Uradni list

Številka 40
Uradni list RS, št. 40/1992 z dne 14. 8. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 40/1992 z dne 14. 8. 1992

Kazalo

1995. Odlok o spremembah in dopolnitvah dolgoročnega in družbenega plana občine Litija za obdobje 1986-90-2000 (dopolnitev 1992), stran 2536.

Na podlagi prvega odstavka 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90), 2. odstavka 39. člena ter 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 26/90). statuta občine Litija (Uradni list SRS, št. 28/83, 16/87) in 9. člena odloka o volitvah v zbore Skupščine občine Litija (Uradni list SRS, št. 2/90) je Skupščina občine Litija na zasedanjih zbora krajevnih skupnosti in družbenopolitičnega zbora dne 30. 6. 1992 ter zbora združenega dela dne 9. 7. 1992 sprejela
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah dolgoročnega in družbenega plana občine Litija za obdobje 1986-90-2000 (dopolnitev 1992)
1. člen
Ta odlok ureja dopolnitve in spremembe dolgoročnega plana občine Litija za obdobje 1986-2000 (Uradni list SRS, št. 4/89, 34/90) in družbenega plana občine Litija za obdobje 1986-2000 (Uradni list SRS, št. 14/87).
DOLGOROČNI PLAN 1986-2000
2. člen
V poglavju II. OKVIRNI DEJAVNIKI DOLGOROČNEGA RAZVOJA se v točki 3.0. Prostorski in ekološki okvir razvoja, tretji odstavek spremeni tako, da se glasi:
Občina ima skupno površino 32.765 ha. Po izmeri razvrstitve kmetijskih zemljišč v območja je kmetijske zemlje 9.145 ha. Od tega kmetijskih zemljišč, ki so temelj proizvodnje hrane v občini Litija 2.178,76 ha in ostalih kmetijskih zemljišč 6.966,24 ha. Gozdnih zemljišč je skupno 21.764 ha, zazidanih površin 810 ha, voda in nerodovitnega sveta 606 ha.
Razlika 440 ha površin je deloma namenjenih pozidavi, deloma pa so to kmetijska zemljišča začasno neopredeljenih zemljišč v zaraščanju.
3. člen
V poglavju III. USMERITVE IN STRATEGIJA DOLGOROČNEGA RAZVOJA točka 2.2. Cestni promet – regionalno cestno omrežje, se drugi stavek v tretjem odstavku nadomesti z besedilom:
Rekonstruirali bomo magistralno cesto M 10-9 na odseku Ribče – Sp. Hotič; tranzitni promet pa preusmerili na novozgrajeno obvoznico magistralne ceste M 10-9 po predvideni trasi Spodnji Hotič – Konj – Ponoviče in na delno novozgrajeno obvozno cesto R 365 ob naselju Šmartno.
4. člen
V poglavju iz 3. člena tega odloka se v točki 2.2. Cestni promet – lokalno cestno omrežje drugi odstavek dopolni z besedilom:
Prioritetno bomo rekonstruirali in modernizirali lokalne ceste na demografsko ogroženih območjih v skladu s programom predvidenih nalog v družbenem planu občine Litija.
5. člen
V poglavju iz 3. člena tega odloka se v točki 3.0. Vodno gospodarstvo prvi odstavek prve alinee dopolni z besedilom:
Za vsa zajetja v občini bomo pripravili odlok o določitvi varstvenih pasov in ukrepov za zavarovanje vodnih virov na območju občine Litija in odpravili nejasnosti, ki so se pojavljale pri izvajanju veljavnega odloka v praksi. Dodatno bomo zavarovali območja vodnih virov v Radanji vasi, drenažno zajetje na Savi, v Kostrevnici, Dragovškem in Felič vrhu ter drugih, ki jih dosedanji odlok ne zajema. Za ostala potencialna območja vodnih virov bomo izdelali strokovne podlage, na osnovi katerih bodo izdelani ukrepi za njihovo zavarovanje.
Za občino Litija bomo izdelali seznam področij vodnih izvirov in jih zavarovali kot prvovrstno naravno dediščino. Zavarovanja bodo posebej prikazana tudi v vseh prostorsko-izvedbenih dokumentih.
Prvi odstavek 2. alinee se nadomesti z besedilom:
Izvrševali bomo naloge, ki se nanašajo na izboljšanje oziroma pridobivanje zemljišč za intenzivnejšo kmetijsko proizvodnjo. Na ta način bomo agromeliorirali 2.402,46 ha na 48 lokacijah, osuševali 1.118,28 ha na 7 lokacijah, komasirali 985,04 ha na 6 lokacijah, namakali 690,48 ha kmetijskih zemljišč na 6 lokacijah, obnovili trajne nasade jablan na površini 100 ha in nasadili črni ribez v površini 8,6 ha.
Meja območja zemljiških operacij je prikazana v kartografskem delu družbenega plana na pregledno katastrskem načrtu na parcelo natančno in je sestavni del tekstualnega dela družbenega plana občine Litija. Posamezna območja s površino in nazivom območja so razvidna iz programa predvidenih nalog za plansko obdobje 1986- 90.
6. člen
V poglavju iz 3. člena tega odloka se v točki 4.0. Komunalne dejavnosti – Ravnanje z odpadki dopolni drugi odstavek tretje alineje z besedilom:
Izdelali bomo lokacijski načrt in realizirali centralno urejeno odlagališče komunalnih odpadkov na eni izmed lokacij, Breg, Hotič-Škalarjev mlin, Pogonik, Resenik -Ljubež, Svibno-Široka dolina, Ponoviče – Širjava (obstoječa). Sanirali bomo vsa krajev na odlagališča komunalnih odpadkov.
7. člen
V poglavju 3.0. USMERITVE IN STRATEGIJA RAZVOJA V PROSTORU se v točki 3.1 Usmeritve za razvoj poselitve in organizacije dejavnosti v prostoru šesta alineja dopolni z besedilom:
Ureditvena območja naselij bomo v okviru priprave prostorskih izvedbenih aktov uskladili z dejanskimi potrebami in usmeritvami dolgoročnega in družbenega plana občine, zlasti z vidika varstva kmetijskih zemljišč, vodnih virov in varstva naravne in kulturne dediščine.
Za demografsko ogrožena območja v občini Litija bo izdelan razvojni program, ki bo določal strategijo razvoja v dolgoročnem obdobju z orisom možnih načinov njegovega uresničevanja.
8. člen
V poglavju iz 7. člena tega odloka se v točki 3.2 Usmeritve za razvoj vrednot okolja – Varstvo naravne in kulturne dediščine tretji odstavek nadomesti z besedilom: Namenska raba prostora na razglašenih območjih za kulturno-zgodovinski spomenik v občini Litija se v skladu s sprejetimi odloki podreja varstvu naravne in kulturne dediščine.
9. člen
V poglavju OBVEZNA IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO SREDNJEROČNIH PLANOV se za 1. točko doda novi odstavek:
Na podlagi obveznih izhodišč iz dolgoročnega plana R Slovenije in bilance namenske rabe zemljišč, sprejete v družbenem planu bo Skupščina občine Litija zavarovala območja vodnih virov in izvirov, rudnin, varovalnih gozdov, kmetijskih zemljišč trajno namenjenih kmetijski proizvodnji, območja naravne in kulturne dediščine, območja za prometno in energetsko infrastrukturo ter območja stavbnih zemljišč.
Načrtovana gradnja 2x110 kV daljnovoda Krško – Beričevo je na poteku Trbovlje – RTP Ježa Litija usklajena z obveznimi izhodišči Republike Slovenije, naprej od RTP Ježa Litija – Beričevo pa poteka v smeri RTP Ježa – Ponoviče – Konjska dolina – Pogonik – občinska meja (ob trasi načrtovane noveobvozne magistralne ceste M 10-9 Sp. Hotič – Konj – Ponoviče). Potek trase po pobočju Svibna nad Praproščami iz naravovarstvenih in ekoloških vidikov ni sprejemljiv.
10. člen
Dolgoročni plan občine Litija za obdobje 1986-2000 se v kartografskem delu spremeni in dopolni na listih z ustreznim tematskim področjem.
DRUŽBENI PLAN 1986-1990
11. člen
Družbeni plan občine Litija za obdobje 1986-1990 (Uradni list SRS, št. 14/87) se spremeni in dopolni v poglavju PROSTORSKA ORGANIZACIJA DEJAVNOSTI IN NAMENSKA RABA PROSTORA NA OBMOČJIH, KJER SO PREDVIDENE NALOGE V ZVEZI Z UREJANJEM PROSTORA
Program predvidenih nalog v zvezi z urejanjem prostora se dopolni z novimi nalogami tako kot sledi:
 
NALOGE OBČINSKEGA POMENA INDUSTRIJA IN OBRT
– Zagotavljanje prostorskih možnosti za razvoj ekološko čiste industrije in obrti
STANOVANJA
– Zagotavljanje prostorskih možnosti za stanovanjsko gradnjo
DRUŽBENE DEJAVNOSTI
– Adaptacije objektov javnih zavodov in drugih objektov v lasti občine
– Izgradnja bazena PROMET
– Rekonstrukcija železniške postaje
– Obvoznica Konj
– Obvoznica ob Šmartnem s cestnim križem
– Rekonstrukcija M 10 – 9 od Ribč do Litije
– Rekonstrukcija regionalne ceste Trebeljevo – Šmartno – Velika Reka – Sopota (R 330)
– Rekonstrukcija regionalne ceste Velika Reka -Moravče – Čatež (R 329)
– Modernizacija ceste (R 365) na odseku Pusti Javor – Temenica
– Izboljšanje prometne varnosti na lokalnih in krajevnih cestah
– Zmanjševanje hrupa cestnega in železniškega prometa
– Semaforizacija križišč v mestnem območju ceste M 10-9
KOMUNALA
– Zamenjava salonitnih cevi na vodovodih v občini
– Priprave na plinifikacijo Litije in Šmartna
– Izgradnja odlagališča komunalnih odpadkov
– Sanacija vseh odlagališč odpadkov v občini
– Širitev odvoza odpadkov na celotno območje občine v skladu z občinskim odlokom
– Izgradnja kanalizacij in čistilnih naprav za vsa večja naselja
– Urejanje vodotokov in hudournikov v občini PTT
– Izgradnja digitalne centrale v Litiji
– Izgradnja centrale v Šmartnem
– Povečanje kapacitet PTT omrežij v občini
– Povečanje kapacitet končnih central v občini ELEKTROOMREŽJE
– Izgradnja TP postaj
– Rekonstrukcije NNKO
------------------------------------------------------------------------------
Krajevna skupnost    Vrsta posega v prostor
------------------------------------------------------------------------------
 
1. DOLE
 
                     INDUSTRIJA IN OBRT
                     – Adaptacija stare osnovne šole za potrebe proizvodnih,
                     storitvenih in oskrbnih dejavnosti
 
                     KMETIJSTVO
                     – Obnova trajnih nasadov jablan TN3
                     – Agromelioracija Jelenje A42
                     – Agromelioracija Dole A45
                     – Agromelioracija Ježevec A46
                     – Agromelioracija Kostanjevica A47
                     – Agromelioracija Zagozd A48
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Adaptacija zdravstvene ambulante
                     – Ureditev odvodnjavanja šolskega igrišča
                     – Ureditev smučišča
                     – Adaptacija kulturne dvorane v GD
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcija in modernizacija lokalnih in krajevnih
                     cest na odsekih:
                     * Dole – Sopota
                     * Dole – Radgonica – Gradišče
                     * Dole – Čeplje – Brezovo
                     * Čeplje – V. Goba – R330
                     * Gradišče – Ježevec – Kostanjevica
                     * Gradišče – Ravne nad Šentrupertom
                     * Zg. Jelenje – Sp. Jelenje
                     * Kraje – Zavrh – Zagozd – Vahta
                     * Vahta – Sopota
                     * Dole – Hude – Ravne
 
                     KOMUNALA
                     – Sanacija in rekonst. vodovodov na območju KS
                     – Gradnja mrliške vežice Dole, Prelesje
                     – Sanacija opornega zidu pri pokopališču na Dolah in
                     Veliki gobi
 
                     ELEKTRO OMREŽJE
                     – Izgradnja TP v čepljah
                     – rekonstrukcija NNKO Gradišče -Mlake
 
                     PTT
                     – Izgradnja poštnega objekta na Dolah
 
2. GABROVKA
 
                     INDUSTRIJA IN OBRT
                     – Razširitev trgovsko poslovnega prostora v Gabrovki
                     – Razširitev proizvodnih prostorov Mizarstva
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Moravče A41
                     – Agromelioracija Tlaka A44
                     – Agromelioracija Gabrovka A43
                     – Obnova trajnih nasadov jablan TN
                     – Nasadi črnega ribeza TN2
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Adaptacija starega objekta osnovne šole
 
                     PROMET
                     – Modernizacija ceste Brezovo – Čeplje
                     – Ureditev in razširitev krajevnih poti
                     – Rekonstrukcija in modernizacija lokalnih in krajevnih
                     cest na odsekih:
                     * Moravče – Laze – Gabrska gora
                     * Javorski pil – Nova gora
                     * Moravče – Gobnik
                     * Javorski pil – Javorje
                     * Poljane – Laze
                     * Laze – Cirnik
 
                     KOMUNALA
                     – Izgradnja industrijskega vodovoda Bistrica (KZ
                     Gabrovka)
                     – Rekonstrukcije vodovodov na območju KS
                     – Izgradnja novih vodovodov v KS
                     – izgradnja čistilne naprave
                     – Izgradnja nove mrliške vežice
                     – Ureditev javne razsvetljave v Moravčah, Tihaboju in Na
                     Klancu
 
                     OSTALO
                     – Nabava gasilskega avtomobila za Gasilsko društvo
                     Gabrovka in nove brizgalne za Gasilsko društvo Tihaboj
                     – Adaptacija gasilskega doma Gabrovka
 
3. KRESNICE
 
                     INDUSTRIJA IN OBRT
                     – Obnova stare osnovne šole v Kresnicah za proizvodne
                     obrtne dejavnosti
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromeliracija Petek A37
                     – Agromelioracija Jakopič A40
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Izgradnja vrtca v Kresnicah
                     – Razširitev športno rekreacijskih površin v Kresnicah
                     – Obnova osnovne šole Kresnice
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcija in modernizacija lokalnih in krajevnih
                     cest na odsekih:
                     * Rekonstrukcija mostu čez Savo.
                     * Kresniški vrh – Goliše – Mala Štanga
                     * Spodnji Kresniški vrh
                     * Ulic v Kresnicah
 
                     KOMUNALA
                     – Izgradnja čistilne naprave
                     – Obnova in širitev javne razsvetljave v Kresniškem vrhu
                     – Izgradnja dodatnega zajetja in vodohrama za vodovod,
                     obnova cevovoda iz Zg. Kresniškega vrha
                     – Izgradnja sanitarnega močvirja
                     – Izgradnja mrliške vežice v Kresnicah
                     – Regulacija ob vodovodu Presenčev mlin
 
                     ELEKTRO OMREŽJE
                     – Obnova nizkonapetostnega elektro omrežja v Kresniškem
                     vrhu
 
                     PTT
                     – Razširitev in modernizacija ATC Kresnice
 
                     OSTALO
                     – Izgradnja objekta za hranjenje opreme za požarno
                     varnost v Kresniškem vrhu
 
 4. JEVNICA
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Parkelj A35
                     – Agromelioracija Rovšek A38
                     – Agromelioracija A 39
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Adaptacija osnovne šole Jevnica
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcija lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * Jevnica – Golišče – Kresniški vrh in
                     * Jevnica – Zg. Jevnica
                     * Jevnica – Golišče – M. Štanga -Kresniški vrh
 
                     KOMUNALA
                     – Ureditev nasipa ob reki Savi in hudournikov na območju
                     KS
                     – Izgradnja kanalizacije za naselji Jevnica in Kresniške
                     poljane
                     – Izgradnja mrliške vežice v Kresnicah
                     – Izgradnja čistilne naprave
 
5. RIBČE
 
                     INDUSTRIJA IN OBRT
                     – Izgradnja bencinske črpalke
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Adaptacija osnovne šole Ribče
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcije lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * Sp. Ribče – Zg. Prekar
                     * Zg. Ribče – Sp. Preka
 
                     KOMUNALA
                     – Izgradnja pokopališča
                     – Izgradnja čistilne naprave
                     – Razširitev vodovoda Ribče
 
6. HOTIČ
 
                     KMETIJSTVO
   (moratorij)       – Namakanje, osuševanje komasacije N, O, K6
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Adaptacija osnovne šole Hotič
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcije lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * V naselje Krhličje
                     * V naselje Bitiče
                     * V Zgornjem Hotiču
                     * Jesenje – Zapodje
                     – Avbtobusno postajališča za:
                     * Jesenje
                     * Zgornji Hotič
 
                     KOMUNALA
                     – Ureditev javne razsvetljave
                     – Gradnja kanalizacije za naselje Sp. in Zg. Hotič
                     – Izgradnja čistilne naprave
                     – Ureditev vodooskrbe na območju KS
 
                     PTT
                     – Razširitev PTT omrežja in zagotovitev novih telefonskih
                     številk
 
7. LITIJA-LEVI BREG
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Adaptacija objekta Parmova 9
                     – Adaptacija objekta Ponoviška 6
 
                     STANOVANJA
                     – Revitalizacija starega jedra Litije l.b.
                     Krajevna skupnost Vrsta posega v prostor
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcija žel. postaje Litija
                     – Ureditev ceste nad nogometnim igriščem
                     – Izgradnja izvennivojskega prehoda čez železnico pri
                     Pletilji
                     – Ureditev parkirišč za železniško postajo v Litiji
                     – Izgradnja avtobusne postaje
 
                     KOMUNALA
                     – Izgradnja čistilne naprave v Litiji-levi breg
                     – Rekonstrukcija vodovodnega omrežja
                     – Izgradnja kanalizacije do čistilne naprave
                     – Modernizacija mestnih ulic
                     – Ureditev parkovnih površin
                     – Ureditev okolice pri OŠ na Graški Dobravi
                     – Ureditev parkirišča na Parmovi ulici
                     – Rekonstrukcija oziroma novogradnja kanalizacije na:
                     * Graški cesti
                     * Praproščah
                     – Izgradnja manjkajoče javne razsvetljave
                     – Gradnja pokopališča s sakralnim objektom za Litijo
                     – Ureditev hudournika v zgornjem delu naselja Praprošče
 
                     PTT
                     – Rekonstrukcija PTT objekta in izgradnja nove digitalne
                     telefonske centrale
 
                     OSTALO
                     – Izgradnja čebelarskega doma (ČD Litija)
                     – Izgradnja avtomatskega strelišča v Ponovičah (LD
                     Litija)
 
8. LITIJA–DESNI BREG
 
                     OSKRBNE IN STORITVENE DEJAVNOSTI
                     – Izgradnja poslovno-stanovanjskega objekta
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Veliki vrh A16
                     – Namakanje Grmače – Litija N1
                     – Namakanje Podšentjur – Pogonik -Kresnice N2
                     – Pridobitev objekta KTL za veterinarsko ambulanto
 
                     STANOVANJA
                     – Revitalizacija starega mestnega jedra Litije
                     – Izgradnja 9 stanovanj v objektu SPO Litija
                     – Nadomestna gradnja stanovanjskega objekta Grbinska 40
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Izgradnja igrišča pri OŠ Litija
                     – Izgradnja prizidka k vrtcu na Rozmanovem trgu
                     – Adaptacija zdravstvenega doma Litija
                     – Izgradnja večnamenskega objekta v ulici Mire Pregljeve
                     – SPO
                     – Izgradnja gasilske orodjarne na Velikem vrhu
 
                     PROMET
                     – Asfaltiranje mestnih ulic:
                     – Rekonstrukcija lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * Beden – Širmanski hrib – Dragovško
                     * Beden – Veliki vrh (kapelica)
                     * Litija – Podšentjur – Pogonik -Kresnice
                     * Veliki vrh – Berečanov potok
                     * Veliki vrh kapelica – Temelj
                     * Veliki vrh kapelica – Zgonc
                     * Stare – Ostrež
                     * Dremelj – Arh – Zavrstnik
                     – Ureditev parkirišč med Savo in cesto M 10-9
 
                     KOMUNALA
                     – Izgradnja pokopališča s sakralnim objektom za Litijo
                     – Dokončanje zunanje ureditve večnamenske dvorane v
                     Litiji
                     – Ureditev okolice OŠ Litija
                     – Ureditev starega mestnega jedra v peš cono in ureditev
                     nadomestnih parkirnih površin in zelenih površin
                     – Dokončanje vodovodnega omrežja na Velikem vrhu in
                     Širmanskem hribu
                     – Izgradnja centralne čistilne naprave
                     – Izgradnja vodohrama
                     – Rekonstrukcija vodovodnega omrežja
                     – Izgradnja manjkajoče kanalizacije
                     – Modernizacija mestnih ulic
 
                     ELEKTROOMREŽJE
                     – Elektro omrežje in TP v Širmanskem hribu
                     – Elektroomrežje v Velikem vrhu
 
                     PTT
                     – Izgradnja nove pošte v SPO Litija
                     – Povečava krajevnega kabelskega omrežja na območju VATC
                     Litija (PTT Ljubljana)
 
9. SAVA
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Ponoviče-Knežakovna A2
                     – Agromelioracija Berdajs A13
                     – Namakanje Grmače – Litija N1
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Izgradnja nove šole in vrtca
                     – Adaptacija kulturne dvorane
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcija lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * Sava – Leše
                     * Cesta do kmetije Hauptman
                     * Spodnji log
                     * Sava – Kobiljek – Laze
 
                     KOMUNALA
                     – Izgradnja javne razsvetljave Ponoviče, Leše in
                     obnovitev javne razsvetljave Sp. Log
                     – Izgradnja kanalizacije na Savi in čistilne nap.
                     – Gradnja vodovodov:
                     * Sava – Ponoviče
                     * Sp. Log
                     * Leše
                     – Ureditev cerkvenega grabna
                     – Izgradnja izpusta iz savske mlake
 
10. JABLANIŠKA DOLINA
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Gradiške laze-Jablanica- Cerovica A17
                     – Agromelioracija Paternoster A18 (moratorij) –
                     Namakanje, osuševanje, komasacija
                     Gradiške Laze-Jablanica-Cerovica N(5), O, K(3),
                     – Ureditev dovoznih poti do kmetijskih zemljišč v
                     hribovitih predelih vasi Jablaniške laze,
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Ureditev nogometnega igrišča in izgradnja garderob
 
                     PROMET
                     – Modernizacije cest na Bregu in Tenetišah
                     – Rekonstrukcija lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * Cerovica – Bukovica – Zelenc
                     * Obnova mostu pri Pleskovcu
                     * Gradiške Laze – Gradišče – Podmilj
                     * Jablaniške Laze – Poglajen
 
                     KOMUNALA
                     – Čistilna naprava Breg
                     – Izgradnja kanalizacijskega omrežja Cerovica-Breg
                     – Ureditev vodooskrbe na območju KS
                     – Ureditev javne razsvetljave v vaseh KS
                     – Sanacija opornega zidu na pokopališču v Zg. Jabl.
 
11. POLŠNIK
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Polšnik – Stranski vrh A(3)
                     – Agromelioracije Velika Preska-Stranski vrh- Sopota
                     A(20)
   (moratorij)       – Osuševanje V. Preska – Str. vrh - Sopota, O, K5
 
                     INDUSTRIJA IN OBRT
                     – Proizvodni prostori KOMO
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Določitev lokacije za TV pretvornik za območje Renk,
                     Konjščice in Pasjeka
                     – Adaptacija osnovne šole Polšnik
 
                     PROMET
                     – Obnovitev železniške postaje v Renkah
                     – Izgradnja visečega mostu v Renkah
                     – Rekonstrukcije in modernizacija lokalnih in krajevnih
                     cest na odsekih:
                     * Renke – Konjščica
                     * Velika Preska – Borovak – Sopota
                     * Velika preska – Zglavnica
                     * Polšnik – Stranski vrh
                     * Renke – Šumnik
                     – Izgradnja avtobusnih postajališč v Renkah
 
                     KOMUNALA
                     – Ureditev vodooskrbe na območju KS
                     – Izgradnja mrliške vežice
                     – Izgradnja vodovodnega sistema v Polšniku
                     – Sanacija zemeljskih plazov
                     – Sanacija opornega zidu pri pokopališču Polšnik
 
                     PTT
                     – Izgradnja pošte v večnamenskem objektu na Polšniku
 
                     OSTALO
                     – Dograditev večnamenskega objekta Polšnik
 
12. ŠMARTNO
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Kukavica A(14) (moratorij) Osuševanje,
                     komasacija Štangarske
                     poljane – Volčja jama – Reka Gozd O, K2
 
                     INDUSTRIJA IN OBRT
                     – Zagotovitev lokacij za širitev obstoječe in nove
                     industrijske in proizvodne obrti
 
                     STANOVANJA
                     – Stanovanjska gradnja po ureditvenem načrtu za Šmartno
                     – Revitalizacija starega jedra Šmartna
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Ureditev otroških igrišč v vsakem naselju
                     – Ureditev igrišča pri otroškem vrtcu
                     – Dograditev kulturnega doma in zunanja ureditev
                     – Osvetlitev cerkve Sv. Martina
                     – Adaptacija osnovne šole Šmartno
 
                     PROMET
                     – Preplastitev obstoječe regionalne ceste skozi naselje
                     Šmartno
                     – Popravilo oziroma izgradnja mostov na Ustju, Usnjarski
                     cesti in Cerkovniku
                     – Izgradnja pločnika na odsekih:
                     * Od Ustja do Zdrav. doma Litija
                     * OŠ Šmartno – Črni potok (do Krznarja)
                     * Ob parkirišču tovarne usnja Šmartno
                     * V Zavrstniku
                     * Šmartno – pokopališče
                     – izgradnja avtobusnih postajališč
 
                     KOMUNALA
                     – Rekonstrukcija cest v naselju Šmartno in Zavrstnik
                     – Izgradnja kanalizacije na Jezeh, Zavrstniku in delu
                     Male Kostrevnice
                     – Izgradnja javne razsvetljave v Zavrstniku in na Jezeh
                     ter Mali Kostrevnici
                     – Izgradnja javne razsvetljave pri zadružnem domu in
                     vrtcu
                     – Izgradnja čistilne naprave
 
                     PTT
                     – Izgradnja pošte in PTT centrale v Šmartnem
                     – Razširitev PTT omrežja v Šmartnem
                     – Kabelska povezava Litija – Šmartno
 
13. ŠTANGARSKE POLJANE
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Štangarske poljane A15
                     – Agromelioracija Bučar A24
                     – Agromelioracija Ščit A25
                     – Agromelioracija Jastrebnik A27
                     – Agromelioracija Vidic A28
                     – Agromelioracija Berčan A29
                     – Agromelioracija Žagar A22 (moratorij) Osuševanje,
                     komasacija, Štang. Poljane-Volčja jama-Reka Gozd, O, K(2)
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Adaptacija osnovne šole Štangarske poljane
 
                     PROMET
                     – Izgradnja mostu v Volčji jami
                     – Izgradnja dveh postajališč v Št. Poljanah
                     – Nadaljevanje rekonstrukcije in modernizacije ceste
                     R330
                     – Rekonstrukcija lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * Volčja jama – Jastrebnik
                     * Reka gozd – Obolno
                     * Dragovšek (Blaj) – Širmanski hrib
                     * Od glavne ceste do Slapničarja
                     * Na območju Volčje jame
                     * Reka Gozd – Štrus
 
                     KOMUNALA
                     – Ureditev parkirišča pri GD
                     – Ureditev vodooskrbe v KS
                     – Sanacija zemeljskih plazov
 
14. VELIKA ŠTANGA
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Šircelj A21
                     – Agromelioracija Kokalj A23
                     – Agromelioracija Žust A36
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Adaptacija kulturnega doma
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcije lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * Velika Štanga – Mala Štanga -Golišče
                     * Račica – Koške Poljane
                     * Velika Štanga – Račica – R 330
 
                     KOMUNALA
                     – Sanacija pokopališča in ureditev mrliške vežice
                     – Izgradnja javne razsvetljave
 
                     ELEKTROOMREŽJE
                     – Izgradnja TP Mala Štanga – Gril, 20 KV priključni
                     daljnovod in NN razvod
 
15. VINTARJEVEC
 
                     KMETIJSTVO – Agromelioracija Leskovica-Vrata A(8)
                     – Agromelioracija Vintarjevec – Riharjevec A(9)
    (moratorij)      Osuševanje Vintarjevec-Črni potok-Podroje 07
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcije lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * Črni potok-Riharjevec
                     * Črni potok-Jazbine * Vrata-Perovo selo
                     * Vintarjevec – Podroje
                     * Vintarjevec – Kot
                     * Skozi vas Vintarjevec
                     * Vintarjevec – Debeče
                     * Leskovica – Javorje
                     * Kot – Zgornji Vintarjevec
 
                     KOMUNALA
                     – Ureditev pokopališča in izgradnja mrliške vežice v
                     Javorju
                     – Gradnja krajevnega vodovoda Felič vrh – Javorje
                     – Sanacija zajetja v Vratih
                     – Sanacija zajetja Vintarjevec
                     – Ureditev avtobusnih postajališč
 
                     OSTALO
                     – Dograditev prostorov za hranjenje opreme CZ v GD
                     Vintarjevec
 
16. KOSTREVNICA
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Mrak A(30)
                     – Agromelioracija Rodni vrh A(32)
                     – Agromelioracija Planinšek A(33)
                     – Agromelioracija Preska – Liberga A(7)
                     – Agromelioracija Češek A31 (moratorij) – Namakanje,
                     osuševanje, komasacija Kostrevnica – Lupinica
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Ureditev okolice osnovne šole
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcija lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * Lupinica – Bukovje – Višnji grm
                     * Odcep do osnovne šole
                     * Razbure – Vinji vrh – Ježni vrh
 
                     KOMUNALA
                     – Ureditev odvodnjavanja ob Zadružnem domu ter
                     asfaltiranje platoja med Zadružnim in gas. domom
                     – Ureditev odvodnjavanja pri OŠ
                     – Izgradnja javne razsvetljave v Kostrevnici
                     – Ureditev vodooskrbe na območju KS
                     – Adaptacija opornega, zidu in izgradnja nove orodjarne
                     na pokopališču Liberga
    (moratorij)      – Regulacija Kostrevniškega potoka
 
17. PRIMSKOVO
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Ježni Vrh A(5)
                     – Agromelioracija Poljane – Primskovo a(6)
    (moratorij)      – Osuševanje, komasacija, Sobrače-Ježče-Pusti Javor
                     Radanja vas-Mišji dol-Primskovo O, K(1)
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Adaptacija osnovne šole Primskovo
                     – Dograditev kulturne dvorane v gasilskem domu Sobrače
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcije lokalnih in krajevnih cest na odsekih:
                     * Ješče – Sobrače – Mišji Dol
                     * Vinji vrh – Ježni vrh – Razbure
                     * Poljane – Laze
 
                     KOMUNALA
                     – Izgradnja vodovoda za naselji Radanja vas in Mišji Dol
                     – Ureditev dodatne vodooskrbe v KS
 
18. VAČE
 
                     KMETIJSTVO
                     – Agromelioracija Vače A(1)
                     – Agromelioracija Ponoviče-Knežakovna A(2)
                     – Agromelioracija Konj-Jagrovna A4
                     – Agromelioracija Slivna A(10)
                     – Agromelioracija Laze A(11)
                     – Agromelioracija Široka set A(12)
                     – Agromelioracija Podbukovje A(34)
                     – Namakanje Vače N(3)
 
                     STANOVANJA
                     – Izgradnja treh stanovanj v večnamenskem objektu na
                     Vačah
 
                     DRUŽBENE DEJAVNOSTI
                     – Adaptacija osnovne šole Vače in ureditev okolice
 
                     PROMET
                     – Rekonstrukcija in modernizacija lokalnih cest:
                     * Vače – Podbukovje
                     * Sava – Laze(Podbukovje)
                     * Klanec – Mala Sela
                     * Klanec – Gora
                     * Spodnja – Slivna – Zgornja Slivna
                     * Hostar – Ržišče – Boltija -Ponoviče
                     * Cirkuše – Potok
                     * V naseljih Mačkovec in dela Kanderš
                     * Potok – Široka Set – Vače
 
                     KOMUNALA
                     – Izgradnja mrliške vežice
                     – Ureditev vodooskrbe za območje KS
                     – Ureditev kanalizacije, javne razsvetljave ter
                     asfaltiranje cest na Vačah
                     – Ureditev opornega zidu na pokopališču
                     – Izgradnja čistilne naprave
 
                     ELEKTROOMREŽJE
                     – TP Mala Sela in elektro omrežje
 
                     OSTALO
                     – Obnovitev planinskega doma na Zg. Slivni
                     – Dokončanje izgradnje večnamenskega objekta
                     – Izgradnja prizidka Gasilskega doma
12. člen
Družbeni plan občine Litija za obdobje 1986-1990 se v kartografski dokumentaciji spremeni in dopolni na listih z ustrezno lokacijo in tematskim področjem.
13. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 004-3/90
Litija, dne 9. julija 1992.
Predsednik
Skupščine občine Litija
Mirko Kaplja l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti