Uradni list

Številka 39
Uradni list RS, št. 39/1992 z dne 7. 8. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 39/1992 z dne 7. 8. 1992

Kazalo

1967. Sklep o razpisu referenduma za plačilo posebnega krajevnega samoprispevka za financiranje razširitve in asfaltiranja lokalne ceste Grosuplje-Spodnja Slivnica, stran 2504.

Na podlagi 7. člena zakona o referendumu in drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni list SRS, št. 23/77, 18/ 88, 8/90), zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) je zbor krajanov Krajevne skupnosti Spodnja Slivnica dne 24. 7. 1992 sprejel
SKLEP
o razpisu referenduma za plačilo posebnega krajevnega samoprispevka za financiranje razširitve in asfaltiranja lokalne ceste Grosuplje-Spodnja Slivnica
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo plačila posebnega krajevnega samoprispevka za sofinanciranje razširitve in asfaltiranja lokalne ceste Grosuplje-Spodnja Slivnica.
2. člen
Posebni krajevni samoprispevek bo uveden za območje celotne Krajevne skupnosti Spodnja Slivnica v obliki enkratnega plačila, najkasneje en mesec po veljavnosti sklepa, če ga bodo krajani na referendumu potrdili.
3. člen
Posebni krajevni samoprispevek bodo plačala posamezna gospodinjstva, ki se nahajajo v evidenci in podatkih upravnega organa za notranje zadeve pri občini Grosuplje in imetniki motornih vozil (avtomobilov in traktorjev), ki so registrirani pri upravnemu organu za notranje zadeve občine Grosuplje.
4. člen
Posamezno gospodinjstvo plača enkratni znesek v višini 6.000 SIT, imetnik avtomobila ali traktorja pa 2.000 SIT za posamezno vrsto vozila.
5. člen
Posebnega samoprispevka ne plačajo tisti, ki so svojo obveznost predhodno že poravnali, kakor tudi ne tisti, ki so po zakonu o samoprispevku oproščeni plačila.
6. člen
Zavezanci posebnega samoprispevka so dolžni poravnati obveznosti iz 4. člena najkasneje do 8. 11. 1992. V primeru morebitne zamude pri plačilu pa so dolžni plačati zamudne obresti po stopnji, ki jo LB d.d. zaračunava za nedovoljeno, negativno stanje na tekočih računih.
7. člen
S posebnim samoprispevkom bo zbranih 1,087.000 SIT. Ta sredstva so namenska in se bodo uporabila izključno za financiranje del navedenih v 1. členu tega sklepa.
8. člen
Za postopek glasovanja in izvedbo referenduma se smiselno uporabljajo določila zakona o referendumu in drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni list SRS, št. 23/77). Volilna komisija Krajevne skupnosti Spodnja Slivnica bo vodila postopek izvedbe referenduma, ugotovila rezultate glasovanja in izdala potrdila o izidu referenduma, ki se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Glasovanje in referendum vodi volilni odbor, ki ga imenuje volilna komisija Krajevne skupnosti Spodnja Slivnica. Na referendumu glasujejo občani, ki so vpisani v volilni imenik Krajevne skupnosti Spodnja Slivnica.
9. člen
Na referendumu, ki bo 6. 9. 1992 v Kulturnem domu v Spodnji Slivnici 16, za izvedbo in plačilo posebnega samoprispevka za sofinanciranje razširitve in asfaltiranja lokalne ceste Grosuplje-Spodnja Slivnica se glasuje neposredno in tajno z glasovnicami na katerih je naslednje besedilo:
                      KRAJEVNA SKUPNOST SPODNJA SLIVNICA
 
    Na referendumu, dne 6. 9. 1992, za uvedbo plačila posebnega samoprispevka
za sofinanciranje razširitve in asfaltiranja lokalne ceste Spodnja Slivnica
Grosuplje z enkratnim plačilom v znesku, ki je določen v 4. členu sklepa o
razpisu referenduma
 
                        GLASUJEM ZA    GLASUJEM PROTI
                                    Pečat
                     Krajevna skupnost Spodnja Slivnica.
 
    Glasuje se tako, da se obkroži ZA, če se glasovalec ali glasovalka z
uvedbo samoprispevka strinja oziroma se obkroži beseda PROTI, če se z uvedbo
samoprispevka ne strinja.
10. člen
Za zbiranje sredstev posebnega samoprispevka in izvajanje del, za katera se zbirajo namenska sredstva, je odgovoren Svet Krajevne skupnosti Spodnja Slivnica.
11. člen
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Krajevna skupnost Spodnja Slivnica. Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Spodnja Slivnica, dne 27. julija 1992.
Predsednik
Sveta Krajevne skupnosti
Spodnja Slivnica
mag. Peter Hostnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti