Uradni list

Številka 51
Uradni list RS, št. 51/1992 z dne 23. 10. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 51/1992 z dne 23. 10. 1992

Kazalo

2353. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi javnega podjetja za priprave republiških organov in organizacij za delo v vojni, ob naravnih in drugih nesrečah ter v izrednih razmerah, stran 2935.

Na podlagi 24. člena zakona o podjetjih (Uradni list SFRJ, št. 77/88, 40/89, 46/90 in 61/90) in 4. člena ustavnega zakona za izvedbo temeljne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) ter 36. člena v zvezi s 7. in 8. točko 140. člena zakona o obrambi in zaščiti (Uradni list RS, št. 15/91) izdaja Vlada Republike Slovenije
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi javnega podjetja za priprave republiških organov in organizacij za delo v vojni, ob naravnih in drugih nesrečah ter v izrednih razmerah
1. člen
V odloku o ustanovitvi javnega podjetja za priprave republiških organov in organizacij za delo v vojni, ob naravnih in drugih nesrečah ter v izrednih razmerah (Uradni list SRS, št. 6/90 in Uradni list RS, št. 24/91) se spremeni naslov, tako da se glasi:
»Odlok o ustanovitvi javnega podjetja za priprave republiških organov in organizacij za delo v vojni ter ob naravnih in drugih nesrečah«.
2. člen
Prvi odstavek 1. člena se spremeni tako, da se glasi: »Ustanovi se javno podjetje za priprave republiških organov in organizacij za delo v vojni ter ob naravnih in drugih nesrečah.«
3. člen
2. člen se spremeni tako, da se glasi: »Javno podjetje posluje pod firmo: Snežnik, javno podjetje za proizvodnjo in storitve, p.o., Kočevska Reka.
Skrajšana označba firme je Snežnik, p.o., Kočevska Reka.
Sedež podjetja je v Kočevski Reki.«
4. člen
V prvem odstavku 3. člena se uvodno besedilo spremeni tako, da se glasi:
»Za priprave republiških organov in organizacij za delo v vojni, ob naravnih in drugih nesrečah opravlja javno podjetje naslednje dejavnosti:«.
V tretji alinei prvega odstavka se črtata besedi: »splošne ljudske«.
V drugem odstavku se uvodno besedilo spremeni tako, da se glasi: »Javno podjetje lahko opravlja tudi:«.
V peti alinei drugega odstavka se pika nadomesti s podpičjem in doda nova 6. alinea, ki se glasi:
»- druge dejavnosti, določene s statutom javnega podjetja.«
5. člen
4. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Javno podjetje opravlja dejavnosti, ki so namenjene za priprave republiških organov in organizacij za delo v vojni ter ob naravnih in drugih nesrečah, v skladu s predpisi, ki urejajo blagovne rezerve, ter predpisi, ki urejajo obrambo in zaščito. Pri tem upošteva ustrezne akte in smernice Vlade Republike Slovenije.«.
6. člen
V četrti alinei 5. člena se za besedama »predlogu statuta« postavi pika in črta besedilo v nadaljevanju.
7. člen
Tretji odstavek 6. člena se spremeni tako, da se glasi: »Nadzorni odbor daje soglasje k oblikovanju cen proizvodov in storitev iz dejavnosti javnega podjetja, ki jih opravlja v skladu s 4. členom tega odloka, ter opravlja druge naloge, določene s statutom podjetja.«
8. člen
Vadbeno oskrbni center Ministrstva za notranje zadeve Gotenica prenese gospodarsko dejavnost na javno podjetje v enem letu po sprejemu tega odloka.
Ministrstvo za obrambo in Ministrstvo za notranje zadeve v 30 dneh po sprejetju tega odloka določita objekte in njihove okoliše, ki se uporabljajo za obrambne in varnostne potrebe na območju javnega podjetja. Javno podjetje prilagodi opravljanje svoje dejavnosti izvajanju obrambnih in varnostnih aktivnosti. «
9. člen
Javno podjetje uskladi svoj statut s tem odlokom v 60 dneh po uveljavitvi tega odloka.
10. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Št. 331-01/90-1/7-8 Ljubljana, dne 8. oktobra 1992.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti