Uradni list

Številka 50
Uradni list RS, št. 50/1992 z dne 16. 10. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 50/1992 z dne 16. 10. 1992

Kazalo

2330. Odredba o pristojbinah za veterinarske storitve, stran 2918.

Na podlagi drugega odstavka 29. člena Zakona o zdravstvenem varstvu živali (Uradni list SRS, št. 37/85) in 8. člena sprememb in dopolnitev Statuta občine Mozirje ter 6. člena poslovnika o delu Izvršnega sveta Skupščine občine Mozirje je Izvršni svet SO Mozirje na 31. redni seji dne 17. 9. 1992 sprejel
ODREDBO
o pristojbinah za veterinarske storitve
I
Ta odredba določa pristojbine za veterinarsko-sanitarne preglede in za laboratorijske preiskave v zvezi s temi pregledi, za dovoljenje za promet z mlekom in mlečnimi izdelki, ter za izvajanje dejavnosti za neškodljivo odstranjevanje živalskih trupel iz 22., 26. in 34. člena Zakona o varstvu živali pred kužnimi boleznimi, ki ogrožajo vso državo (Uradni list SFRJ, št. 43/86, v nadaljnjem besedilu Zakon o varstvu živali pred kužnimi boleznimi) v povezavi s 4. členom Zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) in 29. člena Zakona o zdravstvenem varstvu živali (Uradni list SRS, št. 37/85).
II
Za obvezne veterinarsko-sanitarne preglede klavnih živali, živalskih proizvodov, živalskih surovin in živalskih odpadkov po prvem in drugem odstavku 34. člena in prvem odstavku 22. člena Zakona o varstvu živali pred kužnimi boleznimi, se plača pristojbina za vsako začeto uro pregleda po veljavnem ceniku veterinarskih storitev, povečano za 25%, ki je pristojbina za zdravstveno varstvo živali. Potne stroške, ki nastanejo v zvezi z veterinarsko-sanitarnimi pregledi, plača uporabnik neposredno izvajalcu.
Za veterinarsko-sanitarne preglede pošiljke malih hišnih živali in izdajo mednarodnega certifikata za izvoz v tujino, se plača pristojbina v višini 50% pristojbine iz prejšnjega odstavka.
Pristojbine iz prejšnjega odstavka tega člena plača zavezanec na posebni račun za zdravstveno varstvo živali, št. 52810-840-034-3210 do 5. v mesecu za pretekli mesec. Osnova za plačilo je pogodba, sklenjena med zavezancem in Izvršnim svetom Skupščine občine Mozirje, oziroma izstavljen račun.
III
Za veterinarsko-sanitarne preglede, ki se opravljajo vsako leto v zvezi z izdajo dovoljenja za promet z mlekom in mlečnimi izdelki, se plača pristojbina za vsak liter oddanega mleka v zbiralnico v višini 0,1% pristojbine, ki je določena za zdravstvena spričevala za goveda.
Imetniki živali, ki oddajajo mleko za javno potrošnjo, a ga ne oddajajo v zbiralnico ali mlekarno, pa morajo za dovoljenje iz prejšnjega odstavka plačati pristojbino v višini dvojne pristojbine, določene za zdravstvena spričevala za goveda, ter stroške vzorčenja in preiskav mleka na skupno število bakterij, ter stroške pregleda krav na tuberkulozo, brucelozo in vnetje vimena.
IV
Za veterinarsko-sanitarne preglede izven rednega delovnega časa pristojnega organa za veterinarsko-sanitarni pregled, se plača pristojbina in zamudnina povečana za 50%.
V
Za izvajanje dejavnosti neškodljivega odstranjevanja živalskih trupel, plačajo imetniki živali pristojbino pri izdaji zdravstvenega spričevala, pri izdaji potrdila o cepljenju in registraciji psa, pri oddaji mleka za javno potrošnjo in pri odstrelu in sicer:
– pri izdaji zdravstvenega spričevala za živali v višini pristojbine, ki je določena za zdravstveno spričevalo za posamezne živali;
– pri oddaji mleka za javno potrošnjo za liter oddanega mleka v višini 0,05% pristojbine, ki je določena za zdravstveno spričevalo za goveda;
– pri odstrelu divjadi za vsako odstreljeno parkljasto divjad v višini 30% pristojbine, ki je določena za zdravstveno spričevalo za goveda;
– pri registraciji in vakcinaciji psa v višini pristojbine, ki je določena za registracijo in vakcinacijo psa.
VI
Pristojbino po tej odredbi se nakazuje na račun št. 52810-630-2010082 – občinske pristojbine za zdravstveno varstvo živali.
Pri nakazilu pristojbin za izvajanje neškodljivega odstranjevanja živalskih trupel je treba navesti: »pristojbine za neškodljivo odstranjevanje živalskih trupel«. Na račun je treba ta sredstva voditi ločeno.
VII
Pristojbine za dovoljenje za promet z mlekom in mlečnimi izdelki, ter pristojbine za izvajanje dejavnosti neškodljivega odstranjevanja živalskih trupel, od oddanega mleka v zbiralnico, pobere in odvede na posebni račun tisti, ki organizira odkup mleka.
VIII
Z dnem, ko začne veljati ta odredba, preneha veljati odredba o pristojbinah za veterinarske storitve v občini Mozirje (Uradni list SRS, št. 36/89).
IX
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 323-66/92-03
Mozirje, dne 17. septembra 1992.
Predsednik
Izvršnega sveta
Skupščine občine Mozirje
Alfred Božič, mgr. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti