Uradni list

Številka 33
Uradni list RS, št. 33/1992 z dne 3. 7. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 33/1992 z dne 3. 7. 1992

Kazalo

1637. Odredba o pristojbinah za veterinarske storitve, stran 2179.

Na podlagi 2. odstavka 29. člena zakona o zdravstvenem varstvu živali (Uradni list SRS, št. 37/86) je Izvršni svet Skupščine občine Laško na seji dne 8: 6. 1992 sprejel
ODREDBO
o pristojbinah za veterinarske storitve
I
S to odredbo se določijo pristojbine za veterinarstvo – sanitarne preglede in za laboratorijske preiskave v zvezi s temi pregledi, za dovoljenje za promet z mlekom in mlečnimi izdelki ter za izvajanje dejavnosti za neškodljivo odstranjevanje živalskih trupel iz 22., 26. in 34. člena zakona o varstvu živali pred kužnimi boleznimi, ki ogrožajo vso državo (Uradni list SFRJ, št. 43/86, v nadaljnem besedilu: zvezni zakon) v povezavi s 4. členom zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) in 29. člena zakona o zdravstvenem varstvu živali (Uradni list SRS, št. 37/85, v nadaljnjem besedilu: Republiški zavod).
II
Za obvezne veterinarsko sanitarne preglede klavnih živali, živalskih proizvodov, živalskih surovin in živalskih odpadkov po 1. in 2. odstavku 34. člena in 1. odstavku 22. člena zveznega zakona se plača pristojbina za vsako začeto uro pregleda po veljavnem ceniku veterinarskih storitev, povečano za 25%. ki je pristojbina za zdravstveno varstvo živali. Potne stroške, ki nastanejo v zvezi z veterinarsko sanitarnimi pregledi, plača uporabnik neposredno proizvajalcu.
Za veterinarsko-sanitarne preglede pošiljke malih hišnih živali in izdajo mednarodnega certifikata za izvoz v tujino se plača pristojbina v višini 50% pristojbine iz prejšnjega odstavka.
Pristojbine iz 1. in 2. odstavka tega člena plača zavezanec na posebni račun za zdravstveno varstvo živali št. 50710-630-201005 do petega v mesecu za pretekli mesec. Osnova za plačila je pogodba sklenjena med zavezancem in Izvršnim svetom SO Laško oziroma izstavljen račun.
III
Za veterinarsko-sanitarne preglede, ki se ugotavljajo vsako leto v zvezi z izdajo dovoljenja za promet z mlekom in mlečnimi izdelki se plača pristojbina za vsak liter oddanega mleka v zbiralnico v višini 0,1% pristojbine, ki je določena za zdravstvena spričevala za goveda. Tistim imetnikom živali, ki oddajajo mleko za javno potrošnjo, vendar ga ne oddajo v zbiralnico oziroma mlekarno pa morajo za dovoljenje iz prejšnjega odstavka plačati pristojbino v višini dvojne pristojbine, določene za zdravstvena spričevala za goveda, ter stroške vzorčenja in preiskav mleka na skupno število bakterij ter stroške pregleda krav na tuberkulozo, brucelozo in vnetje vimena.
IV
Za veterinarsko-sanitarne preglede izven rednega delovnega časa pristojbina organa za veterinarsko-sanitarni pregled, se plača pristojbina in zamudnina, povečana za 50%.
V
Za izvajanje dejavnosti neškodljivega odstranjevanja živalskih trupel plačajo imetniki živali pristojbino pri izdaji zdravstvenega spričevala, pri izdaji potrdila o cepljenju in registraciji psa, pri oddaji mleka za javno potrošnjo in pri odstrelu divjadi, in sicer:
– pri izdaji zdravstvenega spričevala za živali v višini pristojbine, ki je določena za zdravstveno spričevalo za posamezne živali;
– pri oddaji mleka za javno potrošnjo za liter prodanega mleka v višini 0,05% pristojbine, ki je določena za zdravstveno spričevalo za goveda;
– pri odstrelu divjadi za vsako odstreljeno parklasto divjad v višini 50% pristojbine, ki je določena za zdravstveno spričevalo za goveda;
– pri registraciji in vakcinaciji psa v višini pristojbine, ki je določena za registracijo in vakcinacijo psa.
Pri zakolu živali v klavnici plača klavnica pristojbino za vsako zaklano žival v višini 10% pristojbine, ki je določena za zdravstveno spričevalo za posamezno vrsto klavne živali.
Za neškodljivo odstranjevanje trupel iz javnih površin plača letno pristojbino organizacija, ki financira urejanje javnih površin, pristojbino v višini pristojbine, ki je določena za cepljenje in registracijo psa, pomnoženo z 200.
VI
Pristojbino po tej odredbi se nakazuje na račun št. 507i0-630-2010035 – občinske pristojbine za. zdravstveno varstvo živali.
Pri nakazilu pristojbin za izvajanje neškodljivega odstranjevanja živalskih trupel je treba navesti: »pristojbine za neškodljivo odstranjevanje živalskih trupel«. Na računu je treba ta sredstva voditi ločeno.
VII
Pristojbine za dovoljenje za promet z mlekom in mlečnimi izdelki ter pristojbine za izvajanje, dejavnosti neškodljivega odstranjevanja živalskih trupel oddanega mleka v zbiralnico pobere in odvede na posebni račun tisti, ki organizira odkup mleka.
VIII
Z dnem, ko začne veljati ta odredba o pristojbinah za veterinarske storitve v občini Laško preneha veljati odredba št. 323-1/89-11 (Uradni list SRS, št. 39/89).
IX
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 323-33/92-11
Laško, dne 8. junija 1992.
Predsednik
Izvršnega sveta
SO Laško
mag. Roman Matek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti