Uradni list

Številka 4
Uradni list RS, št. 4/1992 z dne 25. 1. 1992
Uradni list

Uradni list RS, št. 4/1992 z dne 25. 1. 1992

Kazalo

267. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Zgornja Ložnica, stran 308.

Na podlagi 8. in 16. člena zakona o referendumih in drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni list SRS, št. 23/77), 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in statuta Krajevne skupnosti Zgornja Ložnica je Skupščina KS Zgornja Ložnica dne 20. 1. 1992 sprejela
SKLEP
o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Zgornja Ložnica
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Zgornja Ložnica.
2. člen
Referendum bo v nedeljo 16. 2. 1992 od 7. do 19. ure na glasovalnem mestu, ki ga določi volilna komisija krajevne skupnosti.
3. člen
Sredstva, zbrana s samoprispevkom, bodo porabljena za izvedbo programa krajevne skupnosti in sicer:
1. ureditev mrliške vežice
2. dograditev vodovodnih omrežij
3. asfaltiranje cest
4. ureditev kanalizacije.
4. člen
Samoprispevek bo uveden za obdobje petih let od 1. 4. 1992 do 31. 3. 1997.
5. člen
Samoprispevek bodo plačevali delovni ljudje in občani, ki stalno prebivajo na območju Krajevne skupnosti Zg. Ložnica po stopnji 2% od naslednjih osnov:
1. delavci, ki dosegajo osebni dohodek iz delovnega razmerja po predpisih o delovnih razmerjih od čistega osebnega dohodka in nadomestila osebnega dohodka,
2. občani, ki prejemajo pokojnino,
3. delovni ljudje, ki samostojno, kot glavni, ali kot postranski poklic opravljajo kmetijsko, gospodarsko ali poklicno dejavnost in plačujejo davek iz dejavnosti po dejansko doseženem dohodku,
4. delovni ljudje, ki plačujejo davek po pavšalnem letnem znesku in samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost kot:
– glavni poklic od osnove za odmero pravic iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja,
– postranski poklic od osnove, ki ustreza trikratnemu pavšalnemu davku, odmerjenemu od dejavnosti v istem letu,
5. delovni ljudje in občani od priložnostnih dohodkov iz kmetijskih, gospodarskih in poklicnih oziroma drugih dejavnosti, avtorskih pravic ter osnovnih dohodkov iz naslova pogodb o delu, od katerih se plačuje davek po dobitku, ter pri dohodkih iz avtorskih pravic, patentov in tehničnih izboljšav zmanjšanih za normirane ali dejansko priznane materialne stroške.
Ne glede na določbe iz prvega odstavka tega plana pa plačujejo samoprispevek po stopnji 5% delovni ljudje in občani od katastrskega dohodka zemljišč.
6. člen
Samoprispevka ne bodo plačevali občani od prejemkov socialno-varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnin in drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnin, ki ne presegajo zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov, od štipendij učencev in študentov ter od nagrad, ki jih prejemajo učenci in študentje na proizvodnem delu oziroma na delovni praksi.
Samoprispevka tudi ne bodo plačevali delavci, katerih osebni dohodek ne presega najnižjega zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca.
7. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem žiro računu pri SDK Slovenska Bistrica.
8. člen
Za zbiranje sredstev in izvajanje programa je odgovoren svet krajevne skupnosti, ki bo o zbranih in porabljenih sredstvih letno poročal skupščini krajevne skupnosti na zboru občanov.
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka bosta kontrolirala SDK in občinska uprava za družbene prihodke Slov. Bistrica.
9. člen
Samoprispevek od osebnih dohodkov in pokojnin bodo plačevali in odtegovali izplačevalci ob izplačilu, zavezancem od kmetijske obrtne in poklicne dejavnosti pa občinska uprava za družbene prihodke Slovenska Bistrica.
10. člen
Pravico glasovanja na referendumu imajo delovni ljudje in občani v KS Zgornja Ložnica, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku in tudi zaposleni občani mlajši od 18 let.
11. člen
Za postopek o glasovanju in izvedbi referenduma se smiselno uporabljajo določbe zakona o delegiranju in volitvah v skupščine.
Referendum bo vodila volilna komisija krajevne skupnosti, ki bo tudi ugotovila rezultate referenduma.
Izid referenduma bo objavljen na krajevno običajen način. Sklep o uvedbi samoprispevka sprejme skupščina krajevne skupnosti, če se bo večina vseh upravičenih glasovalcev odločila na referendumu za samoprispevek.
12. člen
Na referendumu bodo glasovali delovni ljudje in občani neposredno in tajno z glasovnico, na kateri je naslednje besedilo:
                         Krajevna skupnost Zgornja Ložnica
                                     GLASOVNICA
 
    Na referendumu dne 16. II. 1992 za uvedbo samoprispevka v denarju za
območje Krajevne skupnosti Zgornja Ložnica za financiranje ureditve mrliške
vežice, dograditve vodovodnih omrežij, asfaltiranja cest, ureditve
kanalizacije.
 
 
                                      glasujem
    ZA                                                               PROTI
 
 
                                         žig
 
    Glasuje se tako, da obkroži beseda ZA tisti, ki se z uvedbo samoprispevka
strinja in besedo PROTI, tisti, ki se z uvedbo samoprispevka ne strinja.
13. člen
Sredstva za izvedbo referenduma bo zagotovila Krajevna skupnost Zgornja Ložnica.
14. člen
Ta sklep se objavi v Uradnem listu RS in na krajevno običajen način.
Predsednik
Skupščine KS
Zgornja Ložnica
Franc Šega l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti