Uradni list

Številka 36
Uradni list RS, št. 36/1992 z dne 24. 7. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 36/1992 z dne 24. 7. 1992

Kazalo

1858. Odredba o pristojbinah za veterinarske storitve, stran 2376.

Na podlagi določil drugega odstavka 29. člena zakona o zdravstvenem varstvu živali (Uradni list RS, št. 37/85) in 4. člena ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91) je Izvršni svet SO Slovenske Konjice na svoji seji dne 7. 7. 1992 sprejel
ODREDBO
o pristojbinah za veterinarske storitve
I
S to odredbo se določijo pristojbine za veterinarsko-sanitarne preglede in za laboratorijske preiskave v zvezi s temi pregledi, za izdajo dovoljenja za promet z mlekom in mlečnimi izdelki ter za izvajanje dejavnosti neškodljivega odstranjevanja živalskih trupel in za zagotavljanje nepretrgane veterinarske dejavnosti za diagnostiko kužnih bolezni, ki jih je treba takoj ugotoviti po določilih 22., 26. in 34. člena zakona o varstvu živali pred kužnimi boleznimi, ki ogrožajo vso državo (Uradni list SFRJ, št. 43/86, v nadaljnjem besedilu: zvezni zakon) in 29. člena zakona o zdravstvenem varstvu živali (Uradni list RS, št. 37/85, v nadaljnjem besedilu: republiški zakon) ter odloka o pristojbinah za zdravstvena spričevala in potrdila ter o kriterijih in merilih za določitev pristojbin za veterinarsko-sanitarne preglede in dovoljenja v notranjem prometu ter o višini pristojbin za veterinarsko-sanitarne preglede pošiljk v prometu preko državne meje (Uradni list RS, št. 7/92, popravek 11/92).
II
Za obvezni veterinarsko-sanitarni pregled pošiljk živali, živalskih proizvodov, živalskih surovin in živalskih odpadkov iz 1. odstavka 22. člena, 1. in 2. odstavka 26. člena in za obvezni veterinarsko sanitarni pregled klavnih živali ter surovin, proizvodov in odpadkov živalskega izvora iz 1. in 2. odstavka 34. člena zveznega zakona se plača za vsako začeto uro pregleda pristojbina, katere osnova je režijska ura po veljavnem ceniku veterinarskih storitev, povečana za prispevek za zdravstveno varstvo živali, ki znaša 15% nad osnovo.
Za veterinarsko-sanitarne preglede pošiljk malih hišnih živali in izdajo mednarodnega certifikata za izvoz v tujino, se plača pristojbina v višini 50% pristojbine iz 1. odstavka tega člena.
Stroške laboratorijskih preiskav ter potne stroške, povezane z veterinarsko-sanitarnimi pregledi iz prejšnjega odstavka plača naročnik veterinarsko-sanitarnega pregleda neposredno izvajalcu.
Če pošiljka ni pravočasno pripravljena za pregled, pristojni organ, ki opravlja veterinarsko-sanitarne preglede pa pride ob določenem času na mesto pregleda, mora naročnik plačati zamudnino v višini veljavne režijske ure preglednika.
Za veterinarsko-sanitarne preglede izven rednega delovnega časa pristojnega organa, se plača pristojbina in zamudnina povečana za 50%.
Sestavni del veterinarsko-sanitarnega pregleda na kraju proizvodnje in uskladiščenja ter na trgih in tržnicah je tudi pregled pri razkladanju živali oziroma surovin ter pregled pri odpremi živil, odpadkov in konfiskatov. V teh obratih se ne plača pristojbina.
III
Za veterinarsko-sanitarne preglede, ki se opravljajo vsako leto v zvezi z izdajo dovoljenja za promet z mlekom in mlečnimi izdelki, se plača pristojbina za vsako kravo molznico v višini pristojbine, ki je določena za izdajo zdravstvenega spričevala za goveda.
Imetnik živali, ki ne oddaja mleka v zbiralnico oziroma mlekarno, mora poleg pristojbine plačati tudi stroške v zvezi z odvzemom vzorca mleka v takem gospodarstvu in stroške pregleda molznic na tuberkulozo.
IV
Za izvajanje dejavnosti neškodljivega odstranjevanja živalskih trupel se plača naslednja pristojbina:
– ob izdaji zdravstvenega spričevala za živali oziroma ob cepljenju psov proti steklini v višini pristojbine, ki je določena za zdravstveno spričevalo za posamezno kategorijo živali oziroma za registracijo in cepljenje psov
– po odstrelu divjadi se plača za vsakega odstreljenega parkljarja pristojbina v višini 50% pristojbine, ki je določena za izdajo zdravstvenega spričevala za goveda
– po zakolu živali v klavnici plača klavnica pristojbino za vsako zaklano žival v višini 10% pristojbine, ki je določena za zdravstveno spričevalo za posamezno vrsto klavnih živali
– ob plačilu letnega pavšala za oplojevanje goved se plača pristojbina v višini 2% pavšalnega zneska
– proračun občine plača pristojbino za odstranjevanje živalskih trupel z javnih površin v višini 200-kratne pristojbine, ki je določena za cepljenje in registracijo psov.
V
Za zagotavljanje nepretrgane veterinarske dejavnosti zaradi diagnostike kužnih bolezni, ki jih je treba takoj ugotoviti, se plača pristojbina v višini 10% nad pristojbino iz II. točke te odločbe.
VI
Pristojbine po tej odredbi se zbirajo na žiro računu št. 50700-840-049-3210 – »pristojbine za zdravstveno varstvo živali občine Slovenske Konjice«.
Pri nakazovanju pristojbin za izdajo dovoljenja za promet z mlekom in pristojbin za izvajanje dejavnosti neškodljivega odstranjevanja živalskih trupel je treba navesti namen plačila pristojbine, na računu pa je ta sredstva treba voditi ločeno.
VII
Pristojbine, ki se pobirajo ob izdaji zdravstvenih spričeval oziroma ob registraciji psov pobere in odvede na posebni račun pristojna služba.
Pristojbino za izdajo dovoljenja za promet z mlekom in mlečnimi izdelki za javno potrošnjo pobere in odvede na posebni račun organizator odkupa mleka.
Pristojbino za neškodljivo odstranjevanje živalskih trupel ob plačilu letnega pavšala za oplojevanje goved pobere in odvede na posebni račun pristojna služba.
Pristojbine pod točko II. in V. ter 2. in 3. odstavku točke VI. te odredbe plača zavezanec veterinarsko-sanitarnega pregleda takoj po opravljenem pregledu ali na podlagi računa občine Slovenske Konjice.
VIII
Z dnem, ko začne veljati ta odredba, prenehata veljati odredba o pristojbinah za veterinarsko-sanitarne preglede (Uradni list RS, št. 15/89) in odredba o pristojbinah za veterinarske storitve (Uradni list RS, št. 34/89).
IX
Ta odredba začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 323-14/92-5/6
Slovenske Konjice, dne 7. julija 1992.
Predsednik
Izvršnega sveta
Skupščine občine
Slovenske Konjice
Rudi Petan, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti