Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/1992 z dne 20. 3. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/1992 z dne 20. 3. 1992

Kazalo

681. Sklep o podeljevanju priznanj Republiškega štaba za civilno zaščito, stran 829.

Na podlagi 7. točke 112. člena zakona o obrambi in zaščiti (Uradni list RS, št. 15/91) je Republiški štab za civilno zaščito na 34. seji dne 25. 2. 1992 sprejel
SKLEP
o podeljevanju priznanj Republiškega štaba za civilno zaščito
I
Republiški štab za civilno zaščito podeljuje priznanja za dosežke in prispevke pri zaščiti in reševanju, razvoju, usposabljanju in krepitvi civilne zaščite ter pri izvajanju zaščite in reševanja prebivalstva, materialnih in drugih dobrin.
II
Priznanja Republiškega štaba za civilno zaščito so:
– plaketa civilne zaščite,
– zlati znak civilne zaščite,
– srebrni znak civilne zaščite,
– bronasti znak civilne zaščite,
– pisna priznanja.
Plaketa civilne zaščite se podeljuje za življenjsko delo ter za izjemne dosežke in prispevke pri zaščiti in reševanju ljudi, materialnih in drugih dobrin.
Zlati znak civilne zaščite se podeljuje za dolgoletne uspehe pri razvoju, krepitvi organiziranosti, usposobljenosti in pripravljenosti civilne zaščite ter za dosežke, ki so posebnega ali širšega pomena za razvoj zaščite in reševanja.
Srebrni znak civilne zaščite se podeljuje za požrtvovalnost pri zaščiti in reševanju ljudi ter materialnih in drugih dobrin.
Bronasti znak civilne zaščite se podeljuje za uspehe pri organiziranju, usposabljanju in pripravljanju ter praktičnem delovanju civilne zaščite.
Ob posameznih priložnostih podeljuje Republiški štab za civilno zaščito pisna priznanja.
III
Priznanja Republiškega štaba za civilno zaščito podeljuje Republiški štab za civilno zaščito praviloma ob dnevu civilne zaščite.
IV
Republiški štab za civilno zaščito podeljuje priznanja iz druge točke tega sklepa na predlog štabov za-civilno zaščito, upravnih organov in organizacij, štabov in poveljstev Teritorialne obrambe, krajevnih skupnosti, organizacij in društev ter podjetij.
V
Sredstva za izdelavo in podelitev priznanj Republiškega štaba za civilno zaščito se zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije.
Administrativno-tehnične naloge, evidenco priznanj in druge naloge v zvezi s podeljevanjem priznanj Republiškega štaba za civilno zaščito opravlja Republiška uprava. za zaščito in reševanje.
VI
Z dnem veljavnosti tega sklepa preneha veljati sklep o ustanovitvi in podeljevanju priznanj Republiškega štaba za civilno zaščito (Uradni list SRS, št. 35/85).
VII
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 851/40
Ljubljana, dne 27. februarja 1992.
Republiški štab za civilno zaščito
Poveljnik
Miran Bogataj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti