opredeljujejo določitev višine dodeljenih sredstev posameznemu prosilcu, v primeru, da seštevek vseh zahtevkov presega razpoložljiva sredstva, so:
1. novo zaposlovanje
2. ohranjanje zaposlovanja
3. število zaposlenih delavcev, ki imajo stalno bivališče v občini Radovljica
4. neodpuščanje delavcev v zadnjih 6 mesecih.
Vrstni red kriterijev pomeni stopnjo prioritete.
5. člen
Najvišji znesek dodeljenega posojila je enak znesku izplačanih bruto osebnih dohodkov obratovalnice oziroma podjetja za redno zaposlene v mesecu pred vloženim zahtevkom, povečan za potrebna sredstva za bruto osebne dohodke po kolektivni pogodbi za novo zaposlene delavce.
7. člen
Višina obrestne mere za odobreno posojilo je revalorizacijska obrestna mera in realna obrestna mera v višini 1% ali skupaj (R + 1%).
Zamudne obresti se zaračunajo po zakonu o obrestni meri zamudnih obresti. Zamudne obresti se zaračunajo v enaki višini tudi prosilcem, ki ne navedejo resničnih podatkov in ki po vračilu posojila ne izpolnijo pogojev pod katerimi so posojilo prejeli.
8. člen
Posojilo se razpisuje 4-krat letno, vsake 3 mesece z javnim natečajem.
Prosilec lahko ponovno zaprosi za posojilo, ko posojilo vrne in izpolni ostale pogoje, vendar največ dvakrat v koledarskem letu.
12. člen
Izvršni svet imenuje Komisijo za izvedbo dodelitve posojila. Komisija opravlja naslednja dela:
– na krajevno običajen način razpiše natečaj za zbiranje vlog
– prispele vloge pregleda
– določi višino dodeljenega posojila posameznemu prosilcu glede na razpoložljiva sredstva in kriterije iz 4. in 5. člena pravilnika
– razdelitev posojil predloži v potrditev izvršnemu svetu.
13. člen
Zahtevek lahko vložijo obrtniki in pravne osebe, ki izpolnjujejo pogoje iz 3. člena pravilnika.
Prosilci morajo izpolniti obrazec zahtevka za odobritev posojila za ohranjanje delovnih mest v zasebnem sektorju malega gospodarstva občine Radovljica, ki ga določi Komisija glede na sprejete kriterije in pogoje. Obrazec dobijo prosilci na Upravi za gospodarstvo in družbene dejavnosti ter na Obrtnem združenju občine Radovljica.
Poleg tega predložijo pravne osebe tudi kopijo odločbe po 147. členu Zakona o podjetjih o izpolnjevanju predpisanih pogojev za opravljanje dejavnosti.
15. člen
Komisija obvesti prosilce o višini dodeljenih sredstev po sprejetem Sklepu Izvršnega sveta, nadaljnji postopek pa vodi Sekretariat za upravnopravne in splošne zadeve.
2. člen
Spremembe Pravilnika začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 3-313-2/1992
Radovljica, dne 2. novembra 1992.
Predsednik
Izvršnega sveta
Skupščine občine Radovljica
Jože Resman l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti