Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/1992 z dne 12. 6. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/1992 z dne 12. 6. 1992

Kazalo

1480. Odlok o višini pristojbin za kritje stroškov ugotavljanja zdravstvene neoporečnosti živil in predmetov splošne rabe, ki se uvozijo in o načinu njihovega plačila, stran 2061.

Na podlagi drugega odstavka 21. člena zakona o zdravstveni neoporečnosti živil in predmetov splošne rabe (Uradni list SFRJ, št. 55/78 in 58/85) v zvezi s 1. in 4. členom ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja po poprejšnjem mnenju Gospodarske zbornice Slovenije Vlada Republike Slovenije
ODLOK
o višini pristojbin za kritje stroškov ugotavljanja zdravstvene neoporečnosti živil in predmetov splošne rabe, ki se uvozijo in o načinu njihovega plačila
I
Za ugotovitev zdravstvene neoporečnosti živil in predmetov splošne rabe, ki se opravi v postopku zdravstvenega nadzorstva ob njihovem uvozu, plača uvoznik pristojbino, in sicer:
1. pristojbino za kritje stroškov jemanja in. pošiljanja vzorcev za laboratorijske preizkuse v znesku 500 SLT za vsako vrsto pošiljke, iz katere so vzeti vzorci za preizkus zdravstvene neoporečnosti pošiljke;
2. pristojbino za kritje stroškov laboratorijskih preizkusov vzorcev, da se ugotovi zdravstvena neoporečnost pošiljke.
II
Če se zdravstveni pregled živil ali predmetov splošne rabe opravi ponoči ali izven rednega delovnega časa republiškega sanitarnega inšpektorja na državni meji ali pa na dan tedenskega počitka ali državnega praznika, plača uvoznik pristojbino 1.000 SLT za vsako vrsto pošiljke, katere zdravstveni pregled se opravi v omenjenem času.
Z zdravstvenim pregledom ponoči je mišljen pregled, ki ga opravi republiški sanitarni inšpektor na državni meji od 19. do 6. ure v obdobju od 1. aprila do 31. oktobra oziroma od 17. do 7. ure v obdobju od 1. novembra do 31. marca.
III
Če uvoznik, na podlagi vložene prijave o prispetju pošiljke, ne pripravi pravočasno živil ali predmetov splošne rabe za zdravstveni pregled, republiški sanitarni inšpektor na meji pa na poziv pride na mesto pregleda ob določenem času, mora uvoznik za izgubo časa republiškega sanitarnega inšpektorja na meji plačati pristojbino 300 SLT na vsako začeto uro.
IV
Pristojbino iz 2.1. točke tega odloka vplača uvoznik v dobro organizacije, ki je na zahtevo republiškega sanitarnega inšpektorja na meji opravila laboratorijski preizkus vzorcev, da se ugotovi zdravstvena neoporečnost pošiljke, po določenih cenah in računu, ki ga omenjena organizacija izda uvozniku.
Pristojbino iz I.I., II. in III. točke tega odloka vplača uvoznik v dobro proračuna Republike Slovenije.
V
Z dnem, ko začne veljati ta odlok, se preneha uporabljati odlok o višini pristojbine za kritje stroškov z ugotovitvijo zdravstvene neoporečnosti živil in predmetov splošne rabe, ki se uvozijo, in o načinu njenega plačila (Uradni list SFRJ, št. 79/90).
VI
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 420-13/92-4/1-8
Ljubljana, dne 4. junija 1992.
Vlada Republike Slovenije
Predsednik
dr. Janez Drnovšek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti