Uradni list

Številka 50
Uradni list RS, št. 50/1992 z dne 16. 10. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 50/1992 z dne 16. 10. 1992

Kazalo

2337. Odlok o podelitvi nagrad in priznanj občine Ribnica, stran 2924.

Na podlagi 31. člena statuta Skupščine občine Ribnica (Uradni list RS, št. 5/92) je Skupščina občine Ribnica na zasedanju vseh treh zborov dne 30. 9. 1992 sprejela
ODLOK
o podelitvi nagrad in priznanj občine Ribnica
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta odlok določa vrste priznanj občine Ribnica, pogoje, postopek in način podeljevanja priznanj in nagrad občine Ribnica, njihovo obliko ter način vodenja evidence podeljenih nagrad in priznanj.
2. člen
Priznanje in nagrade občine Ribnica so:
– naziv častni občan
– Gallusovo priznanje
– priznanje občine Ribnica
– Urbanova nagrada.
3. člen
O podelitvi priznanj in nagrad občine Ribnica odloča Skupščina občine Ribnica na predlog Komisije za volitve, imenovanja in administrativne zadeve (v nadaljnjem besedilu: komisija).
Komisija sprejme poslovnik o delu s katerim podrobneje opredeli način svojega dela.
II. NAZIV ČASTNI OBČAN
4. člen
Naziv častni občan podeljuje občinska skupščina posameznikom, ki so z izjemnim delovanjem in stvaritvami na posameznih področjih gospodarskega ali družbenega življenja in dela prispevali k ugledu in napredku občine ter širše skupnosti.
5. člen
Naziv častni občan je podeljen na slavnostni seji skupščine s posebno listino, ki vsebuje besedilo sklepa o podelitvi naziva častni občan občine Ribnica.
Nagrajenec prejme tudi pisno utemeljitev naziva častni občan.
III. GALLUSOVO PRIZNANJE
6. člen
Gallusovo priznanje podeljuje občinska skupščina posameznikom, skupinam, organizacijam in skupnostim za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo ter vidne dosežke trajnejšega pomena s področja kulture, umetnosti in s področja družbenih dejavnosti v občini in širšem družbenem prostoru.
IV. PRIZNANJE OBČINE RIBNICA
7. člen
Priznanje občine Ribnica se podeli posameznikom, skupini posameznikov, društvom ter drugim organizacijam in skupnostim za enkratne – izjemne dosežke in kot vzpodbudo za nadaljnje strokovno delo in aktivnosti na posameznih področjih življenja in dela.
8. člen
Priznanje občine Ribnica se podeli na slavnostni seji občinske skupščine s posebno listino, ki vsebuje besedilo sklepa p podelitvi nagrade.
Nagrajenec prejme tudi pisno utemeljitev nagrade ter denarni znesek, ki se določi v proračunu občine na predlog komisije.
V. URBANOVA NAGRADA
9. člen
Urbanovo nagrado podeljuje občinska skupščina posameznikom, delovnim skupinam, krajevnim skupnostim, podjetjem in drugim organizacijam in skupnostim za življenjsko delo oziroma za izjemne uspehe na posameznih področjih življenja in dela, ki prispevajo k razvoju in ugledu občine Ribnica.
10. člen
Urbanova nagrada se podeli na slavnostni seji občinske skupščine s posebno listino, ki vsebuje besedilo sklepa o podelitvi Urbanove nagrade.
Nagrajenec prejme tudi pisno utemeljitev nagrade ter denarni znesek, ki se določi v proračunu občine na predlog komisije.
VI. POSTOPEK ZA RAZPIS PRIZNANJ IN NAGRAD
11. člen
Vsako leto se lahko podeli največ eno priznanje častnega občana, do dve Gallusovi priznanji, do dve priznanji občine Ribnica in Urbanovi nagradi.
Pobudniki za podelitev priznanj in nagrad občine Ribnica so lahko občani, skupine občanov, stranke, izvršni svet, KS, podjetja in druge organizacije in skupnosti.
12. člen
Priznanja in nagrade občine Ribnica se podeljujejo na podlagi razpisa. Razpis za podelitev priznanj in nagrad objavi komisija.
Z razpisom se objavijo:
– kriteriji za podelitev priznanj in nagrad
– podatki, ki jih mora vsebovati pobuda ter
– rok, do katerega morajo biti poslane pobude.
Skladno s predpisanimi kriteriji iz odloka, upoštevajoč določbe poslovnika o delu komisije, le-ta oblikuje sklep o podelitvi priznanj in nagrad ter pripravi ustrezne utemeljitve in jih posreduje skupščini.
VII. NAČIN VODENJA EVIDENCE PODELJENIH PRIZNANJ IN NAGRAD
13. člen
Strokovna in administrativna dela v zvezi s podeljevanjem in evidenco priznanj in nagrad opravlja strokovna služba skupščine.
14. člen
Gradivo v zvezi s podelitvijo priznanj in nagrad je javno in je na vpogled v strokovni službi SO.
Priznanja in nagrade se vpisujejo v evidenco posameznih priznanj kronološko. Evidenca, vsebuje zaporedno številko, priimek in ime ter osebne podatke o prejemniku, številko sklepa komisije ter datum seje skupščine, na kateri je bilo priznanje podeljeno.
VIII. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
15. člen
Priznanja in nagrade, podeljene po prejšnjih predpisih, ostanejo v veljavi in se uvedejo v evidenco skladno s 14. členom tega odloka.
16. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01-FM-902-1-92
Ribnica, dne 30. septembra 1992.
Predsednik
Skupščine občine Ribnica
France Mihelič, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti