Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/1992 z dne 12. 6. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/1992 z dne 12. 6. 1992

Kazalo

1505. Odredba o prepovedi uvoza pošiljk prašičev, izdelkov in surovin, ki izvirajo od prašičev iz Republike Avstrije, Republike Nemčije, Nizozemske ter Češke in Slovaške federacije v Republiko Slovenijo, stran 2091.

Na podlagi 2. točke 52. člena zakona o varstvu živali pred kužnimi boleznimi, ki ogrožajo vso državo (Uradni list SFRJ, št. 43/86) in v zvezi s 4. členom ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
ODREDBO
o prepovedi uvoza pošiljk prašičev, izdelkov in surovin, ki izvirajo od prašičev iz Republike Avstrije, Republike Nemčije, Nizozemske ter Češke in Slovaške federacije v Republiko Slovenijo
1. Da bi preprečili vnos klasične prašičje kuge v Republiko Slovenijo, se prepoveduje iz Republike Avstrije – dežel Avstrijske Štajerske, Koroške in Spodnje Avstrije, Republike Nemčije iz dežele Rheinland – Pfalz, Nizozemske ter Češke in Slovaške federacije uvoz naslednjih pošiljk:
1) domačih prašičev;
2) divjih prašičev;
3) svežega in zmrznjenega mesa domačih in divjih prašičev;
4) izdelkov iz prašičjega mesa, razen tistih, ki so bili toplotno obdelani, oziroma izvirajo iz registriranih klavnic, pod pogojem, da so omenjene klavnice na območju občin, kjer ni klasične prašičje kuge.
2. Meso in proizvodi iz mesa, ki izvirajo od prašičev, ki jih občani prenašajo oziroma prevažajo čez državno mejo, se morajo občanom odvzeti in neškodljivo odstraniti.
3. Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 323/03-907/92-2
Ljubljana, dne 10. junija 1992.
Minister
za kmetijstvo, gozdarstvo
in prehrano
mag. Jože Protner l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti