Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/1992 z dne 6. 3. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/1992 z dne 6. 3. 1992

Kazalo

630. Navodilo o izpisu vojaških obveznikov iz vojaške evidence, stran 734.

Na podlagi 8. točke drugega odstavka 37. člena zakona o obrambi in zaščiti (Uradni list RS, št. 15/91, 18/91) in šestega odstavka 11. člena zakona o vojaški dolžnosti (Uradni list RS, št. 18/91) izdaja minister za obrambo
NAVODILO
o izpisu vojaških obveznikov iz vojaške evidence
1. Upravni organi, pristojni za obrambne zadeve, izločijo do 30. 6. 1992 iz vojaške evidence vojaških obveznikov dokumentacijo oseb, ki nimajo državljanstva Republike Slovenije.
2. Upravni organi, pristojni za obrambne zadeve, pridobijo potrebne podatke o osebah iz 1. točke tega navodila v upravnih organih za notranje zadeve in na podlagi teh podatkov pregledajo in uredijo celotno vojaško evidenco vojaških obveznikov.
3. Upravni organi, pristojni za obrambne zadeve, posebej vodijo vojaško evidenco vojaških obveznikov, ki imajo stalno bivališče izven Republike Slovenije.
Upravni organ, pristojen za obrambne zadeve; iz vojaške knjižice vojaškega obveznika, ki se bo izselil iz Republike Slovenije, pred tem iztrga kupon o razporeditvi vojaškega obveznika na vojaško dolžnost.
4. Upravni organi, pristojni za obrambne zadeve, pokličejo vse vojaške obveznike, ki jim je prenehala vojaška dolžnost in ki so bili razporejeni v teritorialno obrambo, enote za zveze ali enote organov za notranje zadeve, da vrnejo vojaško opremo, s katero so bili zadolženi, svoji enoti območnega štaba za teritorialno obrambo oziroma organov za notranje zadeve. Pri tem upravni organ, pristojen za obrambne zadeve, iz vojaške knjižice vojaškega obveznika, ki mu je prenehala vojaška dolžnost, iztrga kupon o razporeditvi vojaškega obveznika na vojaško dolžnost.
Upravni organi, pristojni za obrambne zadeve, obvestijo vojaške obveznike, razporejene na delovno dolžnost, na dolžnost v civilno zaščito in nerazporejene, da jim je po 49. členu zakona o vojaški dolžnosti prenehala vojaška dolžnost s pretekom koledarskega leta, v katerem so dopolnili 50 let oziroma 60 let starosti, če so rezervni častniki.
5. Upravni organi, pristojni za obrambne zadeve, pošljejo Ministrstvu za obrambo spisek vseh rezervnih častnikov, ki so bili izločeni iz vojaške evidence.
6. Vojaško evidenco vojaških obveznikov je treba v celoti urediti do 31. 12. 1992.
7. Upravni organi, pristojni za obrambne zadeve, črtajo v matičnih knjigah in nabornih protokolih osebne podatke v vojaških obveznikih, ki so na podlagi 1. točke tega navodila izločeni iz vojaške evidence in to vpišejo v opombo.
Vojaški obveznik obdrži zdravstveno izkaznico vojaškega obveznika.
8. Upravni organi, pristojni za obrambne zadeve, so dolžni Ministrstvu za obrambo poslati poročilo o izvajanju tega navodila s stanjem 30. 6. 1992 in 31. 12. 1992.
Št. 832/17
Ljubljana, dne 2. marca 1992.
Minister
za obrambo
Janez Janša l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti