Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/1992 z dne 27. 3. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/1992 z dne 27. 3. 1992

Kazalo

747. Odredba o višini uporabnine za postavitev neprometnih znakov in transparentov ter za posebno uporabo cest, posebnih prometnih površin in drugih javnih prometnih površin, stran 906.

Na podlagi 173. člena statuta mesta Ljubljane (Uradni list SRS, št. 13/86 in Uradni list RS, št. 21/91), tretjega odstavka 30. člena in tretjega odstavka 33. člena odloka o ureditvi cestnega prometa (Uradni list RS, št. 2/92) izdaja mesto Ljubljana, Mestni sekretariat za komunalno gospodarstvo, promet in zveze, Tomšičeva ulica 6
ODREDBO
o višini uporabnine za postavitev neprometnih znakov in transparentov ter za posebno uporabo cest, posebnih prometnih površin in drugih javnih prometnih površin
1. člen
Ta odredba določa višino uporabnine za postavitev neprometnih znakov in transparentov ter za posebno uporabo cest, posebnih prometnih površin za pešce, oziroma pešce in kolesarje ter drugih javnih prometnih površin.
NEPROMETNI ZNAKI IN TRANSPARENTI
2. člen
Tarifa dnevne uporabnine za postavitev neprometnih znakov ali transparentov, glede na površino neprometnega znaka ali transparenta znaša:
                              SLT/m2
do 0,50 m2                           30
od 0,51m2 do 2,50 m2                      40
od 2,51 m2 do 5,50m2                      50
nad 5,51 m2                          60
V primeru izračunane višine uporabnine v znesku manj kot 300 SLT se zaračuna 300 SLT.
3. člen
V primeru postavitve neprometnega znaka ali transparenta z namenom obveščanja oziroma opozarjanja na kulturne, zgodovinske in naravne spomenike, kraje, znamenitosti in prireditve, turistično pomembne objekte in prireditve ter naprave, objekte in akcije, ki so v neposredni zvezi s samim prometom in zanje po predpisih niso predvideni in uporabljeni ustrezni prometni znaki, se uporabnina ne zaračuna.
POSEBNA UPORABA CEST, POSEBNIH PROMETNIH POVRŠIN IN DRUGIH JAVNIH PROMETNIH POVRŠIN
4. člen
Tarifa dnevne uporabnine za posebno uporabo cest, posebnih prometnih površin za pešce, oziroma za pešce in kolesarje ter drugih javnih prometnih površin glede na tlorisno površino znaša za postavitev:
                              SLT/m2
– kioskov, stojnic, prodajnih vozičkov, ipd.          30
– gostinskih vrtov                       20
– panojev z reklamno in drugo vsebino             150
– drugih začasnih objektov (prireditvenih odrov, ipd.)     15
Za postavitev gradbišča, fasadnega odra, začasne deponije materiala in podobno se zaračuna uporabnina v pavšalnem znesku v višini 500 SLT.
V primeru izračunane višine uporabnine po tarifi iz prvega odstavka tega člena v znesku manj kot 300 SLT se zaračuna 300 SLT.
5. člen
V primeru uporabe parkirnih površin, kjer se plačuje parkirnina ali najemnina se uporabnina zaračuna po tarifi za uporabo tovrstnih površin.
6. člen
Za opremo javnih prometnih površin (klopi, kolesarska stojala, cvetlična korita in podobno) se uporabnina ne zaračuna.
7. člen
Ta odredba začne veljati takoj po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 010-00/00-6
Ljubljana, dne 18. marca 1992.
Sekretar
Mestnega sekretariata za
komunalno gospodarstvo,
promet in zveze
Damijan Dolinar ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti