Uradni list

Številka 19
Uradni list RS, št. 19/1992 z dne 17. 4. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 19/1992 z dne 17. 4. 1992

Kazalo

956. Odlok o proračunu občine Ljubljana Center za leto 1992, stran 1499.

Na podlagi 14. člena zakona o financiranju javne porabe (Uradni list RS, št. 48/90) in 50. člena sprememb in dopolnitev statuta občine Ljubljana Center (Uradni list RS, št. 13/92) je Skupščina občine Ljubljana Center na 13. seji zbora združenega dela dne 30. marca 1992, na 13. seji zbora krajevnih skupnosti dne 30. marca 1992 in na 7. seji družbenopolitičnega zbora dne 30. marca 1992 sprejela
ODLOK
o proračunu občine Ljubljana Center za leto 1992
1. člen
S proračunom občine Ljubljana Center za leto 1992 se zagotavljajo sredstva za financiranje javne porabe v občini Ljubljana Center.
2. člen
Skupni prihodki proračuna občine Ljubljana Center za leto 1992 znašajo 667,268.000 SLT in se razporedijo za:
                                                                 SLT
– odhodke za delo občinskih državnih organov             108,593.509
– transferje, dotacije, subvencije                       527,738.500
– druge odhodke                                           30.935.991
Izvršni svet Skupščine občine Ljubljana Center v okviru obstoječih virov prihodkov med letom usklajuje vse postavke v bilanci prihodkov in odhodkov z enakim indeksom porasta cen na drobno in republiškim dogovorom o rasti sredstev za financiranje javne porabe.
Pregled prihodkov občinskega proračuna in njihova razporeditev sta zajeta v bilanci prihodkov in odhodkov, ki je sestavni del občinskega proračuna.
3. člen
Občina Ljubljana Center odstopa mestu Ljubljana del proračunskih prihodkov za prenesene naloge. Odstopljene prihodke razporedi mesto Ljubljana na podlagi dogovora o oblikovanju in razporejanju sredstev za financiranje javne porabe v občinah in mestu Ljubljana za leto 1992 s svojim proračunom.
Občina Ljubljana Center pooblašča Službo družbenega knjigovodstva, da ob vsakokratni praznitvi zbirnih in prehodnih računov odvaja v proračun mesta Ljubljana 81,06% od vseh tekočih prihodkov, vendar največ do zneska 497,762.000 SLT.
4. člen
Od prihodkov občinskega proračuna za leto 1992, zmanjšanih za odstopljene prihodke mestu, se izloči 0,12% v sredstva rezerv proračuna občine Ljubljana Center.
5. člen
Sredstva občinskega proračuna se delijo med letom enakomerno med vse nosilce oziroma uporabnike v okviru doseženih prihodkov.
Za izvrševanje proračuna je odgovoren Izvršni svet Skupščine občine Ljubljana Center (v nadaljnjem besedilu: izvršni svet).
6. člen
Uporabniki sredstev občinskega proračuna (v nadaljnjem besedilu: uporabniki) so dolžni uporabljati sredstva občinskega proračuna le za namene, ki so v skladu s predpisi, dogovori oziroma sporazumi o njihovi uporabi.
Uporabniki ne smejo na račun občinskega proračuna povzemati obveznosti, ki presegajo zneske, določene za leto 1992, razen če je s posebnim aktom skupščine občine določeno drugače.
7. člen
Uporabniki občinskega proračuna obračunavajo amortizacijo do višine sredstev, ki so jim odobrena iz proračuna.
8. člen
Sredstva za delo se organom med letom dodeljujejo praviloma enakomerno kot mesečne akontacije, vendar v odvisnosti od zapadlosti obveznosti in ob upoštevanju likvidnostnega položaja občinskega proračuna.
9. člen
Če prihodki proračuna med letom ne pritekajo v predvideni višini, lahko izvršni svet, da bi ohranil proračunsko ravnovesje, zmanjša zneske sredstev ali začasno zadrži uporabo teh sredstev.
10. člen
Izvršni svet sme, če nastanejo pri financiranju nalog nepričakovane težave, ali če se odloči za varčnejšo oziroma bolj smotrno porabo sredstev, spremeniti namen in višino sredstev, ki so v proračunu razporejena za posamezne namene.
Če se med letom ugotovi, da za posamezne namene razporejena sredstva ne bodo porabljena, izvršni svet prenese neporabljena sredstva v tekočo proračunsko rezervo.
11. člen
Za zakonito uporabo sredstev občinskega proračuna sta odgovorna predsednik izvršnega sveta – kot odredbodajalec in vodja službe za proračun in finance.
12. člen
Uporabniki sredstev občinskega proračuna so dolžni predložiti predračune in finančne načrte za leto 1992 ter zaključne račune za leto 1991 najpozneje do 15. marca 1992.
13. člen
Vsi prihodki, ki jih uporabniki ustvarijo s svojo dejavnostjo, so prihodek občinskega proračuna, če ni s tem odlokom drugače določeno.
14. člen
Prihodke, ki jih uporabniki ustvarijo po 13. členu tega odloka, lahko uporabijo za namene iz 104. člena zakona o sistemu državne uprave.
15. člen
O razporeditvi oziroma o uporabi nerazporejenih proračunskih prihodkov (tekoča proračunska rezerva), ki so namenjeni za pokrivanje nepredvidenih ali premalo predvidenih proračunskih odhodkov, odloča izvršni svet.
16. člen
Izvršni svet je pooblaščen, da odloča o uporabi sredstev rezerv:
– za namene iz 1. točke 31. člena zakona o financiranju javne porabe do zneska 200.000 SLT,
– za namene iz 2. točke 31. člena zakona o financiranju javne porabe.
17. člen
Sekretariat za občo upravo – Služba za proračun in finance je pristojna, da:
– spremlja in preverja porabo sredstev, pri uporabnikih ter po potrebi predlaga izvršnemu svetu sprejem ustreznih ukrepov,
– opravlja med letom poračunavanja, ki so potrebna zaradi sprememb pri uporabnikih,
– odloča o začasni uporabi tekočih likvidnostnih proračunskih presežkov v smislu ohranitve njihove realne vrednosti in zagotovitve tekoče likvidnosti proračuna,
– usklajuje postavke v bilanci prihodkov in odhodkov v skladu z določili dogovora o oblikovanju in razporejanju sredstev za financiranje javne porabe v občinah in mestu Ljubljana za leto 1992,
– na podlagi sklepa izvršnega sveta dodeljuje organom sredstva za usklajevanje osebnih dohodkov delavcev.
18. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se ga od 1. januarja 1992 dalje.
Št. 413-1/92
Ljubljana, dne 30. marca 1992.
Predsednica
Skupščine občine Ljubljana Center
dr. Alenka Žagar Slana l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti