Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/1992 z dne 6. 3. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/1992 z dne 6. 3. 1992

Kazalo

612. Sklep o izločitvi zdravstvenega doma Brežice in lekarne Brežice iz javnega zavoda Zdravstveni center Brežice, stran 726.

Na podlagi 51. člena zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91) in 6. člena odloka o sestavi Skupščine občine Sevnica, pristojnosti zborov o načinu odločanja in načinu volitev vodstva skupščine, vodstva posameznih zborov in izvršnega sveta (Uradni list SRS, št. 1/90, 4/90 in Uradni list RS, št. 23/90, 27/90) so zbori Skupščine občine Sevnica na skupni seji vseh zborov dne 25. 2. 1992 sprejeli
SKLEP
o izločitvi zdravstvenega doma Brežice in lekarne Brežice iz javnega zavoda Zdravstveni center Brežice
1
Iz javnega zavoda Zdravstveni center Brežice se izločijo naslednje organizacijske enote:
– Zdravstveni dom Brežice
– Lekarna Brežice.
Skupščina občine Sevnica soglaša z izločitvijo organizacijskih enot. Izločeni organizacijski enoti se na podlagi aktov o ustanovitvi, ki jih sprejme ustanoviteljica, organizirata kot samostojni javni zavodi.
2
Z ustanovitvijo javnih zavodov v skladu s prehodno točko tega sklepa, javni zavod Zdravstveni center Brežice deluje z organizacijskima enotama: Splošna bolnišnica Brežice in Skupne službe ZC. V tej obliki deluje zavod le do sprejema novega zakona o zdravstvenem varstvu in uskladitve z njim.
3
Po ustanovitvi vseh dosedanjih enot Zdravstvenega, centra Brežice v samostojne javne zavode, le-ti s pogodbo uredijo medsebojne pravice in obveznosti do dosedanje organizacijske enote skupnih služb. Če do sporazuma ne pride, vsak javni zavod prevzame tisti del dela in delavcev, ki ga je združil v Zdravstveni center v deležu dosedanjega financiranja organizacijske enote delovne skupnosti.
4
Ta sklep velja od dneva objave v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 1. 1992.
Št. 026-11/91-I
Sevnica, dne 25. februarja 1992.
Predsednica
Skupščine občine Sevnica
Breda Mijovič, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti