Uradni list

Številka 50
Uradni list RS, št. 50/1992 z dne 16. 10. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 50/1992 z dne 16. 10. 1992

Kazalo

2306. Sklep o dopolnitvi sklepa o omejitvi zadolževanja v tujini, stran 2902.

Na podlagi prvega odstavka 22. člena zakona o kreditnih poslih s tujino (Uradni list RS, št. 1/91-I) in drugega odstavka 20. člena zakona o Banki Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja Svet Banke Slovenije
SKLEP
o dopolnitvi sklepa o omejitvi obsega zadolževanja v tujini
1. V sklepu o omejitvi obsega zadolževanja v tujini (Uradni list RS, št. 32/92 in 36/92) se za prvim odstavkom 1. točke dodajo drugi, tretji, četrti in peti odstavek, ki glasijo:
"Ne glede na določilo prvega odstavka te točke se lahko sredstva iz kreditov, najetih v tujini, uporabijo tudi za plačila v državi, če za te tuje kredite hkrati velja, da:
– predstavljajo enega izmed finančnih virov za gradnjo (vključno s predhodnimi in pripravljalnimi deli ter izdelavo tehnične dokumentacije) oziroma rekonstrukcijo investicijskega objekta ali posamezne faze, ob čemer predstavlja investicijski objekt oziroma njegova faza ekonomsko-tehnično zaključeno celoto, za katero so že zagotovljeni vsi viri financiranja;
– ne presegajo 25% vrednosti celotnega investicijskega objekta oziroma posamezne faze.
Banka Slovenije bo registrirala kreditni posel med domačo in tujo osebo, namenjen za plačila v državi do zneska, določenega v drugem odstavku te točke, na podlagi investicijskega programa ter drugih dokazil o izpolnjenih pogojih, navedenih v drugem odstavku te točke.
Ne glede na določila prvega in drugega odstavka te točke se lahko sredstva iz kreditov, odobrenih s strani mednarodnih finančnih organizacij, uporabijo za plačila v državi in sicer v znesku in po pogojih, ki so dogovorjeni v pogodbi med kreditojemalcem in kreditodajalcem.
Kreditojemalec je dolžan najmanj pet delovnih dni pred nameravano konverzijo deviznih sredstev v tolarje obvestiti Banko Slovenije o dnevu predvidene konverzije ter višini teh sredstev."
2. Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 12. oktobra 1992.
Predsednik
Sveta Banke Slovenije
Guverner
dr. France Arhar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti